Cum arată viitorul digital? Future of media 2016

Pe data de 24 Noiembrie 2016 a avut loc evenimentul Future of Media 2016, la Hotel Ramada Parc. Un eveniment binevenit, mai ales în contextul schimbărilor alerte în domeniul mediilor digitale de promovare.

Evenimentul a fost despre campanii și strategii de comunicare prin mai multe mijloace media, de la campanii pe radio (mai ales în București, unde știm că petrecem ore în trafic), până la campanii pe whatsapp și sms (care au reach imens, prin faptul că toată lumea deschide mesajele, însă sunt campanii de care nu poți abuza, devenind apoi intruziv și creând un efect nedorit).

Evenimentul a fost impărțit pe 3 sesiuni:
1 Media and Advertising, invitați: Ada Roseti (Director de programe Europa Centrală și de Est, Discovery Networks), Daniel Klinger (Director Tehnic, AG Radio Holding), Tudor Galoș (Sr. Consumer Marketing Manager, Microsoft), Bogdan Strătilă (Director Executiv, Radio Seven), Petrișor Obae (Owner, Pagina de Media), Alexandra Olteanu (Managing Director, Initiative Romania).
Discuția a fost moderată de Cristian Manafu (Managing Partner, Evensys).

2 Innovation and Marketing, invitați: Traian Năstase (Managing Partner, iSense Solutions), Costin Velicu (Managing Director, VICE), Alex Coteț (Head Of Video and Creation, VICE), Claudia Chirilescu (Owner, Spoon).

Discuția a fost moderată de Raluca Kișescu (Consultant Marketing).

O sesiune cu multe cifre, statistici cu privire la tendințele media. Am aflat cu ocazia asta că reclamele de la TV pierd teren prin faptul că utilizatorul pune mâna pe telefon și intră pe facebook, în timpul reclamelor. Recunosc, nu prea sunt consumatoare de TV, dar în contextul menționat și eu procedez la fel. În plus, s-a accentuat rolul tot mai mare al live-streamingului, un fel de next level al conținutului video, care deja urca în topuri de anii trecuți.

3 Digital, invitați: Elisabeta Moraru (Country Business Development Manager, Google), Orlando Nicoară (Co-Founder, Welovedigital.ro), Cătălin Alistari (Head of Digital Business Development, Ringier România), Dragoș Stanca (Managing Partner, THINKDIGITAL), Alex Dona (Managing Partner, Times New Roman), Daniel Secăreanu (Chief Digital Officer, Burda România). Discuția a fost moderată de Ioana Anescu (Director Executiv, IAB România).

Aici s-au reluat tendințe media și am aflat că lumea își dorește să fie informată, chiar să i se servească reclame atunci când sunt de interes. Și din nou mă regăsesc aici, nu mă deranjează internetul big brother, în special datorită faptului că mă ajută să văd reclame la produse care chiar m-ar interesa, și de ce nu să îmi clătesc ochii cu rochii, nu cu piese auto.

Totuși, ca întotdeauna, valoarea evenimentelor stă în prezența acolo. Da, a fost live, da, puteți urmări înregistrarea aici, iar poze de la eveniment puteți vedea aici, însă interacțiunea umană și schimbul de experiențe, nu de cărți de vizită neapărat, cu oameni nu poate fi compensat  doar citind despre eveniment.

Așadar, anul viitor, să vă faceți timp să participați, dacă domeniile atinse vă sunt de interes.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s