Cancerul nu doare, decât prea târziu

Cancerul nu doare, decât când este prea târziu.

Am aflat asta în liceu, când la endocrinologie mi-au descoperit niște noduli la sâni. Am scăpat cu bine, fără complicații, dar fraza mi-a rămas în minte.

Și totuși am fost destul de neglijentă cu sănătatea mea și am mers la medic doar atunci când durerea devenea insuportabiă.

De medici m-au apropiat cele două sarcini, de voie de nevoie. Și dacă tot m-am apropiat îmi promisesem să țin aproape, măcar câteva capitole importante, unul fiind ginecologia. Am monitorizat o perioadă cu control și papanicolau regulat. Până când rezultatul a venit cu probleme. Când nu iese papanicolaul bine, primul gând este cancer. Și doar știam deja că nu doare … Medicul m-a liniștit și mi-a spus că este de monitorizat, nu de intervenit. M-am culcat deci pe-o ureche și am uitat de asta 3 ani… niciodată nu am avut timp sau bani, mereu a fost altceva mai important de făcut.

În 2017 luam contact cu informații despre cancerul de piele. Îmi amintesc cum mi s-au tăiat picioarele și cu câtă frică am stat la rând la verificarea alunițelor. Știam că am multe, că stau mult la soare, că nu mă protejez mereu și că nu am fost niciodată cu ele la control…

În 2018 am decis să am mai multă grijă de mine. Nu întineresc și am 2 copii, care îmi spun continuu că ei nu vor ca eu să mor. Voi muri oricum, dar chiar mi-ar părea rău să mor din neglijența mea.

Ține de responsabilitatea noastră ca părinți să avem grijă și de noi pentru a putea avea apoi grijă de ei.

Azi este ultima zi când vă mai puteți programa pentru un consult gratuit în campania #PreventiaSalveazaVieti prin aplicația Docbook. Eu m-am programat deja.

Nu uita: Cancerul nu doare, decât când este prea târziu. #MamicaAutentica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s