Ne jucăm cu Donald, Blue și Șopi

Toamna aceasta a fost plină și încă ne adaptăm ritmului alternativ de școală online/offline, dar nu uităm să ne jucăm, chiar dacă nu am mai avut timp să vă mai povestim și vouă.

Profit de noutățile anunțate de prietenii de la Disney Junior pentru a vă oferi și vouă nu doar idei de joacă, ci și decodarea lor prin ochii terapeutului Adriana Mitu. Subliniez asta pentru că mi se pare important să înțelegem cum funcționează mecanismele jocului și ce pot lua copiii de acolo (cred că cel mai detaliat articol pe tema aceasta a fost cel în care vă povesteam cum ne uităm noi la desene animate). Așadar vă las mai jos câteva informații despre noutățile din grila Disney Junior și câteva idei de joacă, ușor de pus în practică, oricând. Mai mult idei găsiți prin articolele mai vechi 🙂

Mickey Mouse: Aventuri Încurcate

După succesul înregistrat de serialul Mickey și Piloții de Curse, Mickey și prietenii săi revin cu un nou sezon numit Mickey Mouse: Aventuri Încurcate. În noile episoade, Mickey și gașca, alături de Chip și Dale, pornesc în aventuri amuzante și distractive în împrejurimile Hot Dog Hills, dar și în locuința plină de gadgeturi a lui Mickey, în atelierul mecanic al lui Mickey și în biroul Ajutoarelor Abile, Minnie, Daisy și Cuckoo Loca. Gândit să împărtășească lecții despre prietenie, lucru în echipă și comunitate, fiecare episod are două părți de câte 11 minute cu o pauză între ele în care Mickey invită copiii să danseze împreună pe noul cântec.
Noi episoade din 2 noiembrie, de luni pana vineri, la 17:30

Eroii în pijama sezonul 4

Sezonul 4 – La finalul Sezonului 3, Bufnița, Șopi și Pisoi încercau să îl oprească pe Romeo să polueze orașul în Fabrica lui zburătoare. În Sezonul 4, bătălia pentru cer și Spațiu continuă cu ajutorul noului prieten al eroilor în pijama, Newton Star. EROII ÎN PIJAMA îi arată acestui erou reticent și solitar ce înseamnă munca în echipă. Pe tot parcursul seriei, ne întoarcem în locuri fascinante, inclusiv Muntele Misterios și Luna. Eroii își vor întâlni și o parte din prieteni, precum Armadylan și An Yu și le vor aminti răufăcătorilor precum Ninja Nocturnul, Romeo, Fata Luna, Molsuki și Copiii Lup ce forță puternică pentru bine sunt EROII ÎN PIJAMA. Apare un nou răufăcător; o caracatiță spumoasă și irascibilă, numită Octobella, care trăiește în apele din canalizarea orașului. Ea se ia de Șopi și încearcă să îi întoarcă pe Pisoi și Bufnița împotriva lui. Dar Octobella nu știe că să fii erou înseamnă să îți ajuți prietenii — și nimic nu poate distruge prietenia EROILOR ÎN PIJAMA. Lansarea Sezonului 4 din Eroii în Pijama – 19 octombrie – 30 octombrie 2020, @ 19:00

Blue

Blue este o cățelușă Blue Heeler neobosit, de șase ani, căreia îi place joaca și transformă viața de familie de zi cu zi în aventuri distractive! Cu imaginația ei fără limite, împreună cu sora sa, Bingo, pornește în explorarea lumii. Deși mama și tata ar putea avea impresia că dețin controlul, este evident că fetele iau deciziile când e vorba de joacă – și aproape de orice altceva! La fel ca oricărui copil de vârsta ei, ce îi place cel mai mult lui Blue să facă este să se joace, în special jocuri de rol împreună cu sora sa, Bingo. Blue se folosește de evenimentele de fiecare zi din viața familiei (pregătirea unui tort, achitarea cumpărăturilor la supermarket, probarea pantofilor) și le transformă în jocuri unice, ciudate, astfel încât face ca momentele obișnuite să devină aventuri nebunești!

Ce face ca seria Blue să fie specială: Joc de rol & amuzament, Familie & comunitate, Prețuiește copilăria, Cuprinde emoții & sentimente. Punctele forte ale seriei sunt faptul că prezintă multe jocuri de rol care pot fi utilizate acasă și relevanța atât pentru copii, cât și pentru părinți/îngrijitori.

Disney Junior

Iată și câteva idei de jocuri 🙂

TEMELE SERIALELOR
Eroii în Pijama
* Supereroi & fapte bune
* Auto-exprimare & depășirea obstacolelor
* Prietenie & muncă în echipă
* Acțiune & aventuri

Mickey Mouse Aventuri Încurcate
*
Prietenie & muncă în echipă
* Comunitate
* Povești cu ajutoarele lui Mickey
* Dansul Hot Dog
* Noua casă a lui Mickey

Blue
* Joc – Singure sau cu familia și prietenii, cu sau fără jucării, în casă sau afară, Blue și Bingo învață mereu, cresc și se distrează prin jocuri inventive.
* Factorul stării de bine – Blue are o inimă și o căldură contagioasă
* Amuzant – Serialul a fost comparat cu serialele de comedie care conferă o perspectivă realistă asupra distracției și jocurilor distractive, aventurilor și ghinioanelor vieții de familie în rândul preșcolarilor
* Familie modernă – În serialul Blue, ambii părinți au un rol activ și valoros în creșterea copiilor și ambii lucrează. Sunt evitate stereotipurile clasice de gen.

Disney Junior


#disneyjunior #joacatefacemare #mickeymouseaventuriincurcate #eroiiinpijama#MamicaAutentica

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s