Ghost of boyfriends past

Citeam la Ioana despre memoria uterului și cum copiii ar ajunge să semene cu foștii parteneri sexuali. Ciudat, nu? Citiți la ea mai multe, că zău că a întors problema pe toate părțile și are și concluzie 🙂

Eu sunt mai pragmatică și realizez că după fiecare relație am rămas cu ceva, că fiecare relație a contribuit, cu bune, cu rele, la cine sunt azi, că fiecare relație m-a modelat mai mult sau mai puțin. Și totuși rămâne pentru mine amuzant faptul că mi-au plăcut dintotdeauna bărbații cu păr blond și ochi albaștri, și mi l-am făcut singură, dacă nu a fost să fie să îl am acasă de bărbat :))) (aviz celor care nu știu, băiatul meu e blond cu ochi albaștri). De altfel, ochii și privirea au fost de multe ori pentru mine punctul decisiv atunci când am intrat într-o relație. Dacă acum 18-20 de ani era despre culoare, albastru și verde fiind culorile exotice pentru o persoană ca mine cu un căprui clasic și monoton, treptat atracția s-a transferat de pe culoare pe privire.

Știți privirile acelea care te văd, te pătrund, te învăluie, te fac să te pierzi și să simți că s-a oprit timpul în loc?

Genul de „I see you…” din Avatar… Pun aici scena, însă pentru a înțelege e nevoie să vedeți filmul. Oare voi v-ați simțit vreodată văzuți cu adevărat?

Este un sentiment cu adevărat minunat să te pierzi în ochii și respirația omului de lângă tine și tare mi-e dor de el (de sentiment).

Anul care aproape a trecut a fost unul de regăsire pentru mine, iar în vară, de ziua mea, mi-am făcut un recensământ de viață, căutând prin fotografii vechi. Intenționam să vă arăt cine am fost și prin ce transformări am trecut … dar nu am mai apucat, iar acum parcă nu mai este relevant. Am realizat însă ceea ce am cules din relațiile anterioare, căci da, multe dintre fotografii erau cu foști iubiți, foști prieteni, colegi.

Iată umbra iubiților mei din trecut și prezent, ce iau cu mine și cu ce merg în viitor:

  • iau priviri și îmbrățișări;
  • am rămas cu prejudecăți (la astea vreau să renunț, întrucât știu că nu sunt bune, dar le-am observat în mine și am identificat sursele), de exemplu: bărbații urăsc rozul, sau  bărbaților nu le place să meargă la cumpărături (da, da, da, există și bărbați cărora le face plăcere și chiar bărbați care poartă roz foarte bine), bărbații nu observă detalii (sunt câțiva care văd și dacă ai oja sărită … no comment here … e too much parcă :));
  • iau lecția încrederii orbești și a pierderii de sine;
  • iau multe întrebări;
  • iau lecția iubirii de sine și lecția acceptării, căci da, am reușit să găsesc și un om care să mă facă să mă simt acceptată așa cum sunt (iar el încă nu știe asta).

pexels-photo-38870.jpeg

Și mai concret:

  • iau muzică: Offspring, Metallica, Iris, Roxette (în spaniolă), U2, Rammstein.
  • iau mâncare: sanviș cu șuncă și iaurt lângă, omleta cu roșii, mănâncă desertul înainte de masă, înghețata amestecată cu fructe, înghețată de cafea,
  • băutură: Pinot Noir, Leffe brună ….
  • și mai completez când le mai realizez.

Dar am luat și multă nesiguranță, nopți singure în 2 și multe lacrimi, multe sentimente de rușine și inadecvare, multă vină și multă dezamăgire, multă neputință.

În plus, am realizat că de multe ori căutam (și găseam!) partenerul care îndeplinea fix (dar fix!) ceea ce îmi lipsea în relația anterioară, însă avea alte lacune (de multe ori, tot restul), căci perfect nu se poate. Interesant acest bumerang al universului „ai grijă ce îți dorești, căci s-ar putea întâmpla”.

Suntem suma experiențelor prin care trecem și chiar dacă copiii nu seamănă cu noi fizic, sigur ei seamănă cu noi cu privire la comportament, iar comportamentul nostru este influențat de ceea ce am trăit până în prezent.

Dacă am fi la un curs de logică unde A=B, B=C, deci A=C, atunci am putea afirma că ne seamănă copiii cu foștii iubiți. Eu zic însă că e important să ne uităm în suflet și să vedem cum se reflectă aceștia în noi și să ne eliberăm de prejudecățile dobândite, regăsind drumul către sine, înainte de a fi prea târziu, înainte de a descoperi că ai devenit suma unor compromisuri din care niciunul nu te reprezintă.

Trăiește viața ta! Începe Azi! Sigur meriți iubire!

5 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s