1 iunie 2016 – Copiii colorează viața! by Itsy Bitsy

În ultima vreme am tot scris despre importanța implicării părinților în viața copiilor dincolo de teme, note, ce mâncăm azi, cine duce copilul la opțional, și alte obligații uzuale, implicare autentică în direcția conectării și iubirii necondiționate și nelimitate.

De 1 iunie, am participat alături de Itsy Bitsy la evenimentul Copiii colorează viațaCopiii colorează viața, 10 ore de distracții felurite, ce au avut loc în parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza).

Da, în spiritul autenticității recunosc că nu am petrecut ziua alături de copiii mei. Deci faceți ce zice popa, nu ce face popa. M-am aflat acum în postura artiștilor care nu petrec sărbătorile în brațele celor dragi, ci pe scenă. Întotdeauna când fac asta, am grijă însă să compensez cu timp special, fără ocazie.

Revenind.

Dimineața am petrecut-o în companie selectă alături de mame si bloggerițe pe care eu le admir – despre atelierele cu lipici am scris aici . A fost tare fain și sper că a fost util mamelor care au participat. Mini atelierele au fost de fapt scurte pastile de informație concentrată pe diferite teme, somnul copilului, stil de viață, autocunoaștere, antreprenoriat, însă mesajul care cred că a transcens dincolo de cunvintele noastre ușor emoționate, a fost acela al curajului și încrederii, curajul de a fi tu însuți, de a avea încredere în tine și în copilul tău, curajul de a acționa și de a trăi din plin viața de mamă, dar și de femeie.

Au fost 2h ca o nebunie frumoasă, gălăgioase și colorate precum viața de mamă, iar mulțumită partenerilor am putut oferi mamelor și copiilor prezenți cadouri, surprize și activități frumoase.  Mulțumim Carrefour RomaniaLego RomaniaOrganix roDanonino RomaniaVarta Romania, Touch , Mame de poveste, Zaza Boutique, Pam Pam, Little Bandit, Pampers. La eveniment au fost prezenți și fotograful Baby Steps, dar și mamele harnice de la Mama Pan și prietenii noștri de la Pareting Ads.

Și a fost, în primul rând, o super echipă de mamici bloggerițe – Ana (Mamica urbana), Florina (Badea Florina), Gabriela (Familie Implinita), Ioana (Printesa urbana), Ioana (Pisica pe sarma), Iuliana (Scrieri felurite), Oltea (Oltea Tudose), Raluca (Raluca Loteanu – Suflet de mamica), din care am făcut și eu parte, Lucia (Mamica Autentica).

Recunosc momentul a avut o încărcătură dublă, bucuria de a vedea mulți părinți alături de copiii lor și multe mame interesate de ceea ce ne plănuisem noi sa vorbim, însă a existat și un revers al medaliei, legat de vânătorii de sacoșe promoționale, cel mai adesea bunici, care m-au întristat puțin și au făcut mai grea misiunea noastră de comunicare cu persoanele cu adevărat interesate de eveniment. Ne-am adaptat, am învățat o lecție și am trecut mai departe bucurându-ne de energia frumoasă a copiilor din jur.

Apoi, un moment de respiro m-a dus la plimbare în IOR, în căutarea prânzului pierdut. Am fost dezamăgită că nu am găsit decât înghețată și hotdog, gogoși și pufuleți. În plimbare am redescoperit un parc frumos, cu liniște și verde, și recunosc că îmi pare rău că nu mi-este la îndemână să îi duc pe ai mei acolo.

M-am întors în a doua parte a zilei cu experimentele Learning HUB. Aveam pregătite multe surprize însă la cererea copiilor i-am însoțit în testarea portanței și a propulsiei, în mini experimente prin care au construit rachete și parașute. După experiment fiecare copil a plecat acasă cu o nouă jucărie creată de el.

Un alt punct de atracție al zilei a fost panoul foto, unde copiii și-au dorit sa faca fotografii și deci a fost ultimul lucru împachetat al serii 🙂

Peste 200 de copii participanți la ateliere și peste 500 care au făcut poze cu panoul nostru, în doar câteva ore… câteva ore de vis!

Felicitări echipei care a pus în scenă această zi; a fost un efort organizatoric imens, realizat cu mult drag, cu dedicare și dorința de a oferi familiilor momente de neuitat!

Nu uitați, susțineți 1 iunie zi liberă pentru familii!

La final vă las cu filmulețul zilei pregătit de Itsy Bitsy și vă invit cu drag să ne urmăriți. Cu siguranță vom mai face multe lucruri faine împreună!

 

 

 

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s