Calificare, recalificare, Reinventare!

Dintotdeauna am cusut. Când eram mică realizam ținute elaborate pentru păpuși, apoi îmi modificam haine, le remodelam, sau chiar cream haine și genți noi. Totul cusut manual, căci nu am avut niciodată mașina de cusut. Îmi amintesc cum racolam orice mic material pe care îl prindeam, de la blugi scurtați, sau alte haine modificate, chiar de la haine care nu mai erau bune de purtat, dar reciclam bucăți din ele.

A fost întotdeauna un vis, pe care eu l-am simțit ca o chemare, ca o menire, însă nu am avut niciodată timpul să îl urmez. Inclusiv la 1 an la turtă, am ales de pe tavă acul și ața, și recunosc că mereu au fost alături de mine. Un curs era mereu prea scump, prea lung, necesita un efort prea mare, raportat la nevoile mele, iar eu am avut mereu nevoia de independență financiară, deci mereu am lucrat, încă de la 15 ani, și nu mi-am permis să stau pe bară sau să investesc într-un astfel de curs.

Acum la 33 de ani reușesc să îmi împlinesc un vis. Totul a început la Creativo, unde am avut ocazia să îl cunosc pe Vlad, dar și să cos pentru prima oară la mașina de cusut. Eram și cu piticii cu mine, dar am reușit totuși să termin mini proiectul față de pernă.

16176879_1194511367251614_595251143_n

Wow, ce sentiment am avut, câtă euforie, cât entuziam, câte endorfine. Simțeam că aceea e chemarea mea și trebuie să o urmez. Gândul acesta nu mi-a dat pace și iată că anul acesta în ianuarie am început cursul de croitorie, modul intensiv, la Atelierele ILBAH.

Lunea sunt, până la vară, timp de 7 ore la curs. Mă duc mereu cu entuziasm și plăcere. Nu știu dacă voi reuși să fac o afacere din asta, pentru că momentan e totul pasiune cu lipsă totală de timp, deci nu reușesc să cos și suplimentar acasă, însă sigur voi aplica cel puțin acasă cele învățate. Iar după curs voi avea un sacou nou și un pantalon nou create și cusute de mine la curs. Cursul include realizarea mai multor obiecte vestimentare, pe tipar clasic. Cele 2 menționate sunt realizate cu materialele cursanților și le rămân lor. Restul (bluză, fustă, rochie) sunt realizate cu materiale incluse în taxa de curs iar hainele sunt donate către centre. Deci nu doar că învăț o meserie, 17353223_1271620026278656_6249803202442571904_ndar am și sentimentul de contribuție socială, și toată lumea de la curs apreciază asta și nu doar că pun mult suflet în haine, dar sunt foarte atenți și vor să fie perfecte hainele, pentru a fi purtate cu drag de persoanele fără posibilități.

Participarea la curs îmi dă un sentiment de împlinire și o satisfacție pe care nu le-am mai întâlnit, și pe care probabil numai din urmarea unei mari pasiuni le poți simți.

Acum dincolo de pasiunea mea, mă bucur că am ajuns la Atelierele ILBAH și vă pot spune că vin cursanți din alte orașe care fac naveta special pentru acest curs, și asta pentru că deja sunt recunoscuți prin calitatea serviciilor. Iată câteva argumente care pe mine m-au convins:

  • cea mai cuprinzătoare, transparentă și profesionistă prezentare de contract de prestări servicii;
  • prețul corect. Nu sunt cei mai ieftini, însă asta se întâmplă deoarece își țin standardele de calitate și nu vând diplome, ci te învață meserie. Din aceste motive oferă posibilitatea plății în rate. 
  • se lucrează cu mai multe mașini de cusut, simplă, triploc, industrială, iar la vizita la Brother am putut testa o mulțime de alte mașini și accesorii.
  • 4 tipuri de programe: matinal, prânz, afterwork, weekend + intensiv (zi întreagă)
  • diplomă recunoscută, dacă vrei să te angajezi în domeniu, să îți faci un PFA.
  • meserie temeinic învățată în 5 luni de curs, dacă vrei să profesezi pe cont propriu.
  • trainer cu experiență în predare dar și în practică. 
  • sediu frumos, central.
  • pe tabla din sala de curs sunt afișate și posturi disponibile în domeniu, deci te poți angaja direct.
  • componenta socială – pe lângă hainele donate în centre, mai organizează și campanii umanitare. Captură

În plus stați cu ochii pe ei, au multe cursuri și mereu vin cu oferte super avantajoase: pe 24 februarie, au oferit 24% reducere la cursuri, iar în perioada aceasta au 50% reducere la cursurile de beauty

Știu în jurul meu o mulțime de femei care, după ce devin mame, încep să se redescopere și să nu le mai fie suficient ceea ce făceau înainte de copil, încep să investească în pasiuni, în lucrul cu semnificație și bucurie. ILBAH mie mi-a oferit ocazia să mă reinventez.

Vă încurajez și pe voi să vă urmați pasiunile, căci viața e prea scurtă pentru a face lucruri care nu ne aduc bucurie!

Încurajați-vă copiii să facă același lucru, să își urmeze visul, chiar dacă nu pare banos sau elevat. Atunci când faci ceva cu bucurie, totul este mai ușor.

 

 

 

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s