Apariții

Am strâns mai jos aparițiile media, fie că au fost articole publicate pe alte site-uri, interviuri scrise sau intervenții radio.

Femeia.ro – 9 proiecte născute în izolare

Parcurgând în izolare mai mult decât de obicei rețelele de socializare, am constatat pe de o parte că mulți sunt cuprinși de plictiseală, în timp ce alții nu se opresc din muncă. Mai mult, izolarea i-a făcut să se uite înlăuntrul lor, să stea de vorbă cu ei înșiși, să-și ia inima în dinți și să pornească la drum în online. Așa au apărut multe proiecte, unele mai mici, altele mai mari, cu toatele însă pline de creativitate și de umanitate.

femeia

Despre prietenie pe timp de covid

Toti avem o lista scurta de valori, cu care defilam mai toata viata. La mine in top 3 sunt: PRIETENIA, LIBERTATEA, BUNATATEA. Virusul incoronat m-a atacat pe toate fronturile. Daca la LIBERTATE suferinta este inca mare, la BUNATATE aleg sa cred ca din criza vom iesi mai buni, la PRIETENIE este o noua exprienta izolarea asta!
Cu prietena mea draga Lucia Radu am trecut prin toate fazele crizei. Am negat pericolul pana in ultimul moment, ne-am plans necazul fiecare pe limba ei, apoi ne-am adaptata si am initiat cafelele in selecta locatie ZOOM. Acum am trecut la analize ale conceptului de prietenie. A fost cu lacrimi cand am trecut in revista pozele de la mare. 

Itsy Bitsy FM Despre #OrganizarePeVremeaCovidului

 

Zelist – Cele mai viralizate articole 9-16 martie 2020

Zelist

Itsy Bitsy FM Cum ne jucam cu cei mici, dincolo de joaca cu papusi?

itsy

Cred ca este foarte important sa ne conectam cu copiii nostri prin joc, important si pentru noi, si pentru ei, si pentru relatia noastra. Pentru ca am observat in jurul meu parinti care sunt reticenti in a participa la activitati alaturi de copii, am analizat putin situatia prin prisma mea de parinte, copil, pedagog.

Concluziile observatiilor si discutiilor au fost ca barierele pe care trebuie sa le invingem pentru a ne juca din nou sunt:

  • Teama de ridicol.
  • Rusinea de fi considerat copilaros.
  • Teama de a fi respins, caci poate anterior am fost respinsi chiar de catre copil, care a preferat sa se joace cu celalalt parinte, sau de catre alti copii pe cand eram mici, sau chiar de catre parintii nostri atunci cand le ceream sa se joace cu noi.
  • Si pana la urma abandonarea ideii ca a te purta ca un copil, este intotdeauna un lucru rau, dar si a prejudecatii conform careia jocul este rau, dupa o anumita varsta. 

Citește mai multe în articol

Fun Parenting Mamica Autentica, un blog fara prejudecati

fun parenting

Mi-a plăcut întotdeauna să scriu. Când eram mică scriam poezii în care descriam experiențe dureroase din viața mea cu puțin umor negru, cu sarcasm și ironie. În același timp transmiteam mesaje persoanelor care mă răneau.

Apoi am scris în jurnalAm avut și 2 prieteni prin corespondență și îmi amintesc și acum multele pagini scrise și entuziasmul primirii unei scrisori consistente.

În același timp nu mi-a plăcut să compun referate și recenzii. Nu era genul meu de scris. Am fost mereu ancorată în realitate și am scris despre ceea ce am trăit și ceea ce am văzut. Am scris mereu autentic, direct, mai puțin documentat decât azi, mai subiectiv … scriam despre probleme de acasă, dar și despre prostituate minore din cartierul Pantelimon, unde am crescut … texte pentru mine, în care puneam sufletul meu și integram experiența trecând-o din emisfera dreapta în emisfera stangă și’napoi, de câteva ori.

Citește mai multe în articol

Itsy Bitsy FM Jocurile Copilăriei – Coarda 

O simpla sfoara cu niste manere de plastic poate aduce atata fericire, indiferent de varsta! Saritul cu coarda poate fi atat un motiv de bucurie in familie, o amintire din copilarie sau o metoda de a face sport. Oricare ar fi motivul, iti propunem sa faci din sarituri un joc, amintindu-ti regulile.

Citește mai multe în articol

Acasa.ro Super-mame: Lucia, o mamica autentica si care ii ajuta pe copii sa creasca mari

acasa.ro

Lucia este o mama care a reinventat timpul. Are doi copii, un blog de mamica „autentica” asa cum isi spune, o afacere dedicata copiilor si care ii solicita o multime de timp si atentie, se prefectioneaza ca grafician, este speaker la diverse conferinte fiind implicata in numeroase proiecte si reuseste sa le faca pe toate zi de zi. Cum? Ne va spune ea cate ceva din secretele care o fac sa aiba atata energie zi de zi.

Citește mai multe în articol

 

Mămica Urbană „Curiozitatea stă la baza evoluției și a învățării”, Lucia Radu, designer instrucțional Learninghub.ro 

mamica urbanaPe Lucia am cunoscut-o la Social Media for Parents. Apoi ne-am întâlnit la Webstock și am început să vorbim. Mi-a spus cu pasiune, convingere, încredere și multă dragoste, cum încearcă să îmbunătățească sistemul educațional din România prin cursurile pentru copii pe care le organizează și le susține la LearningHUB. Cursurile sunt mature și ancorate în realitatea românească, tematica lor este conștient aleasă pentru a le oferi copiilor pârghiile unei dezvoltări intelectuale conforme cu societatea în care trăim.

Citește mai multe în articol

Totul despre mame Lucia a descifrat tainele digitalului pentru copii, la Atelierele cu mămici

ateliere cu mamiciLa ediţia cu numărul 23 a Atelierelor cu mămici, Lucia, mamă, trainer, grafician şi antreprenor, fondatoare Learning Hub, le-a detaliat părinților o serie de aspecte legate de lumea digitală și copiii de azi. Lucia, care are o experienţă de 10 ani în dezvoltarea de programe de educaţie nonformală pentru adulţi şi copii, în managementul de proiect, artă digitală, competenţe digitale de utilizare calculator şi internet, formare de formatori şi antreprenoriat, a prezentat la eveniment beneficiile pe care le aduce celor mici tehnologia digitală, dar şi pericolele care îi pândesc pe aceştia.

Prezentarea a început de la descrierea pe larg a celor 3 C: copil, conţinut şi context. Despre copil, Lucia a explicat că dezvoltarea creierului pe parcursul vieţii cunoaşte un salt fantastic în prima parte a copilăriei, creierul unui nou născut având 333 de grame, al unui copil de 2 ani fiind de 3 ori mai mare, la 2 ani având 2500 de sinapse, iar la 3 ani 15.000 de sinapse.

Citește mai multe în articol.

Itsy Bitsy – Meditații pentru părinți

Cum am ales școala copilului meu?

Părinții și procesul educațional din clasă

 

Itsy Bitsy FM – Happy Music – despre Ghidul Copilăriei

Smartwoman Hotnews.ro – Roz pentru fetițe și albastru pentru băieți. E doar în capul nostru sau chiar în ADN?

Sunt o persoana deschisă, tolerantă, dornică să experimentez, şi nu folosesc diferenţieri de gen. Nu am fost mereu aşa. Prima oară când am văzut un bărbat în cămaşă roz, mi s-a părut cel puţin ciudat. Am crescut însă între timp şi am trecut peste aceste stereotipuri pe care am crezut eu că mi le-au insuflat cultura şi mediul în care am crescut, mai precis o familie tradiţional românească în care a domnit patriarhatul. 

Când am devenit mamă, lupta cu stereotipurile a fost foarte vehementă. De la jucării la haine, culori şi activităţi, Vlad, primul meu copil a avut acces la orice, fără să i se spună ca este pentru fetiţe sau că băieţii nu plâng şi nu poartă roz, fetele sunt finuţe şi poartă numai fuste etc. Totuşi, băiatul meu a ales maşinile…

Citește mai multe în articol.

Cel mai diferit context în care am vorbit – lansarea cărții „50 de zile până la sinucidere”

-50-de-zile-înainte-de-sinucidere

Romanul de debut al lui Stace Kramer este un semnal de alarmă adresat tinerilor: autoarea abordează cu naturalețe și curaj o temă sensibilă și controversată, printr-o analiză psihologică a generației de azi, ilustrând contradicțiile și spiritul liber specific vârstei. Volumul a avut peste 3.5 milioane de cititori online, iar povestea de bază a servit drept sursă de inspirație pentru jocul Balena albastră, denaturând viziunea autoarei.

Alături de partenerii săi, Editura Corint și-a propus să evidențieze puterea internetului, ca factor de manipulare și de influență, unde anonimatul îi protejează pe tineri, oferindu-le posibilități nelimitate. Lansarea își propune să fie o dezbatere și un semnal de alarmă adresat adolescenților care refuză să vorbească despre problemele lor și caută soluții în locuri greșite.

Citește mai multe în articol.

Smartandhappychild.ro – Micuţii vorbesc despre Google Docs la cursul de IT!

Începând cu acest weekend, cursul de IT se va îndrepta timp de cinci săptămâni spre partea de online, iar copiii vor învăța cum stă treaba cu Google Docs. Vor avea pentru această „ramură a cursului de IT” și un nou trainer: Lucia Radu-Simota. Lucia și-a structurat cele cinci cursuri astfel încât la finalul lor copiii să fie familiarizați cu documentele online și să știe să le utilizeze corect de fiecare dată când vor avea nevoie. Google Docs reprezintă echivalentul Microsoft Office în online și este un instrument foarte util pentru copii, mai ales că începe să fie utilizat din ce în ce mai des. 

Revista MAMI martie 2017

Revista MAMI ianuarie 2016

Ceai cu Mămici – Echilibrul copil – tehnologie

ceai cu mamiciAl doilea speaker și unul dintre motivele pentru care am tras chiulul de la baia copiilor în această seara este Lucia Radu Simota, Digital Learning Designer. Ea va vorbi despre “Programul digital al copilului: când, cât și cu ce efecte?”

Mi-a placut maxim prezentarea Luciei, a fost extrem de interactiva, plina cu informatii interesante si mai ales cu o putere de soc foarte mare. Cred ca avem nevoie de acest soc, de acele experiente negative ale tehnologizarii, tocmai pentru a ne gandi de doua ori inainte de a oferi copilului telefonul sau tableta.

Citește mai multe în articolDespre același eveniment și de la johannasburg.ro.

Modern Dads Challenges – Copilul și tehnologia

Acasacumami.ro – despre „Doamna cu flori” – la atelierul Disney – o poveste încâlcită

Mami, mami vino sa vezi ce de lucruri frumoase ne-a aratat doamna cu flori! Uite mami, l-am creat pe Maximus, si uite si pe Pascal cameleonul, uite mami cat de frumos e aici!…

Digital Parents Talk - copii - foto Cristina Nichitus

Mai multe în articol. Despre același atelier a povestit și MamaAreBlog.ro

B24Kids.blogspot.com – despre atelierul cu ceasuri

b24kids1Atelierul, aflat deja la cea de-a doua ediţie, după cum am aflat, iar noi am participat la invitaţia organizatorilor, adică Learning HUB, şi a coordonatoarei Lucia Radu. Mamă, trainer şi antreprenor, Lucia încearcă să îmbunătăţească sau, mai bine spus, să completeze sistemul educaţional extraşcolar din România prin cursurile şi atelierele pe care le susţine la Learning HUB – printre care se numără şi cel la care am participat eu cu fetele.

Mai jos ataşez câteva fotografii realizate la atelier – mulţumim, Lucia & Learning HUB!

Mai multe în articol.

Lasă un răspuns