O viață pufoasă de părinte [Spring Superblog 2017]

10 momente care fac viața de părinte să fie cea mai pufoasă viață, fără un moment de plictis:

 1. Pufoșenia explozivă. Momentul acela 86590-oi27p5-325-02când copilul îți adoarme în brațe, iar tu îl așezi ușor pe patul său, cu pătură pufoasă și pufoșenii de luat în brațe, lăsându-l să doarmă. În realitate, așezi o grenadă cu cuiul tras, care se va activa de  îndată ce atinge salteaua tare și rece. Of, dacă salteaua ar fi mai caldă și mai pufoasă, poate ai avea șanse.
 2. Pufoșenia generoasă. Momentul în care pufosenii-01cel mic îți aleargă în brațe și îți dă un pupic pufos, ca un ghemotoc de vată care-ți mângâie obrazul. Not! În realitate, dacă ajunge până la tine fără să îl culegi de pe jos de mai multe ori, atunci când te pupă fie te linge, fie împarte cu tine bale sau orice resturi alimentare pe care le are pe / prin / pe lângă gură.
 3. Pufoșenia dureroasă. Momentulpufosenii-02 în care copilul te îmbrățișează și îi simți trupul mic, pufos cum se alintă la tine în brațe. În realitate, atunci el descoperă cerceii tăi, sau colierul, sau părul care ți-a crescut în timpul sarcinii și hotărăște să tragă de ele testând ce se întâmplă. Varianta 2, verifică în ce orificiu de pe față îi încape mâna sau degetul: în nas, în gură, în urechi, în ochi…
 4. Pufoșenia gălăgioasă. Momentul în carepufosenii-07 îi pregătești băița pufoasă, caldă cu jucărele, și aștepți să te bucuri de gânguritul lui atunci când descoperă clăbucul pufos al săpunului. În realitate, copilul urlă ca din gură de șarpe de îndată ce intră în baia plină de aburi pufoși.
 5. Pufoșenia spumoasă. Momentul în care
  lași copilul cu ta’su și te bagi în cada cu apă caldă, pui muzică, bei un vin și te relaxezi alătupufosenii-06ri de spumantul cu miros de lavandă. În realitate, 2 ochi mari te privesc de pe wc și te întreabă cât mai stai acolo, în timp ce testează cât de sus pot ajunge dacă se ridică în picioare pe wc, dar oare în chiuvetă e mai bine? pe dulap? ce face aparatul de ras al lui tati? și dacă bag o agrafă în priză va fi interesant?
 6. Pufoșenia electrizantă. Momentul acelapufosenii-05 când mergi cu copilul la o piscină de bile, știind că vă veți scufunda în bile pufoase, și vă veți distra aruncându-le în sus. În realitate descoperi că te ridici greu din ele, că părul se electrizează în toate direcțiile și că la fel s-a întâmplat și cu familiile care au fost anterior acolo și care au lăsat pe bile păr, scame….
 7. Pufoșenia surprinzătoare. Momentul acela pufosenii-09când schimbi scutecul și ștergi cu apă fundulețul fin și pufos al copilului. În realitate, scutecul este plin și urât mirositor, iar când este curat, înainte de a închide scutecul nou, juniorul decide să facă un pipi care se transformă într-o arteziană frumoasă, iar tu ajungi stropită din cap până-n picioare.

 8. Pufoșenia pe repeat. Momentul acela pufosenii-08când te aranjezi pentru botez, îmbraci copilul în hainele atent alese și sunteți sufletul petrecerii. În realitate, transpiri toată în timp ce încerci să îndeși micul copil caracatiță în costum, iar când sunteți în sfârșit gata, el regurgitează pe tine și o luați de la început.
 9. Pufoșenia la maxim. Momentul acela când pufosenii-04pleci
  la drum lung cu copilul, la sincron cu somnul pufos din mașină, iei cu tine pufoșeniile de somn de acasă și perna pufoasă de gât pentru ca drumul să fie lin. În realitate, copilul plânge tot drumul și adoarme cu 5 minute înainte de destinație.
 10. Pufoșenia … nepufoasă. Momentul acela când ieși pufosenii-10cu juniorul în parc și vă alergați, îl învârți, îl faci avion, el râde,  voi vă conectați
  frumos. În realitate, juniorul nu mai are 10kg pufoase, iar ție îți pârâie spatele când îl ridici, vrei să faci o schema nouă și reușești să-l ștergi cu fruntea de iarbă, apoi râzi tu ca să nu plângă el și îți dai seama că s-a mai încheiat o etapă.

De fapt, pufoșenia cea mai pufoasă este atunci când măcar una din schemele de mai sus iese bine.

Care este pufoșenia voastră preferată?


Acest articol a fost scris pentru competiția Spring Superblog 2017, inspirat de Delaco, Fan Brânză. 

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s