10 trucuri pentru a da copiii cu loțiune solară, mai ușor :)

Am primit recent de la prietenii de la Bioderma provocarea de a vă povesti cum conving eu copiii să stea să fie dați cu loțiune solară. Mesajul începea cu „Oare mai știi cum era la plajă când n-aveai copii?” …. ce visare m-a apucat …

Revenind la subiect, adevărul este că nu e nevoie să îi conving. Am învățat însă cum să pun problema astfel încât procesul să fie ușor. Mai jos îți povestesc cum fac eu, dar și ce „arme” aș folosi dacă nu aș fi construit cooperarea la acest capitol.

3 idei pentru cooperare

1 Am folosit mereu loțiune când am fost expuși la soare puternic. Inclusiv la grădiniță sunt dați când ies vara afară, deci nu există pentru ei altă variantă (la fel cum nu avem dezbateri cu scaunul de mașină), și face parte din ritualul de plajă.  20180703_180356.jpg

Nu îi dau când ajung la plajă, ci când plecăm de acasă. Astfel, crema are timp să intre în piele și să acționeze (așa am aflat și eu acu vreo 2 ani, că loțiunea de plajă trebuie aplicată cum cu 30 de minute înainte de expunerea solară), pielea nu mai e lipicioasă și nici nu îi frec cu nisip, așa cum se întâmplă când îi mai dau pe plajă.

3 Am testat mai multe tipuri și texturi de loțiuni. Cea mai bună variantă a rămas sprayul, iar acum tocmai ce am primit un spray cu spumă. Pare a fi plăcere dublă – ușurință și distracție în aplicare.

Ce altceva mai am în vedere:

  • E bine să acoperim corpul în întregime acasă, întrucât astfel evităm și arsurile de la marginea slipului, de exemplu. Mai mult, razele uv pătrund și prin textile – excepție făcând hainele cu protecție.
  • Cantitatea de loțiune – o palmă de loțiune/copil ar fi suficient, însă mai mult nu strică.
  • Ținem minte să reaplicăm loțiunea – cam la 1h, în funcție de context – dacă au intrat în apă, la efort mare și transpirație mare, ar putea fi necesar mai repede.
  • Folosim și alte modalități de protecție:
    • evităm să stăm în soare între orele 11-16.
    • stăm la umbră, sub umbrele cu protecție UV.
    • haine cu protecție UV.

7 idei distractive de ajutor

1 Aș adăuga niște sclipici la final, căci totul e mai distractiv cu sclipici.

2 Aș folosi recompense de tip abțipild / tatuaj temporar pe piele.

3 Ne dăm împreună, tu pe mine, eu pe tine.

4 Colantez loțiunea într-un ambalaj cu Elsa sau Fulger McQueen.

5 Numărătoarea inversă și competiție între frați.

6 Aș folosi un burete de față și ne prefacem că aplicam machiaj.

7 În fața oglinzii. Am remarcat că le place să se vadă în diferite ipostaze în oglindă, deci de ce nu?

Iar dacă vreți să vă amuzați, iată aici cum arată în realitate o luptă cu un toddler, atunci când el nu vrea, iar tu știi că trebuie.

În final însă, cel mai important este ca ei să înțeleagă importanța protecției solare. Cum necum, îi puteți convinge / constrânge acum, când sunt mici, însă nu veți fi acolo când vor fi mari.

O vară cu bucurii să aveți, indiferent cum arată vacanța voastră!

Iar dacă nu știți despre produsele Bioderma iată câteva detalii

Vara asta, Bioderma te ajută şi-ţi face plaja mai plăcută cu Photoderm KID Spumă 50+. Produsul are o textură foarte jucăuşă şi atractivă pentru cei mici – ceea ce înseamnă şanse mult mai ridicate pentru uns copiii cu conştiinciozitate, dar şi mari beneficii pentru sănătatea lor: produsul activează mecanismele naturale ale pielii pentru a se auto-proteja de efectele neplăcute are razelor ultraviolete. Produsele Photoderm conţin brevetul Cellular Bioprotection™ care susţine sistemul imunitar biologic al pielii, sunt rezistente la apă până la 80 de minute, rezistente la frecare, la transpiraţie şi nisip. Sunt recomandate pentru protecţia copiilor peste 12 luni.

Alte articole pe tema asta, mai jos:

 

 

 

Lasă un răspuns