Sărbătorim cu „Eroii în Pijama” un sezon nou!

Prima oară când am auzit despre Eroii în Pijama era pe vremea când Vlad încă nu vorbea bine, însă mergea la grădiniță. De acolo a venit repetând „noroi în pijamale” de nu pricepeam nimic, care era legătura între noroi și pijamale … din aproape în aproape, cu multe întrebări și răspunsuri, am aflat că sunt desene animate. De aici căutarea a fost ușoară :). I-am găsit și pe TV, am pus la înregistrat și ne-am uitat la el cu prima ocazie.

După câteva episoade s-a decretat – Vlad era Pisoi, Mara era Bufnița, iar eu Șopi. Adevărul este că mă simt uneori verde, mai mult spre Hulk, decât spre micul Șopi, însă m-am bucurat că nu mi-au alocat rolul de Fata Luna sau Romeo … Dacă încă nu cunoașteți desenul, acestea din urmă sunt personajele negative.

Fani cum suntem deci, nu puteam să nu vă dăm marea veste:

Un nou sezon din îndrăgitul serial Eroii in Pijama vine la Disney Junior din 12 mai (în fiecare sâmbătă, la ora 9:00)!!!

Serialul Eroii în Pijama urmărește aventurile a trei mici prieteni care se transformă în alter ego-urile lor de super eroi. În timpul zilei, micuții de 6 ani Connor, Amaya și Greg merg la școală ca toți ceilalți. Însă când ceva rău se petrece în oraș, acești copii speciali, motivați de curiozitate și un simț al dreptății, se pregătesc pentru misiunile lor – însă trebuie să aștepte căderea serii când întregul oraș adoarme pentru a nu fi văzuți. 

Când eroii noștri își pun pijamalele și își activează amuletele de animale, se transformă în alter ego-urile lor de super eroi, Pisoi, Bufnița și Șopi și devin Eroii în Pijama. Pisoi – foarte rapid și agil, Șopi – extrem de puternic și înzestrat cu capacitatea de a se cățăra pe ziduri și Bufnița – ce poate zbura și vedea la distanțe foarte mari. Împreună cei trei pot face față oricărei situații, se îmbarcă în aventuri pline de acțiuni, rezolvă mistere, se luptă cu răufăcători și, în același timp, învață lecții valoroase precum să aibă încredere în sine și că oricine poate fi super erou. Eroii în Pijama pornesc în noapte să salveze ziua.

302_132_Stills.jpg

Serialul este destinat preșcolarilor și familiilor lor și aduce în prim plan teme precum prietenie, lucru în echipă, aventuri, mistere, umor și definirea unicității fiecăruia dintre noi. Serialul stimulează jocul imaginativ și este bazat pe captivanta și remarcabila serie de cărți ilustrate ‘Les Pyjamasques’ creată de autorul francez Romuald Racioppo.

Noul sezon va menține în prin plan aceleași teme și ritm dinamic care a atras atât de mulți fani în rândul preșcolarilor. În plus, micuții telespectatori îi vor cunoaște mai bine pe cei trei eroi și vor rezona cu ei în povești pline de umor și emoții. Echipați acum cu noi puteri, costume și vehicule îmbunătățite, Eroii în Pijama au parte de experiențe și provocări inedite.

Și cu această ocazie, dacă aveți un mic fan al eroilor acasă, iată cum îi puteți organiza o petrecere tematică acasă, cu câteva activități distractive 🙂

1 Proba de ștafetă

Materiale necesare:

Cum se joacă?

Împărțim copiii în echipe de câte 3. Pleacă pe rând pe traseu, în ordinea pe care și-o stabilesc singuri, parcurg traseul mergând pe liniile trasate anterior (cu viteză pe săgețile lui Pisoi, sărind din cerc în cerc la Șopi și „zburând” pe curbele Bufniței) și rezolvând sarcinile de la fiecare punct de trecere. Apoi predă ștafeta și pleacă al doilea copil pe traseu. După ce parcurge și al treilea copil traseul, echipa ar trebui să fie completă – copiii să aibă măști și brățări puse. Câștigă echipa care termină în timpul cel mai scurt/prima.

20180506_143407.jpg

Puteți lucra echipe în paralel sau îi puteți cronometra, în funcție de cât de mult spațiu aveți la dispoziție.

  • Sarcina 1: potrivește corect – alege copilul, personajul și culoarea pe care o are în desenul animat. Downloadează de aici jocul de potrivire.
  • Sarcina 2: decupează masca, leagă elasticul și pune-o pe față. Downloadează de aici măștile – Bufnița, Pisoi, Șopi. Dacă nu aveți elastic, merge și cu sfoară.
  • Sarcina 3: decupează brățara pe linia punctată albastră, îndoaie pe linia galbenă, lipește cu bandă adezivă. Downloadează de aici brățările – Bufnița, Pisoi, Șopi .
  • IMG_20180506_142801.jpg

Varianta de joc pentru copiii mai mici, cu mai puțină îndemânare: pregătiți voi măștile și brățările iar ei doar să și le pună.

Puteți implica sărbătoritul în desenarea traseului. Se va bucura maxim! Așa ne-am distrat noi 🙂

20180502_174004.jpg

2 Colțul foto

Colțul foto tematic pe care vi-l propun este realizat din fundal și accesorii, props cum se mai numesc ele.

Fundalul va fi alcătuit dintr-o mare cutie de carton desfășurată, pe care desenați silueta unor clădiri, decupați și pictați cu negru fundalul, iar cu galben simulați lumini aprinse în cladiri.

Night-Scene-PJ-Masks-Party.jpg

Accesorii – downloadați fișierele de mai jos și printați-le pe carton alb, apoi decupați formele:

  • măști cu personajele – Bufnița, Pisoi, Șopi;
  • mesaje haioase specifice fiecărui personaj de aici și aici, cărora după decupare le atașați de bețe de frigărui;
  • mesaje personalizate – laminați formele printate și apoi le decupați, iar invitații își vor putea scrie propriul mesaj cu marker de whiteboard;

Mesajele specifice le puteți decupa pe linia punctată sau doar forma principală, așa cum am decupat eu 🙂

20180506_125308

3 Pin the tail – Șopi

O activitate foarte amuzantă pentru copii 🙂 Printați-l pe Șopi pe un suport mare ideal măcar A3, cu coada separată (download de aici), decupați coada, pe spatele ei puneți bandă dublu adezivă și apoi legați copilul la ochi, iar la indicațiile grupului de copii el trebuie să nimerească locul potrivit pentru a lipi coada. Printați cozi de rezervă pentru situația în care se rup.

IMG_20180507_124356.jpg

4 Tricouri personalizate

Cu puțin clor și hârtie specială* putem personaliza tricouri cu logo-ul personajelor. Decupăm logo-urile și le copiem pe hârtie specială. Lipim hârtia cu fierul de călcat pe tricou, introducem un carton gros pe interior, sub logo, și pulverizăm clor de 2-3 ori.
Atenție!
Efectul nu este imediat. Așteptați puțin pentru a vedea în ce măsură se decolorează. Dacă pulverizați prea mult, clorul se va extinde și sub hârtie, iar logo-ul nu va mai fi clar. Așa cum veți vedea la mine, abia a 3a încercare a ieșit.

Etapele:

IMG_20180506_130928.jpg

*Ce este hârtia specială?
Este hârtia în care se ambalează mezelurile feliate – pe deasupra e hârtie, pe interior are plastic, pentru ca umezeala să nu treacă la suprafață.
Primul test făcut a fost cu autocolant și din păcate se pare că nu se lipește suficient de bine. Deci m-am rugat de o doamnă de la supermarket să îmi dea o coală – nu de alta dar nu am găsit să cumpăr așa ceva …
Acum avem toți tricouri 🙂 Pe al lui Vlad însă probabil că ar trebui să îl refac. A fost primul și a trecut prin 3 teste :)))
20180506_124017.jpg

5 Sticle senzoriale

Am realizat 3 seturi diferite de sticle, ce pot fi folosite ca atare, decorative, pe mese sau dăruite cadou la sfârșitul petrecerii. În plus fiecare din ele poate fi implicată într-o activitate.
Iată conținutul sticlelor:
  1. figurină Eroi în Pijama printată, decupată, laminată și decupată din nou, mărgele de nisip, mărgele de lemn, paiete flori, paiete stele și pom-pom-oane – personalizare cu logo-ul desenului. Atunci când este mișcată scoate sunete, iar copiii ar putea să numere câte obiecte diferite sunt  în ea, dezvăluind personajul.
  2. ulei de bebe, apă, colorant alimentar, sclipici și paiete cu litere argintii și aurii cu denumirea personajului – personalizare cu logo-ul personajului. Copiii se vor bucura să vadă cum uleiul și apa nu se amestecă, și vor identifica literele care alcătuiesc numele personajului preferat.
  3. bile hidrofile, scufundate în amestec de detergent lichid, apă și glicerină – personalizare cu masca personajului. Am adăugat și sclipici și paiete stele. Copiii pot ghici personajul după culoare sau mască.

6 Fișe de colorat

Pentru cei mai mici sau ca probă suplimentară la ștafetă puteți include și fișe de colorat – Pisoi, Șopi, Bufnița.

Idei de petreceri acasă, distracție cu buget redus

Alte idei de petreceri sau activități de familie tematice mai jos:

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să mă urmăriți și pe facebook 🙂

Distracție plăcută!!!

11 comentarii

Lasă un răspuns