15 lucruri de făcut alături de copii în Constanța – partea a IIIa

Constanța este unul dintre orașele noastre preferate, unde mergem de mulți ani. Plaja nu este aglomerată, este curată, deși nu are nisipul fin de la Mamaia, apa e cu intrare lină, și în plus ai și o grămadă de lucruri pe care le poți face în oraș, dacă vremea nu e potrivită pentru plajă. De altfel noi mergem acolo și iarna, și de 1 mai și de Paște … veți vedea în multele poze din diferiți ani și diferite anotimpuri.

Iată 12 lucruri pe care noi le-am testat de mai multe ori, iar jos 3 pe care le avem în vedere pe viitor.

Articol în 3 părți. Partea I Partea a IIa – Partea a IIIa

Astăzi despre ceea ce vizăm în viitor.

13 Aqua Magic  

Până acum nu ne-a tentat pentru că este în Mamaia, iar pe acolo noi ne prea stăm. Însă îl tot vedem din gondola iar anul acesta copiii au început să ceară. Probabil la anul îi facem o vizită.

Sursă imagini: http://www.aqua-magic.ro/

14 Gravity Park.

Foarte interesant pare a fi. Până acum copiii erau mici, însă pe măsură ce ei cresc diversificăm și distracțiile.

„Gravity Park este cel mai mare complex destinat practicantilor de sporturi extreme din Romania. Suprafata totala de aproximativ 8500 mp este impartita in 4 zone de sport extrem pentru urmatoarele activitati : rollerblading, skateboarding, BMX, MTB, speed climbing, bouldering, trial, dirt jump si scooter (trotinete).

Situat pe malul lacului Tabacarie, complexul sportiv Gravity Park a devenit un loc popular de petrecere a timpului liber in randul tinerilor, practicantilor si iubitorilor de sporturi extreme din Constanta. Fie ca esti incepator, fie avansat, fie ca iti doresti sa te apuci de un astfel de sport sau pur si simplu vrei sa te relaxezi, Gravity Park este locul ideal pentru tine.

Vizitatorii si sportivii beneficiaza de o serie de facilitati precum: inchirieri de echipamente sportive, cursuri de climbing, tribune pentru spectatori, instalatie de sonorizare profesionala, toalete, dusuri si vestiare. „

Sursă imagini: http://www.gravitypark.ro/

15 Planetariu și Observatorul astronomic.

„Pe timpul zilei, la Observatorul Astronomic Constanţa puteţi urmări activitatea solară şi petele solare, cu ajutorul unui telescop solar special Coronado.

Pe toată durata zilei, în sala de cinema rulează proiecţii 3D pentru pasionaţii de astronomie şi nu numai: „Călătoria luminii în Univers”, „Lumea subacvatică”, desene animate (pentru părinţii care vin cu copiii).
Întâlnirile de seară încep la ora 20.00 cu o spectaculoasă proiecţie 3D, cu durata de aprox. 50 minute, în care vă sunt dezvăluite tainele Universului şi ale sistemului nostru solar. După terminarea proiecţiei, observaţi prin telescoape numeroase corpuri cereşti şi primiţi informaţii specializate despre planetele Jupiter, Marte şi Saturn, despre Luna – satelitul nostru natural, despre diversele constelaţii vizibile, aflaţi diferenţa dintre o stea tânără şi una bătrână şi descoperiţi steaua dublă din Carul Mare.”
Noi abia anul acesta am trecut de pragul de 5 ani. Încă nu am intrat pentru că Mara are abia 3 ani jumătate, dar la anul cred că intram în formulă completă.
Detalii aici .
Prețuri septembrie 2016
Adulti 4 lei
Elevi/ Studenti 1 leu
Copiii sub 5 ani nu au acces 
 Harta cu cele 15 atracții aici.
HARTA-01
Cam astea au fost sugestiile mele. Voi ce mai faceți cu copiii în Constanța?  Observați că m-au interesat locațiile turistice sau specifice orașului și nu cele de tip mall – loc de joacă cum avem și în București.

Citește pe unde mai călătorim, mai jos:

7 comentarii

Lasă un răspuns