Premiem bebelușii sportivi cu o ședință foto – Baby Loves Gym

UPDATE: Câștigătoarea este …. comentariul 2, Ana.

Lista participanți: BLG

 1. Cami
 2. Ana
 3. Raluca Vilceanu
 4. Tesa Alexandra
 5. Silvia

Felicitari! Te aștept cu detalii în privat, nume și telefon pentru a le putea da partenerilor mei, să luați legătura pentru a intra în posesia premiului.

Am ales să susțin campania Baby Loves Gym întrucât cred că bebelușii învață din atingere și cred că nu e mereu suficient să facem noi masaj acasă. Eu am făcut gimnastică pentru gravide alături de un kinetoterapeut în prima sarcină și așa am aflat că e bine să trecem cu copiii pe la kineto măcar la o evaluare. Am ascultat sfatul și am descoperit în urma evaluării că era necesară terapie pentru unul din picioare și pentru un torticolis congenital. 8 luni de terapie, de 2 ori pe săptămână am făcut, iar azi Vlad nu mai are probleme vizibile. În plus am învățat și cum să fac gimnastică cu ei acasă și am folosit informațiile și pentru al doilea copil.

Așa cum noi mergem la sală să ne activăm corpul, la fel și ei au nevoie de mișcare, încă de foarte mici.

Află azi despre Baby Loves Gym și despre cum poți câștiga o ședință foto pentru tine și copilul tău și o sesiune de evaluare la Kineto Bebe pentru cel mic.

Asociația Kineto Bebe lansează campania de conștientizare Baby Loves Gym,
pentru a trage un semnal de alarmă asupra nevoii reale de mișcare pe care o au
copiii cu vârste cuprinse între 3 luni – 3 ani, pentru o dezvoltare sănătoasă. Într-o
țară în care incidența obezității, afecțiunilor datorate sedentarismului și alimentației nesănătoase este o realitate, specialiștii susțin că este nevoie de o schimbare de atitudine a părinților, care, încurajând mișcarea sănătoasă a bebelușilor, dau șansa unui start corect în dezvoltarea neuropsihomotorie a copiilor.

IMG_20180614_183607.jpg

Baby Loves Gym este un concept care propune programe de exerciții adecvate vârstei copilului, cultivând dragostea acestuia pentru mișcare și
îmbunătățindu-i abilitățile psihomotorii.

Beneficiile programelor Baby Loves Gym sunt multiple, vizând atât copiii, căt și mămicile. Printre ele amintim:

 • adaptarea mai ușoară la schimbările de mediu familial și la prezenta persoanelor noi, îmbunătățindu-le posibilitățile de relaționare;
 • stimularea abilităților psihomotorii ale copilului;
 • satisfacerea nevoilor sale de mișcare, indiferent de vârstă;
 • posibilitatea depistării eventualelor deviații și deficiente ce pot să apară de-a lungul perioadelor de creștere;
 • furnizează mamei oportunități de relaționare cu alte mămici cu copii de vârste apropiate, cu care pot schimba impresii, sfaturi, eliminând rutina zilnică etc și mai important este faptul că oferă informații referitoare la modalități de mobilizare și poziționare a copilului, pe care multe dintre ele nu le cunosc.
 • atingerea mai rapidă a etapelor de dezvoltare neuromotorie;
 • În ce constă Baby Loves Gym?

1. Nivelul 1 – Gimnastica pentru primul nivel de dezvoltare motorie – nivel conceput pentru bebelușii care încă nu merg în patru labe
Programul conține exerciții unice de gimnastică combinată cu kinetoterapie pentru copii, masaj și yoga pentru relaxare și liniștire. Fiecare ședință de Baby Loves Gym abordează moduri diferite și variate pentru liniștirea și relaxarea bebelușilor, pentru calmarea colicilor, dar și combaterea stării de spasticitate tipică bebelușilor, precum și tonifierea musculară. Clasele de Baby Loves Gym au ca obiect dezvoltarea neuro-motorie a copiilor prin învățarea mamelor diverse tehnici de relaxare pentru copii.

2. Nivelul DOI – clase adresate bebelușilor care merg în patru labe, până la 24 de luni. Prin aceste clase dorim sa crestem mobilitatea bebelusului, prin practicarea de exercitii care încurajează și ajută la explorarea fizică a copilului. Astfel bebelușii devin mult mai încrezători în forțele proprii, în mișcările pe care le pot face, învață să își coordoneze membrele și să se miște independent. In cadrul acestor clase de gimnastica, se pot depista și anumite probleme pe care bebelușul le poate
avea la mers (platfuss, mers cu vârfurile în interior sau exterior) iar mama sau însoțitorul vor fi învățați diferite exerciții pentru corectarea acestora.

3. Nivelul TREI – gimnastica pentru copii, care combină exercițiile unice de gimnastică și kinetoterapie cu exercițiile de relaxare și concentrare, cântece, jocuri și activități educative, îmbunătățind astfel relația dintre părinte și copil.
Fiecare ședință animă curiozitatea copiilor și îi învață cum să se elibereze de frustrări.

În cadrul ședintelor de Baby Loves Gym se pune accent pe:

 • Creșterea puterii fizice, a flexibilității și coordonării prin intermediul gimnasticii
 • Conștientizarea spațiului și a conceptelor perceptuale
 • Auto-exprimare
 • Socializare timpurie
 • Cooperare și ascultarea diferitelor comenzi
 • Ideea de a împărți și a-și aștepta rândul
 • Acceptarea unor noi provocari și a unor lucruri noi precum și colaborarea cu persoana străine (kinetoterapeut sau alți copii)
 • Ajutarea și încurajarea copilului să devină independent
 • Separarea confortabilă de părinți
 • Sentimentul de mândrie la realizarea obiectivelor
 • Cunoașterea culorilor, numerelor și literelor
 • Pregătirea pentru creșă și grădiniță etc.

IMG-20180614-WA0014.jpg

CONCURS

Astăzi, alături de partenerul Kineto Bebe și sponsorul Snuffle Babe România, îți ofer ocazia de câștiga o ședință foto cu talentata Cristina Nichituș Roncea și o evaluare gratuită la Kineto Bebe. 

Cum participi la concurs?

Încarcă până pe 15 iulie în comentariu o poză cu bebelușul tău sportiv (0-3 ani), spune-ne cum îl cheamă, ce vârstă are și ce fel de mișcare practicați cu cei mici. Pe 16 iulie voi extrage cu random.org un fericit câștigător, pe care îl voi anunța prin update la articol și pe emailul cu care vă înscrieți la concurs.

Un copil poate fi înscris o singură dată și numai dacă are între 0-3 ani. După anunțarea câștigătorului aveți 24h pentru a valida premiul prin trimiterea către mine a datelor de contact – email, telefon.

Menționez că emailul va fi folosit doar pentru aceasta comunicare, iar ulterior după confirmare va trebui să comunic datele voastre de contact către partenerul meu, Kineto Bebe, în vederea stabilirii detaliilor legate de intrarea în posesia premiului – stabilirea ședinței foto și a evaluării. Datele voastre nu vor fi folosite în alt mod ulterior, decât dacă bifați să primiți pe viitor alte notificări. Țineți cont că fotografiile încărcate vor fi publice și vizibile tuturor, iar eu nu le pot proteja împotriva copierii de către terțe persoane, deci luați în calcul folosirea unor imagini prin care să nu poată fi ușor identificat/recunoscut copilul. Personal nu voi folosi fotografiile în niciun alt scop decât validarea participării șa concurs și le voi șterge oricând, la cererea dvs expresă. De asemenea, vă rog să folosiți fotografii din arhiva proprie, pentru a nu avea probleme legate de drepturile de autor asupra fotografiei încărcate, responsabilitatea cu privire la eventuala încălcare a drepturilor de autor aparținând persoanei care alege să încarce și să înregistreze fotografia și nu autoarei acestui blog.

12 comentarii

 1. Adrian la un an si jumatate alearga mult, se joaca cu mingea si facem gimnastica impreuna cu Gabriela pe saltea. Multumim pentru articolul interesant, mi-am adus aminte cu placere de orele de gimnastica de la primul copil.

  Apreciază

 2. Vlad are 11 luni. E un bebe sportiv, a participat la cros la doar 1 luna. Apoi am facut gimnastica in sistem de purtare, gimnastica pe salteluta cu fratele lui, ne-am jucat cu mingea, am mers de-a busilea. A urmat leaganul, tricicleta, dar cel mai mult ii place in scaunul de bicicleta sau in remorca 🙂

  Apreciază

 3. Vlad are 11 luni. E un bebe sportiv, a participat la cros la doar 1 luna. Apoi am facut gimnastica in sistem de purtare, gimnastica pe salteluta cu fratele lui, ne-am jucat cu mingea, am mers de-a busilea. A urmat leaganul, tricicleta, dar cel mai mult ii place in scaunul de bicicleta sau in remorca 🙂
  PS: Unde as putea atasa poza? In comentarii nu imi permite.

  Apreciază

 4. Anstasia are aproape 2 ani. Sta in casa doar cand doarme si mananca. Alearga, escaladeaza, sare, danseaza, merge cu motocicleta, vaneaza melci, culege frunze sau pietre…. toate astea le face zambind, cantand!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s