Bomboane raw 

Fi’miu a descoperit la grădi dulciurile … mai un tort la o aniversare, mai o gumă cu care aparent copiii vin în buzunar, mai o bomboană premiu la înot … dacă la tort aniversar mai închid ochii, la restul iau atitudine pe două direcții: 1 vorbesc cu personalul din grădi astfel încât ocaziile să fie cât mai rare, 2 vorbesc cu Vlad și îi ofer alternative, astfel încât el să refuze tentațiile știind ca primește acasă ce își dorește. Așa am ajuns să caut rețete de bomboane de casă și am găsit două: una pe bază de curmale și una pe bază de fulgi de cocos. Cea de-a doua mi-a fost mai simplu de făcut pentru că aveam toate ingredientele. 

Ceea ce a ieșit este rețeta mea întrucât cea pe care o găsisem mi-a distrus blenderul, deci am improvizat. 

Iată cum:

  • o cană fulgi de cocos -nu puneți tot pachetul întrucât vă trebuie câțiva fulgi și pentru decor;
  • 5 linguri unt de cocos, de casă preferabil; 
  • 2 linguri de miere, dar merge și sirop de arțar;
  • câteva linguri de lapte – cât intra astfel încât să se lege compoziția și să devină mai moale, mai flexibila și mai fină, dar nu prea moale întrucât nu mai puteți realiza bomboanele;
  • cateva picături de esența de vanilie – aș fi pus seminte, că sunt mai aromate și mai sănătoase, însă fi’miu devine reticent dacă vede semințe, deci nu mi-am asumat riscul acum;

Ingredientele de mai sus se blend-uiesc bine. Apoi se formează bilele, în care puteți pune migdale. Eu nu am avut că aș fi pus.

Bilele se dau prin fulgi de cocos și se pun la frigider. 

Se servesc alături de copii, în loc de acadele, fondante și mai știu eu ce minuni.

Poftă buna! 

7 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s