Mulțumită cărții cu aceeași denumire și șoricelului care face cel mai delicios ratatouille care îl transportă pe Ego în copilărie, m-am ales cu o povocare – copiii au vrut să guste, eu știam câte legume (doar legume!!!) are și în același timp câte legume (aproape deloc) mănâncă ei.
În același timp le-am cerut repetat să spună când vor să guste ceva deci nu puteam spune că nu am chef să fac, că e mult de muncă și ei nu vor mânca. Nu, nu! Mai ales de câtă vreme lucrez la încurajarea unei alimentații sănătoase și diversificate.
Am plecat însă la drum cu gândul – cum fac cel mai bun ratatouille? Și mi-a ieșit. Copilul mare chiar a decretat că de ziua lui în loc de pizza, vrea ratatouille. Iată deci rețeta făcută de mine azi, o las aici mai mult pentru mine, ca să nu o pierd 😀
Altfel, e o gură de aer proaspăt să gătesc din nou cu plăcere, cu drag! Zilele trecute vă arătam cum fac pâine și realizez acum că acest ratatouille blenduit se poate transforma ușor în zacuscă, numai bună pe pâine proaspătă.
Ingrediente principale:
- vinete
- dovlecei
- roșii
Sos:
- ulei de măsline
- usturoi
- ceapă roșie
- roșii
- ardei gras roșu
- busuioc
- sare, piper
Pesto:
- pătrunjel
- busuioc
- usturoi
- ulei de măsline
- sare
- piper
Pasul 1: în ulei de măsline călim usturoiul zdrobit, ceapa și ardeiul mărunțite până se fac translucente, moi. Apoi adăugăm roșiile pasate, încorporăm, apoi luăm de pe foc și adăugăm busuiocul. Eu nu am avut proaspăt, a fost f bine și cu uscat.
Pasul 2: feliem legumele principale și le așezăm frumos peste sosul nivelat, alternându-le.
Pasul 3: zdrobim usturoiul, tocăm verdeața, adăugăm uleiul și asezonăm. Turnăm pesto-ul peste legume.
Pasul 4: dăm la cuptor, cu capac. Eu am lăsat cam 1h.
Noi am servit cu puțin orez și friptură, dar se poate servi și ca atare.
Poftă bună!
[…] Mai mult, gătesc ce le trece lor prin și cap și deci variem și meniul 🙂 Exemplu ratatouille. […]
ApreciazăApreciază