Cum protejam pielea copiilor în 4 pași și de ce

Am crescut liberă, sub soare, fără umbrele, fără anti uv, fără șapcă sau ochelari de soare și chiar fără slip. Am mai crescut și am adăugat slipul (costumul de baie) și uleiul de plajă. Bronzul mi-a plăcut întotdeauna, mai ales că eu folosesc anticearcăn (apropos de a fi mama chic), iar când sunt bronzată, nu mai am nevoie, căci am norocul de a mă maroni, nu de a mă înroși 🙂 De aceea nu am avut niciodată intenția de a mă feri de soare, ci de a atrage pe mine cât mai mult. Și în clasa a 9a am atras așa mult că am reuși să mă ard pe umeri de 2 ori in 9 zile (cojit și ars din nou) … clar nu sunt un model din acest punct de vedere.

Abia când am devenit mamă am început să adaug în bagajul de vacanță loțiuni de protecție solară, umbrele, șepci și chiar umbrelă anti UV.  

Zilele trecute, cu ocazia lansării Avene Sun Care cu protecție SunSitive ® , am avut ocazia să învăț mai multe despre ultraviolete, despre cum acționează cremele de protecție și despre cum ne putem proteja eficient.

Ce sunt razele ultraviolete UVA și UVB?

UVA  –  determină apariția ‘’bronzului’’ imediat după expunere; pătrund în derm și provoacă leziuni cronice ale AND-ului celular și sunt mai ales responsabile de  îmbătrânirea pielii.

UVB – stimulează producția de melanină stimulând bronzarea pielii dar pătrund în epidermă și pot provoaca deteriorarea AND-ului celular, arsuri ale pielii, apariția petelor pigmentare.

Ce este un produs de protecție solară? De ce îl folosim?

Un preparat (cremă, ulei sau loțiune) cu scopul principal de a proteja pielea de razele UV prin absorbția, dispersarea sau reflectarea acestora.

Prin folosirea CORECTĂ a produselor de protecție evităm arsurile solare și ne protejăm împotriva:

  • îmbătrânirii pielii,
  • cancerului de piele,
  • iritațiilor solare,
  • fototoxicității cauzate de consumul medicamentelor fotosensibilizatoare.

Produsele de protecție solară pot avea 3 tipuri de filtre:

  • Filtre chimice
  • Filtre minerale
  • Filtre organice

Aviz celor care au copii cu dermatită atopică, cum am eu, se pare că pentru ei există produse speciale, cu 100% filtre minerale.

Cum aplicăm corect protecția solară?

Nu este suficient să aplicăm o dată, când ajungem la plajă, o loțiune 50+ și să considerăm că cei mici sunt protejați, ba chiar mai mult, e important să luăm în calcul inclusiv tipul de piele și nivelul de activitate al fiecărui copil în parte. Da, eu am pățit să dau copiii în mod egal cu aceeași loțiune, iar unul din ei să se bronzeze celălalt nu.

De aceea am pus întrebări și iată ce am aflat!

  1. Cantitatea de loțiune aplicată Picture2 1 deget de loțiune pe fiecare zonă.
  2. Mod de aplicare – prin masaj până la absorbția completă.
  3. Prima aplicare – se realizează cu 15-20 de minute înainte de expunerea la soare.
  4. ReAplicare – la 2h / după fiecare baie în mare / după un eveniment care a putut duce la eliminarea protecției (transpirație excesivă, piele grasă care nu absoarbe la fel de bine produsul, precum o piele uscată).

Adică așa:

Chiar și bine protejați, nu se recomandă să stați cu copiii la plajă între orele 12-16. În plus, protecția solară ar trebui aplicată și când ieșim cu ei în parc sau prin oraș, nu numai atunci când mergem la plajă sau la piscină. Atenție: costumele de plaja cu protecție UV vă ajută pentru că, pe zonele acoperite, nu trebuie să mai aplicați produs, însă nu neglijați restul zonelor expuse.

Noi abia așteptăm vacanța! Loțiunea de plajă este deja pregătită!

18491734_1053482828118293_5079755247567539299_o

Lasă un răspuns