Un Om, un concept, multă pasiune și visuri împlinite!

Am cunoscut anul trecut prin toamnă, la Creativo, un Om. Nu știam cu cine vorbesc exact, nici cine este, nici ce face. Eram atunci într-o vâltoare, cu ambii copii după mine, încercând să mă orientez în spațiu, un spațiu total necunoscut mie. Mi-a făcut o impresie de profesionist, deschis, trecut prin multe experiențe, curajos, ferm, corect. Mi-a trezit deci interesul să îl cunosc mai bine, iar între timp am aflat că el este sufletul din spatele Atelierelor ILBAH.  Acum Atelierele ILBAH sunt locul unde eu îmi voi îndeplini un vis de-o viață. Însă despre asta vă povestesc cu altă ocazie.

Acum vreau să vi-l prezint pe Vlad și conceptul Atelierele ILBAH într-un interviu, care poate fi o lecție de antreprenoriat, dar și o lecție de viață.

Mămica Autentică: Cine este omul Vlad Iliescu?

Vlad Iliescu: Îmi place să cred că sunt un om simplu care a urmat o facultate tehnică – Facultatea de Construcții, în București. Interesant este că am fost mereu pasionat de Design și de Artă și din acest motiv am profesat în domeniul Design-ului de Interior și al Graficii 3D, de la animații la efecte speciale de film și nu numai. Sunt de părere că trebuie să ne hrănim pasiuniile și să ne urmăm visurile, trecem o singură dată prin această viață și nu avem timp de pierdut.

M.A.: Cum a luat naștere povestea Atelierelor ILBAH? 

V.I.: „Atelierele ILBAH” a luat naștere în anul 2012 ca un proiect pe termen lung ce are ca scop formarea profesională a adulților. Ne-am dorit încă de la început să organizăm cursuri din sfera “Frumosului”, fie că vorbim de Design Interior, Design Vestimentar, Croitorie sau Make-up. Ne dorim să cultivăm pasiuni, ne dorim să creăm profesioniști, ne dorim să avem cele mai bune rezultate si de ce nu… să schimbam vieți în bine.

Am fost 4 însă acum suntem o echipă numeroasă formată din specialiști și persoane dedicate 100% conceptului Atelierele ILBAH. Am inceput timid dar în momentul de față ne putem mândri cu trei centre în București și unul în Ploiești și peste 20 de cursuri autorizate.

M.A.: Care este conceptul ILBAH – Prin ce va diferentiati si cum alegi tematica cursurilor pe care le deschideti?

V.I.: Cum spuneam cursurile pe care le organizăm fac parte din sfera Frumosului și al Artei: Design Interior, Design Floral, Design Vestimentar, Croitorie, Make-up, Hairstyling și multe altele. Bineînteles că organizam și cursuri necesare gestionării oricarui tip de afacere (PR- Comunicare și Relații Publice, Contabilitate, Resurse Umane). O listă completă a cursurilor poate fi gasită pe site-ul nostru www.ateliereleilbah.ro .

In general organizăm cursuri care îți oferă posibilități multiple la finalul acestora. Spre exemplu căutam meserii care îți permit să le practici fără a-ți schimba locul de munca, poți foarte bine să le practici în timpul liber pentru a-ți suplimenta veniturile. După absolvire ai posibilitatea să te angajezi în domeniul studiat sau să începi propria afacere deoarece cursurile sunt acreditate și recunoscute la nivel Internațional.

Ne dorim ca la finalul oricărui curs fiecare participant să fie bine pregătit din punct de vedere profesional și să aibă posibilitatea să aleagă ce va face mai departe.

M.A.: Cine sunt trainerii de la ILBAH? Cum sunt selectați? 

V.I.: Trainerii Atelierele ILBAH sunt întotdeauna profesioniști care au ajuns la un nivel important în cariera. Pentru a fi trainer la Atelierele ILBAH trebuie să fi o persoană foarte pasionată de meseria pe care o practici și să reușești să transmiți cursanților aceeași ambiție și poftă de viață.

Un trainer bun întotdeauna va deschide noi orizonturi oamenilor din fața sa, prin modul în care transmite mesajul, prin experiența sa și prin propriul exemplu.

M.A.: Cui se adresează cursurile? 

V.I.: Cursurile se adresează persoanelor care au înteles că pasiunea nu are vârstă și care doresc să schimbe ceva. Avem cursanți care vor să își schimbe actualul job, dar avem și cursanți care nu au lucrat niciodată. Avem cursanți care vor să înceapă o nouă carieră sau care vor doar să urmeaze un curs ca Hobby. Cu toții sunt parte din Familia Atelierele ILBAH și îi iubim foarte mult. La Atelierele ILBAH cu toții urmăm un vis, fie că vorbim de mine, fie că vorbim de personalul administrativ, de traineri sau de cursanți. Cred că acest lucru ne leagă pe toți și din acest motiv spunem că suntem o familie.

M.A.: Exista posibilitatea acomodării proaspetelor mame la cursuri, cu nevoile lor specifice – poate îngrijirea copiilor pe durata cursului, un colț de joacă? 

V.I.: Am avut în urma cu 2 ani și un astfel de spațiu însă am renunțat la el pentru că nu era foarte des utilizat. Inițial am creat acel spațiu deoarce ne-am gândit că ar fi o idee bună pentru doamnele care au micuți acasa. Ne-am gândit că putem oferi o mână de ajutor și în acest fel mamele vor reuși să participe la curs și să se concentreze 100% la cursul pe care îl urmează. În momentul de față cred că putem să găsim din nou soluții, dacă vor fi solicitări specifice. 

M.A.: Ce planuri ai pentru 2017 și care este obiectivul Atelierele ILBAH pe termen lung?

V.I.: In 2017 ne dorim să mărim portofoliul de cursuri și să organizăm cursuri și în alte orașe ale țării. Ne dorim să deschidem încă 2 centre la nivel național.

De asemenea o permanentă provocare rămâne îmbunătățirea continuă a cursurilor pe care le organizăm. Vorbim despre o piață foarte dinamică și ne dorim să avem o calitate ridicată a cursurilor adaptate la cerințele actuale ale angajatorilor. 

In final te invit cu mare drag la noi, la Atelierele ILBAH, să vezi cu ochii tăi atât de multe persoane care își urmează visurile! Simultan, unii creează aranjamente florale spectaculoase, alții concep creații vestimentare unice și alții lucrează la machiaje inedite! Este foarte interesant!


Între timp eu am trecut pe la ei, am văzut tot ce povestește mai sus și chiar am început n curs de croitorie, care pentru mine este un vis de-o viață.

Pentru mine, Vlad prin Atelierele ILBAH, a devenit un reper în domeniul formării profesionale și mă bucur că am avut ocazia să îl cunosc! Felicitări Vlad și mulțumesc!

Despre Atelierele ILBAH voi mai scrie, întrucât trebuie să vă povestesc despre cursul pe care îl urmez eu și care m-a impresionat din prima ședință!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s