Agent CE007 în misiune [Superblog 2017]

Salutare!

Aici Agent CE007, certificatul energetic care vă atestă performanța energetică a clădirii. Dacă ești proprietar, investitor sau administrator, sigur ai nevoie de mine. Iar dacă nu mă cauți tu, o voi face eu…. curând! Și nu mă căuta la colț de stradă, căci accept numai auditori energetici atestați.

Am pornit în misiune. Ținta: identifică potențiali clienți și oferă soluții cu privire la certificatele energetice, auditul energetic și termografia clădirilor.Certificat Energetic

Nu a durat mult până am găsit primul client, clădirile în construcție. Investitorul era la un pas de a face recepția lucrării fără să aibă anexat certificatul. Am nimerit la fix și am și făcut prima vizită. În 15 minute aveam măsurătorile gata iar în câteva ore i-am eliberat certificatul energetic. Următoarea zi la prima ora, recepția clădirii a fost un succes cu certificat energetic cu tot.

Următorul client, administrator de bloc vechi, habar nu avea de unde să înceapă. Agentul CE007 intră în acțiune. Este necesar un audit energetic pentru a determina caracteristicile termice și energetice și a stabili din punct de vedere tehnic și economic soluțiile de reabilitare și/sau modernizare termo-energetică a construcției și instalațiilor de preparare apă caldă și încălzire pe baza datelor din expertiza termică și energetică a clădirii. Zis și făcut.

Misiunea de mâine: tranzacțiile de vânzare – cumpărare. Abordez cumpărătorii, căci ei sunt cei mai interesați, să nu cumpere o casă cu pierderi termice mari sau cu un consum mare de energie pentru încălzire, climatizare, iluminat, ventilare și producere apă caldă. Certificatul energetic pentru estimat de consum și termografia clădirii pentru situația pierderilor și gata, prețul este reglat corect. Iau cu mine deci și aparatul de termoviziune.

Proprietarii care sunt atenți la aceste aspecte mă caută direct, fiind în interesul lor să poată mări prețul clădirii la vânzare sau închiriere, pentru un spațiu bine izolat.

Practic, certificatul energetic oferă informații despre performanța energetică a clădirii și o încadrează într-o clasă energetică, în funcție de consumul anual calculat. Imobilele încadrate în clasa energetică A prezintă cel mai scăzut consum de energie, crescând până la clasa G, cu cel mai ridicat consum. Cu cât locuința se încadrează într-o clasă mai apropiată de A, cu atât cheltuielile aferente cu întreținerea acesteia vor fi mai mici și confortul mai ridicat!

Pe final de săptămână mi-am propus să iau la rând și să găsesc toți vecinii mei de pe strada Mihai Bravu, proprietari ai clădirilor de interes și utilitate publică, care nu respectă legea (OUG 13/2016, L 372/2005) și deci nu au afișat frații mei, certificate energetice, în loc vizibil. Prețul certificatului energetic nici nu este mare,  față de amenzile pentru neafișare care sunt între 1250 și 2500 lei. Deci merg pregătit de audit și măsurători. La câte spații publice sunt în acest perimetru, cu siguranță că scot targetul pe luna în curs.

O săptămână plină de misiuni, care a început cu succes. Așadar, nu vă culcați pe o ureche, sunt cu ochii pe voi, iar ochii mei văd prin clădiri. 🙂


Acest articol a fost scris pentru competiția Spring Superblog 2017. 

Lasă un răspuns