Vacanța mea perfectă la mare [Superblog 2017]

Sunt una din mamele pentru care vacanța perfectă e cu copii cu tot. Deși e visul meu și aș putea visa să merg fără, eu una mă încarc cu fericirea lor. Așadar pentru mine vacanța perfectă ar fi așa:

Ne trezim după ora 8, ne luăm micul dejun liniștiți și veseli. Îmi beau cafeaua pe îndelete și mă apuc să strâng bagajul. Copiii se joacă liniștiți, apoi vin să mă ajute cu bagajul. Îmi aduc voioși hăinuțe și își strâng bagajul cu jucării. 

Ne urcăm în mașină, copiii se fac comozi și în scurt timp adorm. Noi conducem și ne bucurăm de drumul liber, de soare, muzica bună și conversații despre nimicuri. Simt miros de libertate, de soare, de mare, deja simt nisipul încins sub tălpi și apa rece a mării, cu un prosecco în mână.

Ajungem la hotel, un hotel cu piscină, 6CF52294-270B-497A-A72A-49BADA621970bineînțeles, și cu piscină specială pentru copii. Suntem bine primiți, iar după formularistică, luăm în primire camera cochetă și liniștită, cu mobilier modern, aer condiționat numai bun pentru a ne răcori, frigider cu congelator unde putem ține un lapte pentru copii, un vin pentru noi sau o înghețată, dar și un televizor pentru o știre sau un desen animat. Camera are balcon propriu, cu vedere către mare, la etajul 10. Ce priveliște, ce calm, ce frumos să bei o cafea cu ochii în mare, sau un cocktail în 2, după ce copiii s-au culcat, admirând marea cea mare cu mii de luminițe dansatoare. Uneori mă trezesc înaintea lor sau mă trezesc copiii devreme și îi iau în halatul meu, ne așezăm la masă pe balcon și privim răsăritul care ne va lumina întreaga zi.

Camera este impecabilă, baie, mochetă, totul curat, sunt liniștită că cei mici se vor putea plimba în voie pe jos, cu jucării cu tot. 

Zilele merg pe repeat: mic dejun gustos, plajă, piscină, prânz, somn, plajă, piscină, cină, somn, însă sunt presărate cu bucurii, copiii mănâncă, se joacă, cooperează, la cină avem muzică live, sunet profesionist, mâncare bună mereu, deserturi surpriză și ospătari care știu să recomande un vin bun.

La piscină avem mereu șezlonguri, apa e caldă, iar tratarea ei se face cu sterilizatoare UV, sistem ultrafiltrare și cu minimul de clor cerut de DSP, deci fără usturimi la ochi. Piscina pentru copii dispune de un sistem de tratare a apei cu Ozon, deci când iau o gură accidentală (vreau eu să cred) de apă, situația nu e atât de gravă, precum la o piscină plină cu clor.  

Uneori lăsăm copiii la locul de joacă supravegheat, iar noi dansăm la lumina lunii, pe plajă.

Vremea e blândă, apa numai bună, masajele pe plajă liniștite, căci copiii se bălăcesc la mal, intrarea fiind lină. Toate mesele au ceva pregătit pe loc, fie că sunt ouăle la micul dejun, sau clătite, sau hamburger la prânz, un grătar la cină … mereu meniul este variat. 

Ziua, îi las uneori pe ei pe plajă la nisip, iar eu merg la aqua gym.1 (15)  După distracția din piscină mă întorc cu cocktailuri colorate pentru întreaga familie, de la cocktail-bar. 

Când avem chef de plimbare, personalul de la recepție este mereu prezent și atent să ne recomande obiective turistice, oferindu-ne detalii complete legat de acces, taxe, program, traseu. Seara când ne întoarcem mâncăm, iar apoi facem o plimbare pe malul mării la apus. Copiii aleargă, se udă, noi mergem de mână cu picioarele prin apă. 

Într-un astfel de moment am găsit un fotograf pe plajă care ne-a făcut poza perfectă, bronzați, plini de nisip, cu zâmbete largi și bucurie în suflet.  

O vacanță de vis (la propriu).

Acum înapoi la realitate, atâta armonie nu ne va oferi nici cel mai de vis loc, căci niciodată copiii nu vor coopera așa de bine, însa am aflat că putem găsi aproape toate aceste facilități la Hotel Aurora Mamaia. Deci tot confortul la o distanță de câteva ore de noi, fără a merge o zi cu n opriri, prin țări străine. Toate aceste mici detalii contribuie la o vacanță reușită chiar și atunci când copiii se mai bat pe jucării, se ard la soare cu tot cu loțiune sau urlă că e apa prea rece.

 

Sunt o mare susținătoare a faptului că e important să ținem banii în țară și sunt convinsă că și în turism au început să se trezească oamenii și să nu ne mai lase să mergem la bulgari, ci să rămânem aici, beneficiind de servicii de calitate, curățenie, confort, piscine, liniște și distracție, la preț rezonabil.

Hotel Aurora sună promițător. Dacă l-ați și vizitat, m-aș bucura de feedback. Dacă voi avea ocazia să îl testez, revin eu către voi!

Pfuai cum a fost sesiunea asta de visare și ce stare de vacanță mi-a dat!


Acest articol a fost scris pentru competiția Spring Superblog 2017.

Un comentariu

Lasă un răspuns