De puțină vreme testez postări pe instagram. Cunosc platforma de multă vreme, însă nu am găsit niciodată utilitatea ei. Îmi amintesc că și contul l-am folosit de 2 ori de curiozitate și apoi de încă 2 ori pentru 2 concursuri … și aia a fost. Chiar nu înțelegeam de ce îmi dă lumea follow (primeam notificări) când eu nu sunt de fapt activă?
Între timp am adunat 100 de postări și am observat că am primit reacții mai rapide la postări decât prin Facebook. Acestea fiind zise, mi-am propus să aprofundez subiectul. Și cum eram eu așa rătăcită pe acolo, neînțelegând ce și cum, am început să mă agit și să întreb pe grupuri. Așa am ajuns să primesc de la Sofia o invitație la World Of Instagram – Smart Instagram Influence. A fost un eveniment foarte bun, dovadă că m-am simțit nelalocul meu … și din nou atât de pafaristă încât nu am îndrăznit să pun întrebări de teama de ridicol. Adică pentru nivelul meu (entry level) au fost informații utile. Eu mă aflu încă în stadiul nu știu ce nu știu.
La un moment dat am avut noroc că Johana a avut curaj să întrebe … eu doar mi-am dat coate cu Robert și l-am mai descusut pe el …
Cu toate acestea am cules câteva informații pe care vreau să le împărtășesc azi cu voi, la nivel entry-level-instagram. Să ne fie de folos întru devenirea noastră ca instagrammeri de succes.
Cum folosești în mod eficient Instagram?
- contul trebuie să fie public.
- comunicarea pe instagram se face prin fotografie, iar aici fotografia este emoție. Adică, dincolo de subiect și peisaj, trebuie să transmită ceva, nu doar să arate, ci să te facă să te simți într-un fel, în funcție de scopul postării.
- că am ajuns la scop, nu postăm toată ziua bună ziua, ce ne trece prin fața ochilor, ci alegem cu grijă câteva cadre pe zi, care spun o poveste.
- fotografia ar trebui să respecte un minim de reguli de fotografie (în linkuri aveți o serie de filmulețe prin care sunt explicate noțiunile):
- regula treimilor – subiectul trebuie să fie amplasat pe unul dintre cele 4 puncte de focus,
- balansul de alb – ajustarea culorilor în funcție de sursa luminii,
- claritate – fără comentarii, că aș spera că nimeni nu mai pune poze mișcate,
- perspectivă – linia principală să fie dreaptă, vertical sau orizontal.
- expunere
- caută și alege un număr de #hashtaguri relevante pentru tine, pentru blogul tău, pentru afacerea ta. Numărul maxim admis este de 30 hashtaguri, însă idealul este să folosești 5 cele mai mari, pe aria ta de activitate.
- postează un story pe zi.
- pune locație la postări.
- minim o postare pe zi.
- minim 10 comentarii pe zi la alte postări.
- răspunzi întotdeauna la comentarii.
- Instagram este o rețea socială, deci presupune un interacțiune. Nu poți crește de unul singur, ci împreună. Cum interacționezi cu alți utilizatori?
- follow;
- heart <3;
- comentarii;
- shout-out pe stories.
Instagram #Hashtag
Știați că există strategii de hashtag pe instagram?
Strategia de hashtag vizează urmărirea și organizarea hashtagurilor reprezentative pentru activitatea ta și apoi utilizarea lor pentru evidențierea conținutului propriu.
Tipuri de hashtag:
- brand – # specific brandului tău.
- comunitate – # care te plasează într-un grup specific, iubitori de mâncare sănătoasă sau de pisici, sau apartenență geografică.
Aplicații utile
Pe lângă aceste informații am mai descoperit și „jucării” noi pe care deja le testez cu succes:
- Snapseed – gratuit, pentru editare foto.
- Boomerang – gratuit, pentru gif-uri animate.
- Iconosquare – contra cost, util pentru statistici
- Socialbakers – contra cost, util pentru date analitice comparative. Are și o câteva instrumente și rapoarte gratuite care pot fi de folos.
Acestea fiind zise, dacă mai aveți tips and tricks vă rog să mi le dați și mie. Eu încă învăț 🙂 Sper să vă fie utile informațiile și ne vedem și pe instagram.
A republicat asta pe Cronopedia.
ApreciazăApreciază
Iubesc instagram-ul, sunt pasionat de fotografie si de asta il iubesc asa mult. Instagram-ul meu: https://www.instagram.com/gandurile.dintre.pagini.blog/
ApreciazăApreciat de 1 persoană