Tu ce meriți?

Mă trezesc la 5.

Cafea, activități, geantă, mașină … fuck! mașina zornăie metalic … mai tare decât acum o săptămână! … Notă mentală – să-l sun pe Alex (la service).

Volan. Listă scrisă, neuronii memoriei au decedat de ceva vreme – service, articole, evenimente, mailuri, copii, cumpărături, bagaj copil 1, acte, centrală, mașină de spălat, mașină service… da, am mai scris o dată, dar e esențial.

Victoriei la 8.

A fost o zi bună, copiii au cooperat, am terminat activitățile propuse.

Yes!

Pantelimon 12:30. Notariat, acte, bani, inutil.

Soare, infern, cald, nervi, trafic, notari, concedii, acte expirate sau pe cale să expire, alergătură inutilă.

Omul de la centrală nu răspunde.

Altex vrea să îmi livreze mașina de spălat în poartă (de parcă aș putea-o căra singură în casă!).

Nu am rezolvat acte, nu am reparat centrala, nu am masină de spălat, dar am un copil răbdător în mașină.

Lidl, cumpărături. Abia văd rafturile și repet continuu de ce am intrat în magazin.

Copilul vorbește cu mine, mintea mea însă nu mai procesează nimic.

Îmi cer scuze și îl rog să mă lase să ajungem acasă, că acum nu mă pot concentra.

Coș, casă de marcat, mașină. Încă un pic și mă pot relaxa.

Mă sui la volan, lacrimi, neputință, singurătate.

Pun mâna pe ea … 4 litere, e maro, se termină în „_ _ L A” … și e de băut.

O desfac și beau cu satisfacție, cu ușurare.

Din spate aud – „Bravo, mami! Măcar atât meriți și tu!

Shit! Cum am ajuns oare să merit o tonă de chimicale, de culoare maro?

Realizez că tot eu am spus anterior, consumând alimente sau băuturi nu chiar sănătoase, că „măcar atât merit și eu”. Revin către el și îi spun că merit mai mult de atât. Măcar verbal să fac un pas în direcția asta.

I talk the talk, but can I walk the walk?

Îmi tot apar mesaje legate de ce merităm în relații și de cum ne formăm din copilărie imaginea asta că nu suntem de iubit, că nu merităm iubire, respect, decât în anumite condiții și știu că o am și eu. Pe atunci părea simplu, să iau note bune, să fiu „cuminte”, ca adult asta se traduce în „fă de toate, but still not good enough”… well, fuck that!

Unde e dreptul nostru de a primi și de a oferi iubire? Eu știu că merit mai mult! Întâi de toate, merit iubirea mea.

Tu ce meriți? Gânduri de weekend …

PS: Sticla de _ _ LA e încă în frigider. One step at a time.

7 comentarii

 1. I talk the talk, but can I walk the walk? tare asta.You can make it!

  Nenea brian Tracy zice fa dimineata 20% din ce nu iti place ca dupa ora 11 cei 80% sunt simpli sau devin stress free pentru ca dispare intersitatea si presiunea acelor 20% pe care nu aveai chef sa ii faci.Are sens asta pt tine? oricum esti femeie puternica si…om.Nu iti ridica nimeni statuie daca te supra-soliciti. one thing at the time.

  Apreciază

 2. Ce meritam intr o relatie? Simplu, respect…. respectul tau si al celui de langa tine. Crezi ca meritam iubire? Cat daruiesti si cat primesti? Poti renunta la tine… la visele tale pentru persoana careia îi spui – te iubesc-? Cu siguranta ca sunt foarte putini care pot… si fac asta. Toti credem ca meritam iubire. Dar nu stim cata iubire meritam si cat de mult sa daruim. Ne este mereu teama ca nu suntem iubiti asa cum meritam. Dar oare iubim asa cum cel de langa merita? Suntem oare in stare sa ne iubim pe noi asa cum meritam? Daca da atunci de ce uitam de noi? Pentru ca viata a devenit o competitie din momentul in care mergem la scoala. Sa fim cei mai buni, sa luam note bune. Dupa scoala, cautam sa ne angajam la o firma cat mai buna unde competitia este mare. In viata personala vrei tot mai mult, si ai impresia ca daca iti iei casa, masina si multe alte lucruri o faci pentru tine, pentru ca te iubesti. Totul este fals. Uitam cu totul de noi si de ceea ce ne face fericiti. Cauta in memoria ta si vezi daca bunicii tai aveau toate cele cate ai tu. Erau nefericiti? Daca iti ofereau de craciun o pereche de sosete si un ilic de lana crosetate de bunica erai nefericita? Nu din contra te mandreai cu noul tau ilic, si le umpleai inima. Cautam atat de mult iubirea si fericirea, dar uitam sa ne bucuram de ea.
  Totul e doar în mintea noastră. Noi complicam totul. Viața este simplă, dar noi o complicăm. Totul ține de alegeri. Ce aleg azi? Să sufăr pt că nu am destul sau să mulțumesc pt că am prea mult.

  Apreciază

  • toate astea sunt ganduri pe care eu le am azi…. si le dau tuturor celor care au impresia ca fericirea vine dupa ….dupa ce isi iau o casa, o masina etc… fericirea o ai in fiecare zi, atunci cand apreciezi ce ai.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s