1 Iunie zi liberă!

Un efort susținut de mulți oameni frumoși, părinți implicați, a ajuns la un rezultat pozitiv: la anul parcurile vor fi pline de 1 iunie, de copii alături de părinți.

Sunt super mândră să fi contribuit și eu la acest proiect Itsy Bitsy!
Felicitări Monica, Nadia și întregii echipe pentru perseverența cu care au luptat pentru ca ziua de 1 iunie să fie declarată liberă la nivel național.

 
Să ținem cont însă că „1 iunie e doar un simbol. 1 iunie trebuie să fie în fiecare zi, pentru că cei mici au nevoie de timp cu părinții lor. Mulțumesc pe această cale, în numele Itsy Bitsy, tuturor OAMENILOR MARI alături de care am făcut posibilă transformarea zilei de 1 iunie în zi liberă națională.” Nadia Tătaru, fondator Itsy Bitsy, inițiator al campaniei 1 Iunie zi liberă națională.
 
Iar gurilor rele care vor spune că este un pretext să nu muncim, le voi da câteva cifre:
– 1 din 10 copii din România stă de vorbă cu părinții lui doar câteva minute într-o zi lucrătoare.
– în România au fost raportate peste 7000 de cazuri de copii neglijați de părinți, numai în primele nouă luni ale anului 2015, mai mult față de aceeași perioadă a anului precedent.
– 62% dintre copiii din România își doresc ca părintii lor să petreacă mai mult timp – cu ei.
 
Iar dacă pentru a compensa avem nevoie de încă un pretext, o reamintire anuală a faptului că e important să fim alături de copii, atunci cred că această zi liberă nu ne va diminua productivitatea muncii, ci o va crește prin faptul că va contribui la relații mai bune în familie.
 
#itsybitsy #1iuniezilibera #mamicaautentica #learninghub

 

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s