Blue – noul nostru partener de joacă

Despre Blue v-am mai povestit anterior aici, însă între timp pentru noi Blue a devenit rutina la care trag și eu cu urechea măcar, dacă nu apuc să stau cu o cafea lângă copii. Azi vă propun 3 activități simple de conectare inspirate de Blue, ca să vedeți de ce este un serial atât de îndrăgit de copii (și de ce să fiți pe recepție pe 22 februarie, de la 18.30, când începe noul sezon).

Activitatea 1 – ghici gâdilici

Ghici gâdilici – Copilul închide ochii, iar părintele îl atinge ușor într-un loc pe corp spunând pe un ton jucăuș “Ghici gâdilici”: pe nas, după ureche, pe genunchi, pe braț. Copilul trebuie să ghicească unde a fost gâdilat. Dacă sunt ambii părinți, cu atât mai bine, distracția se înmulțește, iar copilul ghicește și care dintre părinți l-a gâdilat. Apoi schimbați rolurile și părintele este cel gâdilat.

Activitatea 2 – oglinda jucăușă

Oglinda jucăușă – Așează-te față în față cu copilul. Tu vei face expresii, mișcări și gesturi, iar copilul va fi oglinda ta jucăușă. Mai întâi, părintele exprimă o emoție și copilul imită acea emoție. Mai apoi părintele face un gest care să exprime o emoție și copilul o imită (spre exemplu ridică brațele, se ghemuiește, strânge pumnii). Acum încearcă și un mers sau un dans pe o anumită emoție. Tu faci ușor mișcările, iar copilul te urmează în acelașit timp. Dacă ați reușit, creșteți ritmul. După ce ați făcut toate provocările, schimbați rolurile și este rândul copilului să înceapă, iar părintele este acum oglinda jucăușă.

Activitatea 3 – respirații speciale

Noi ne jucăm cu respirațiile încă de la primele vizite la stomatolog. Am învățat că ne putem gestiona frica respirând abdominal. Acum iată câteva sugestii distractive despre cum putem introduce respirațiile abdominale și profunde în viața copiilor.

Respirația floare-lumânare. Imaginează-ți că în mâna dreaptă ai o floare și în mâna stângă o lumânare. Miroși floarea (trage aer în piept) și sufli în lumânare să o stingi (expiră).

Respirația tăietorului de lemne – Stai cu picioarele depărtate. Strânge palmele și ridică brațele deasupra capului. Trage aer în piept și când expiri imaginează-ți că tai un lemn cu toporul, iar brațele cu palmele împreunate coboară rapid spre podea, în timp ce spui tare:  „HA!”.

Repirația cu pluș – Întinde-te pe spate și să pune un animal de pluș pe burtă. Trage aer în piept, umflând burta ca un balon, ducând plușul cât de sus poți. Ține-ți câteva secunde respirația și apoi expirați, în timp ce plușul coboară odată cu burtica ta.

Faceți cunoștință cu Blue aici: 

Despre Blue

Blue este o cățelușă Blue Heeler neobosită, de șase ani, căreia îi place joaca și transformă viața de familie de zi cu zi în aventuri distractive! Cu imaginația ei fără limite, împreună cu sora sa, Bingo, pornește în explorarea lumii. Deși mama și tata ar putea avea impresia că dețin controlul, este evident că fetele iau deciziile când e vorba de joacă – și aproape de orice altceva! La fel ca oricărui copil de vârsta ei, ce îi place cel mai mult lui Blue să facă este să se joace, în special jocuri de rol împreună cu sora sa, Bingo. Blue se folosește de evenimentele de fiecare zi din viața familiei (pregătirea unui tort, achitarea cumpărăturilor la supermarket, probarea pantofilor) și le transformă în jocuri unice, ciudate, astfel încât face ca momentele obișnuite să devină aventuri nebunești!

Blue este o incursiune autentică în viața unei familii cu copiii preșcolari și sărbătorește bucuria de a învăța și a crește prin joacă și amuzament. Explorând lumea din jurul său, Bluey iubește să se joace prefacându-se că este un adult care face lucruri de oameni mari, cum ar fi să conduca un taxi sau un magazin sau să realizeze o operație medicală, uneori cu sora ei sau cu prietenii ei și întotdeauna cu părinții ei pentru a o îndruma.

#DisneyJuniorRomania

Ce face ca seria Blue să fie specială: 

  • Joc de rol & amuzament
  • Familie & comunitate
  • Prețuiește copilăria
  • Cuprinde emoții & sentimente

Practic serialul este inspirație pentru familie, pentru jocuri de conectare și pentru o mai bună înțelegere a emoțiilor și a modului în care cei mici le pot gestiona (cum pot fi părinții sau îngrijitorii de ajutor în acest proces). Este acel serial la care puteți lăsa bunicii să dea liber la TV, cu idei scurte și ușor de pus în aplicare, astfel încât să stați mai liniștiți legat de accesul la ecrane și calitatea programelor vizionate.

Nu uitați – un nou sezon are premiera pe 22 februarie, ora 18:30 la Disney Junior.

#Blue #DisneyJuniorRomania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s