Luni 27 februarie – au început înscrierile la școalăZilele porților deschise au început încă de pe 23 februarie. Și noi trecem acum prin acest proces, cu mari emoții și mari frici. La mine, bineînțeles! Copilul este foarte fericit. Eu am un nod în gât pe care l-am tot plâns, în mașină, singură, după vizita la școală.

Black Round Analog Wall Clock

Pe de-o parte de emoții pentru că eu însumi mi-aș dori să fiu învățătoare și am văzut copiii aceia frumoși acolo, mulți, curioși, vii (erau încă la ore când am vizitat noi școala), pe de altă parte pentru că din cele 4 Doamne, nu cu toate am rezonat. Din nou erau prezente doamnele care au clasă pregătitoare, deci nu cele care vor prelua și cumva nu mi-am îndeplinit dorința de a le cunoaște și eu și fiulescu…

Și atunci – dacă nu va fi bine? Dacă o să îmi pară rău că am ales școala aproape de casă? Dacă o să regret că nu am încercat intervenții, ca doar „listele” sunt făcute deja (vorbește lumea)? Dacă găsește o Doamnă care nu vine cu drag la școală? Dacă Doamna nu va ști sau nu va putea să îi înțeleagă nevoia de a face totul cu mașini? Dar pe de altă parte, dacă mă chinui să influențez ceva, și tot nu iese bine? Dacă dacă dacă … Recunosc că îmi este și acum tare greu cu acest mare dacă.

Person Wearing Blue Black Jacket Standing Near Gray Bookshelf

Am hotărât însă (rațional) să las aceste dacă-uri deoparte, să am încredere și să caut deja soluții pentru a contribui. Știu că va fi bine dacă și eu voi contribui activ la asta. 

Încep așadar astăzi o campanie proprie sub titulatura „Susține învățătoarea (învățătorul) copilului tău„prin care vreau să încurajez părinții să se implice activ în educația copilului dincolo de plimbat între activități și școală, să nu mai stea deoparte, neimplicați, să renunțe la ideea că ei nu pot face nimic, că nu au voie, că oricum nu îi va asculta nimeni și să înceapă să sprijine învățătorul copilului dincolo de fondul clasei.

De ce consider că este necesar să susținem o astfel de campanie? 

Pentru că vorbim mult despre un parteneriat școală – familie în beneficiul copiilor, iar în realitate parcăm copiii acolo și plasăm răspunderea 100% pe școală. Știu că nu avem timp, știu că avem scuze, și mai știu că avem totuși soluții!

Printre obiecțiile voastre va fi și faptul că pe voi la servici nu vă ajută nimeni, iar ei sunt plătiți să facă treaba asta, deci să o facă.

Vă cer să reflectați. Pe lângă salariile mizere, și responsabilitatea imensă a viitorului societății (la propriu), pe ei nu îi întreabă nimeni dacă pot duce 35 de copii în clasă, atunci când se suplimentează numărul de copii, nici dacă încap (fizic) în clasă, nici dacă au resurse, nici cum respiră ei în clasele mici claustrofobe, nici cum fac față amenințărilor primite de la părinți, nu prea îi întreabă nimeni nimic, în schimb toată lumea le pretinde performanțe.

Și da, nu voi discuta despre neajunsurile sistemului (multe), despre cadrele (unele) slab pregătite, ci despre ceea ce este în puterea noastră, a părinților, ACUM!  

Ce va cuprinde campania?

  • idei concrete despre ceea ce puteți face, cu mai mică sau mai mare investiție de timp,
  • poveștile părinților care fac deja asta, pentru a vedea că se poate,
  • interviuri cu învățători cu privire la sprijinul de care ar avea nevoie.

Eu vă voi împărtăși din ceea ce îmi doresc eu să propun la școala noastră și voi căuta povești de succes. Dacă aveți și voi exemple personale sau cunoașteți învățători, care ar fi dispuși să contribuie răspunzând la câteva întrebări, sau părinți, care deja se implică, vă rog să îi direcționați către mine, să le spunem povestea pe blog.

E timpul pentru inspirație, pentru că eu una m-am săturat de negativism, de acuze din stânga în dreapta, de scuze. Hai să facem ceva pentru viitorul copiilor noștri, de AZI!

Sigur, veți spune că nu sunt toți învățătorii la fel. Așa este. Însă prea mult ies în față modele negative, prea mult dăm vina pe sistem, iar toate acestea fac din clipe frumoase precum prima zi de școală, momente tensionate, pline de frici. 

Până la o schimbare mare, hai să facem ce putem, cu ce avem!

PASUL 1 – Copiază bannerele și badge-urile și implementează-le în site/blog/facebook, cu link către campanie, astfel încât tot mai mulți părinți să afle și să împărtășească idei și soluții.  

Vă aștept poveștile și mesajele pe mamicaautentica@gmail.com!

sustin-banner-02sustin-banner-01

Urmăriți categoria Susțineți învățătoarea copilului tău  pe blog pentru toate articolele!

Anunțuri