Nu trebuie să fii nebun, ca să mergi la psihoterapeut + O ședință CADOU

Later later edit: întrucât au trecut 7 zile și de la Madi nu am primit răspuns, Deea felicitări. Se pare că va fi al tău voucherul. Revin pe email.

Later edit: felicitări celor 2 curajoase care au răspuns provocării. 1 Deea și 2 Madi.captuwra

Conform Random.org câștigătoare este Madi. Felicitări! O să revin eu pe email cu voucherul. 

Celoralați care au trecut pe aici și nu și-au făcut curaj să scrie, le doresc să își găsească resursele și să apeleze la ajutor, atunci când au nevoie. Sper să ne vindecăm de teama asta de a fi judecați dacă mergem la terapie.


Sunt o mare susținătoare a terapiei, nu sunt nebună și nu mi-e rușine.

Primul contact direct l-am avut acum 6 ani, când simțeam că o iau razna acasă cu întâiul născut. Țin minte și acum cum terapeuta m-a pus fizic în locul copilului, căci rar ne gândim cum arată lumea din punctul lor de vedere, și cum ea a fost prima persoană care mi-a spus că nu sunt singură, că toate mamele noi trec prin aceste etape. Doamne, ce ușurare!

Acest exercițiu, de a mă pune în pantofii copilului, l-am experimentat de curând la o întâlnire între bloggeri și terapeuți, și am descoperit că un copil mic, într-un mall/supermarket aglomerat, vede doar funduri și picioare.

Cum să nu ceară bietul copil în brațe pentru a putea vedea altceva? Cum să nu se piardă, când nu are repere? Cum să nu obosească dacă la înălțimea aceea aglomerația este sufocantă? 

Voi v-ați pus vreodată fizic în locul copilului? Exercițiu:

Vă recomand să vă puneți fizic în locul copilului, gândindu-vă la o situație care vă creează tensiuni: fie că este când îl hrăniți cu lingurița, când ieșiți la cumpărături, sau alte momente tensionate.  Cum a fost? Ați simțit frustrare? Neputință? Frică? Ați înețeles măcar un pic de ce poate nu cooperează așa cum vă doriți?

Revenind, vreau să vă povestesc ce am aflat eu de la întâlnirea menționată și să vă fac un cadou.

Psihoterapia este o relație interpersonală intenționată utilizată de un psihoterapeut cu formare de specialitate cu scopul de a ajuta un client sau pacient privitor la problemele sale de viață.”

Am aflat pentru ce e bună terapia, sau pentru ce să mergi la un terapeut: 

 1. relația cu copilul.
 2. relația cu partenerul, terapie de familie.
 3. terapie individuală pentru atunci când tu nu mai ești bine cu tine.
 4. terapia fobiilor.
 5. terapie pentru copii și adolescenți.
 6. pentru tranzițiile pe care le faci în viață – căsătorie, divorț, copil…

Oana ne povestea cum terapia este utilă și atunci când îți este bine, dar treci printr-o schimbare: căsătorie, apariția unui copil, copilul începe școala, te întorci la servici după un concediu de creștere a copilului etc, căci fiecare schimbare este o tranziție. Cumva mergând la terapeut să discuți schimbările din viața ta și cum te influențează ele, poți preveni multă terapie ulterioară când apar probleme.

În plus, o altă descoperire a mea recentă , este că un terapeut te ajută realmente să faci conexiuni la care nu te-ai fi gândit. Eu sunt pasionată de psihologie, de funcționarea creierului, am citit și citesc muuult în domeniu și îmi analizez constant modul de funcționare, cu toate astea au fost conexiuni pe care singură nu le-am putut face, iar acum pot spune că sunt un părinte mai bun, mulțumită terapiei.

pexels-photo-173666

Și dacă iei decizia de a merge, cum alegi un terapeut?

 1. nu îți fie rușine să ceri recomandări, la rude și prieteni. Deși puțină lume vorbește despre asta, multă lume merge în fapt. Nu e nimic greșit că alegi această cale!
 2. verifică dacă este autorizat.
 3. verifică bloguri, forumuri, recomandări și review-uri.
 4. citește articole scrise de persoana pe care o ai în vedere și, de ce nu, urmărește postările din social media pentru a vedea dacă rezonezi cu ideile promovate.
 5. vezi ce orientare și specialitate are și dacă este potrivit pentru nevoia ta.
 6. sună să faci o programare și cere un sfat legat de măsura în care are abilități în zona ta problemă. Această primă interacțiune prin telefon te poate ajuta să vezi dacă te aude cu adevărat.
 7. testează – din experiență îți spun că este important să ai o conexiune cu terapeutul, să te poți deschide, să fii vulnerabil în fața lui. Terapia nu funcționează decât dacă ești acolo 100%.

UN CADOU = o ședință de terapie pentru unul dintre voi

Vă ofer astăzi o ședință de terapie cadou, în clinica Oanei Nicolau.

Poate fi momentul unui nou început, o ocazie de a testa relația cu un terapeut și poate începutul unui proces, poate fi o ședință în care ai un moment Aha! care îți răspunde deja multor probleme … poate fi doar deschiderea către tine! La Clinica Oana Nicolau vei găsi o mulțime de servicii, într-un sediu dedicat. 

15974966_1625412724140983_2026697041925103734_o

Poate fi în clinică, dacă ești din București, sau online, dacă ești din țară!

Iată cum arată clinica, frumos, cald, cozy (nu găsesc un termen suficient în română).

Terapia este o investiție în tine în primul rând, și sigur te va ajuta să crești, să te înțelegi, să te accepți și să te iubești. 

Detalii concurs!!!

Te aștept așadar în comentariu la postare să îmi spui de ce îți dorești să mergi la o ședința de terapie – poate fi anonim dacă nu vrei să dai numele, însă am nevoie de un email valid pentru a îți trimite voucherul dacă câștigi. Pentru mai multe șanse de câștig:

 1. like la pagina Mămica Autentica,
 2. share la postare concurs, cu link în comment pentru a putea monitoriza și include pe lista de participanți la concurs, numele tău de mai multe ori.

Poți avea deci până la 3 șanse de câștig. 

Peste o săptămână, pe 17 februarie, voi face o tragere cu random.org și voi anunța fericitul câștigător.

Să avem zile liniștite și relații împlinite!

6 comentarii

 1. Imi doresc sa particip la o sedinta deoarece ma simt intr-o cumpana din punct de vedere al relatiei si al carierei si mi-ar prinde bine sa imi deschideti ochii sa vad mai bine deciziile bune pe care sa le iau.

  Apreciază

 2. mi-ar placea să câștig aceasta ședință pentru că încerc de mult sa mă mobilizez și să văd cum e la terapie. Am multe probleme pe care le conștientizez ca fiind legate de evenimente sau atitudini din copilărie, dar inca nu am descoperit cum sa le abordez in așa fel încât să mă vindec.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s