Am crescut cu mare frică de stomatolog … încă îmi este frică și încă mă străduiesc să mă tratez. Voi povesti separat despre acest subiect. Ce este important acum este că, pe cât de mare e frica mea, pe atât de mare e dorința mea ca ai mei copii să nu aibă nevoie de stomatolog ca tratament și deci iau măsuri pentru îngrijirea corectă a dinților lor.
I-am spălat pe dinți de la primii dințișori și, până la 4 și 6 ani, au fost și la două controale.
Suntem bine până acum însă eu sunt în continuare preocupată de temă și de noutăți în domeniu. Cumva discuțiile despre dinți mă ajută și pe mine în procesul de desensibilizare treptată.
Așadar atunci când am primit invitația la evenimentul organizat de Elgydium am zis un mare da. Era o oportunitate pentru mine de a afla noi informații și de a vă furniza și vouă informații utile.
Iată ce am aflat:
- Pierre Fabre a înlocuit fluorul cel îndelung controversat din pastele de dinți, cu fluorinol, care este un derivat organic, aminoflorură, și îndeplinește rolul de remineralizare a dinților, similar fluorului, fără însă a avea aceleași riscuri.Fluorinol – Fluorură organică de înaltă performanță (a 2-a generație de aminofluoruri) brevetată de Pierre Fabre, ce accelerează remineralizarea dinților și ajută la protejarea împotriva atacurilor acide.
- O altă inovație Pierre Fabre – Siliglycol – Peliculă de apărare filmogenă ce inhibă proliferarea bacteriană și prelungește fixarea fluorurilor pe smalțul dinților chiar după ridicare (+30% fluoruri fixate).
- Îngrijirea completă a dinților include: periaj dentar, curățare interdentară (cu ață dentară pentru dinții apropiați și periuțe speciale pentru dinții care au spații între ei), apă de gură, controale periodice, alimentație echilibrată.
- Ața dentară recomandată
la copii este cea cerată, care nu lezează gingia.
- Periază corect dințișorii:
- Este important să folosim pasta și periuța de dinți adecvate conform vârstei. Dincolo de arome și facilități (ventuză, modele, grip) diferențele pe vârstă sunt realizate și la nivel de conținut, iar la periuța la nivelul perilor (mai soft pentru vârstă mică, la 6+ apar perișorii pentru spații interdentare etc). Puteți cere sfatul stomatologului.
- Înlocuiește periuța de dinți la 3 luni.
- Îngrijirea dinților începe din uter, prin alimentația mamei din timpul sarcinii dar și ulterior prin alimentație, nu numai prin spălare corecta. Astfel creștem dinți sănătoși, în loc să tratăm problemele.
Voi ați fost cu cei mici la un control stomatologic?
[…] fix 1 an scriam despre îngrijirea dinților și mărturiseam propria-mi frică de stomatolog. Astăzi pot spune că am mai vindecat o frică și […]
ApreciazăApreciază