We are all haters at some point!

Pun special un titlu în limba engleză întrucât subiectul este despre haters (tot în engleză) și nu găsesc un termen cu semnificație similară în limba română, care să transmită suficient de bine mesajul.

oricum … Haters ‘gonna hate!

Sâmbătă, într-o zi foarte hateful (adică ploua), după o parcare hateful (așa se întâmplă când parchezi într-o mare parcare de centru comercial pe care nu îl cunoști și nu știi unde să lași masșina și pe unde să ieși de acolo etc), după ce dai roată centrului pe jos…prin ploaie, până la locație, am aterizat la un super eveniment al Parenting PR, prin proiectul lor #DigitalParentsTalks, primul incubator de idei dedicat bloggerilor părinți. 

Am mers acolo cu deschidere și curiozitate, deși simțeam că nu e locul meu acolo, nefiind foarte afectată de aceste curente, însă bine am făcut, căci am câștigat extrem de multe lucruri, pe toate planurile: m-am conectat din nou cu dragele colege mame bloggerițe, am aflat multe informații, am realizat că m-am lovit de unele din situații, și am câștigat și un premiu – un curs de PR la Atelierele ILBAH.  A fost cu adevărat un eveniment Wow! Iar după ce încep cursul de PR, vă așteaptă aici o mulțime de informații din acea zonă.

Cea mai mare realizare a fost cea din titlu, și anume aceea că toți suntem într-un moment sau altul hateri, cu privire la o abordare sau o opinie. De aici, mi-am dat seama că noi părinții suntem hateri ai școlii (atunci când trecerem de alăptare, vaccinare, babywearing, cosleeping etc). Da, inclusiv eu, am realizat că anul trecut am fost la Ziua Porților Deschise în câteva școli și, fără să îmi fi propus asta, am avut o atitudine hateful. Foarte urât din partea mea și cu atât mai importantă este campania lansată luni, „Susține învățătoarea / învățătorul copilului tău„, pentru noi toți.

În plus competiția dezvoltată și încurajată în școală, susține atitudinea de hater, pe principiul românesc „să moară și capra vecinului”.

Mi se pare chiar trist că vorbim de cel mai de preț lucru din viața noastră, copiii, și includem atât de mult hate speech. Și ne mai mirăm că ajungem la bullying și cyber-bullying…

Fotografia postată de Ana Nicolescu.

Iată 9 idei despre hateri, pentru bloggeri: 

 1. HATER = Having Anger Towards Everyone Reaching Success
 2. Hater nu este doar cel care este anti ceva, ci și cel care este pro, activist, însă susține o cauză cu orice mijloc.
 3. Fanii = între dragoste și ură este doar un pas. Cu cât te susțin mai mult, cu atât mai multe șanse sunt să se transforme în hateri, cu prima ocazie în care nu le îndeplinești așteptările.
 4. Atunci când te implici într-o campanie controversată care ți-ar putea atrage hateri (iar în domeniul parentingului subiectele sunt multe), asigură-te că brandul cu care te asociezi deține toate informațiile și argumentele necesare poziției pe care o susține și pe care tu o promovezi.
 5. Haterii au și părți pozitive – aduc trafic, stimulează comentarii.
 6. Comentariile lor sunt despre ei, nu despre tine.
 7. Legat de răspunsul la comentariile haterilor, prima intenție este să nu aloci energie în direcția asta întrucât nu faci decât să îi conferi mai multă putere asupra ta. Dacă alegi să răspunzi, nu o face emoțional. Iar dacă îți vine un răspuns emoțional, sapă în tine și vezi ce butoane activează și de ce. Ce poți face?  captura
 8. Unii hateri fac din asta o meserie. Da, exista hateri profesioniști. Deci există o piață pentru orice.
 9. Ține minte – this is not f…king democracy. Pe blogul tău tu faci regulile.  Ce trebuie să ai mereu în vedere? captur2a

De amuzament

Cum reacționează vedetele când primesc comentarii de la hateri? 

 

Speakeri ai evenimentului:

 • Ana Maria Diiceanu, Senior Partner și Head of Crisis Department, GMP PR
 • Ioana Agachi, psihoterapeut

Sponsor: Philips Avent

Parteneri: Immochan, Atelierele Ilbah, Profructta.
Mulțumesc Parenting PR pentru eveniment!
În final, vă invit să nu mai fim hateri, căci schimbarea începe cu fiecare om care ăși schimbă atitudinea! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s