Un altfel de cadou de Crăciun – Povești personalizate.

Am văzut de-a lungul timpului în câteva rânduri această idee a poveștilor și cântecelor personalizate, însă nu am crezut în ele suficient cât să și cumpăr.

Acum că am avut ocazia de a testa o carte cu o poveste personalizată, pot spune că mi se pare un cadou potrivit de Crăciun pentru copiii mici, mai ales. Ai mei de 4 si 6 ani sunt fascinați de ideea faptului că într-o carte de povești este, pe prima pagină, fotografia lor, iar apoi să descopere că personajul principal poartă numele lor.

… că prietenii din carte … au numele prietenilor lor din realitate.

Este o carte care mie mi-a transmis multă liniște, care povestește un Crăciun ca pe vremuri, cu colinde, cu troiene de zăpadă, cu bunici care decorează steaua cu nepoții pentru colindat, cu brad împodobit în Ajun.

Este o copilărie pe care nici eu nu am trăit-o, iar pentru copiii de azi pare cu atât mai puțin palpabilă, însă mi se pare că ne-a ajutat să legăm colindele pe care ei le învață la grădiniță și le cântă numai la serbări de un obicei real, chiar dacă nu mai este actual. A fost o lectură caldă, copiilor le-au plăcut imaginile viu colorate, iar mie nostalgia trezită.

În plus, este o poveste despre familie, despre prietenie, despre a oferi ajutor, despre iubire, empatie și obiceiuri, presărată cu îndrumări către iertare, altruism și chiar iubire de natură.

Câteva detalii tehnice: coperata cartonată, colorată, foaie groasă, fină, lungimea poveștii este perfectă, nici nu te plictisești citind, nici nu te întinzi ore, iar la sfârșit are și un rebus tematic, care practic te ajută să recapitulezi puțin povestea. Eu una am descoperit că este o necesitate, să reiau în rezumat poveștile, pentru ca acele cuvinte să capete și semnificație pentru copii.

Acestea fiind zise, este mai mult decât un cadou, mai mult decât o poveste de Crăciun, este o amintire de păstrat peste ani.

Pentru anul viitor, am în vedere pentru Vlad jurnalul de vacanță (Început de an școlar) iar pentru Mara Prințesa din poveste.

Cartea costă 35 lei și o puteți comanda online aici. Felicitari Editura Diana pentru acest proiect frumos.

Dacă o aveți, m-aș bucura să aud și impresiile voastre.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s