Creștere accelerată, prin creditare [Superblog 2017]

Sunt antreprenor de 2 ani, în domeniul educației. Organizez cursuri și ateliere pentru părinți și copii. Primul an a fost greu, însă, în al doilea an, am început să vedem rezultate. Strategia a fost de efort concentrat pe câteva domenii nișate, în loc de disiparea efortului în prea multe direcții.

Ca orice antreprenor nu numai că nu vreau să mă opresc, dar vreau să cresc, vreau un sediu propriu, bine amplasat, bine dotat, cu un decor special, inspirațional, cu sală de așteptare, vreau să pot acoperi nevoile părinților de activități altfel și în perioada vacanțelor, vreau o echipă mai mare și o paletă mai mare de servicii, dar și o linie de produse care să susțină activitatea principală.

Pentru a crește pot alege calea „încet, dar sigur„, pe cont propriu, sau pot apela la o infuzie mai mare de capital, pentru o creștere accelerată.

Pe cont propriu sunt de 2 ani, iar acum aș vrea mai mult, mai repede. În ultimele luni am analizat ideea unui business angel, însă conceptul nu este suficient de profitabil pentru ei, având o componentă socială și una morală foarte importante, nu voi vinde ceva doar de dragul de a vinde, ci voi vinde în continuare calitate, la preț accesibil.

15196079_1842072826050309_2637508305605695753_o

Așadar analizez acum ideea unui credit bancar, iar pentru asta am apelat la un boker financiar-bancar, care să mă ajute să aleg cel mai potrivit credit. Din prima analiză a împrumuturilor pentru întreprinderile mici și mijlocii,  se pare că un OVERDRAFT este suficient. Scopul său este finanțarea activității curente, pot obține între 10.000 – 110.000 lei fără garanție (maxim 25.000 eur, în limita a 10% din cifra de afaceri a ultimului exercițiu financiar), deci suficient, și am 12 luni pentru rambursare, cu posibilitatea de a se extinde perioada de valabilitate a facilității. În plus, nu există comision de neutilizare. Acest tip de credit se poate acorda în RON/EUR/CHF/USD însă pentru mine varianta cea mai bună este de RON, fiind o finanțare nouă. Aleg OVERDRAFT și pentru că se poate obține ușor, fără documente justificative. Voi investi banii în prima fază în chirie, renovare, dotare, apoi în salarii și în multă promovare, iar în ultima fază în linia de produse.

Este un credit cu grad de risc mic, deci îmi este confortabil și nu voi sta nopțile să mă gândesc la rambursare, și mă va ajuta cu impulsul de care am nevoie.

Acestea fiind zise, eu cred foarte mult în specializare, adică fiecare ar trebui să fie specialist pe domeniul său, iar eu nu trebuie să stau să caut, să compar și să mă documentez pe un domeniu total străin mie, financiar-bancar. Pentru asta există brokerul, adică expertul financiar care îmi va oferi în mod gratuit, cele mai bune soluții de finanțare, personalizate, concepute astfel încât să îmi satisfacă nevoile financiare, dar care să nu depășească statutul meu economic, un traducător între mine și limbajul bancar nefamiliar mie, care merge până la a mă însoți la bancă pentru semnarea contractului de creditare. Și câte sunt cazurile de oameni care nu își mai pot plăti acum creditele, din cauza faptului că nu au
înțeles tot contractul pe care l-au semnat cu banca? Brokerul financiar înseamnă un LUX care NU costă! De ce să nu profiți? 

Vă încurajez deci să apelați la brokeri cu încredere, iar AVBS vă așteaptă cu ușile deschise, în București și 70 de francize în 17 orașe din țară.

Visează… obține cu AVBS. 


Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog 2017.

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s