Produse schimbătoare de viață= produse care mă ajută să slavez bani / nervi / stres / compromisuri la calitate … și în același timp să obțin efectul dorit.
Pentru mine
1 Demachiere cu lavete din microfibră. Nu știu nici acum cine și de ce s-a gândit la asta, eu am aflat de pe un grup de facebook, acum ceva vreme, și funcționează de minune. Mă spăl pe față cu apă caldă, umezesc laveta cu apă caldă și masez fața. Curăță foarte bine inclusiv rimelul. Fața rămâne curata și netedă.
2 Masca de păr placenta Kallos – descoperită când aveam părul foarte lung, și îmi cădea pe stres în perioada licenței. Magie pură, nu mi-a mai căzut părul și îl face moale, mătăsos, ușor de pieptănat și nu se electrizează.
3 Perna de gravidă DODO – recunosc că știam și atunci că se produceau și la noi însă am ales garanția germană cu privire la gradul de umplere a pernei, și bine am făcut, căci a fost perfectă, și când eram gravidă și ulterior în alăptare. Pe ale noastre mereu scria că au fermoar pentru ajustarea gradului de umplere, iar eu știam ce înseamnă schimbare huse la bean bag și bile mici, albe, electrizate prin toată casa, deci nu aveam de gând să o deschid.
4 Tampoane sâni și sutiene speciale pentru alăptare – da, da, nu strica sutienele normale. Te vei enerva și tu și pentru copil va fi mai greu. Ia un set de sutiene cu tampoane și ai scăpat de potențiale pete ce ies prin bluze atunci când sânii se angorjează copilului fiindu-i foame lângă tine. Sutiene am avut și de la C&A și de la HM, le recomand pe acestea, deși s-au mai scumpit de când am luat eu, însă sunt cele mai apropiate de sutienele normale, nu au cusături care să se vadă prin bluză, oferă susținere și formă frumoasă. În plus, au ținut bine la multe spălaturi, nu s-au deformat, nu s-au pătat etc.
Pentru copii
5 Colac de unică folosință pentru acoperit WC-urile publice, găsită la Jumbo – sub 10 lei setul de 10.
6 Olița portabilă, pe când erau mici și nu se puteau ține până la primul WC – am dat pe ea 50 lei.
7 Gustări sănătoase de la MamaPan, care țin copiii ocupați la drum cu mașina, la o întâlnire de afaceri sau la medic.
8 Pasta de dinți GennaDent – 9 lei pasta pentru copii, plăcută și sănătoasă atunci când este înghițită … ceea ce la noi încă se întâmplă des.
9 Fulgii de cocos – m-au salvat prin faptul că le pot oferi copiilor bomboane, fără rabat la calitate 🙂 rețeta aici .
10 Siropul de arțar – folosit în loc de zahăr, m-a salvat nu doar acasă, ci și în deplasare. Adică am rugat bunicile ca dacă le fac dulciuri copiilor, măcar să nu le pună zahăr și să folosească arțar. Prăjiturile nu sunt la fel, dar sunt bune și mai sănătoase.
11 Sacul de dormit cu fermoar – l-am descoperit la Mara și ne-a oferit multe nopți de liniște. Deși mi s-a părut ciudat să imobilizez copilul, am remarcat că ei îi placea, zâmbea, stătea liniștită să închid fermoarul etc.
12 O mașinuță nouă mereu în geantă – fiecare după preferințe, pe ai mei îi țin oricând ocupați cu o mașină nouă. Aveam mereu când mergeam la medic, sau oriunde trebuia să stam ceva timp, când erau mici mici.
13 Perna gonflabilă de gât – un somn mai liniștit în mașină, fără să le cadă capul.
Pentru noi
14 Scaun de masă portabil – nu toate restaurantele au scaun de bebe, iar dacă au de multe ori e deplorabil. În plus, bunicii nu aveau scaune speciale, deci ne-a salvat și ne-a ajutat să mâncăm și noi lângă copii, nu peste copii, și în localuri și în vizite. În plus, are un compartiment în care aveam și kitul de schimb – păturică, șervețele, scutece, cremă.
15 Manduca – cea supranumită Rolls Royce-ul sistemelor de purtare, m-a ajutat să gătesc, să mă plimb cu amândoi, să mă joc cu copilul cel mare, să car copii pe scări, pe munte, la plimbări lungi, sau la urgențe de tip frig și ploaie. Comodă, ușor de montat și de iubit.
16 Papucei de unică folosință de pus peste încălțăminte – găsiți la Selgros – cam 15 lei set de 100, perfecți pentru musafiri care nu vor din diferite motive să se descalțe (unul fiind că e mai bine să își țină tranpirația în pantofii proprii, nu pe covoarele pe care se joacă copiii).
17 Scaunul de alăptare – luat din Kika, a costa 700 de lei și și-a scos pârleala înzecit. La Vlad am considerat că pot alăpta oriune, pe orice scaun și colț de pat. Ceea ce este adevărat, însă la fel de adevărat este că era destul de incomod, Vlad sugea cu orele într-o perioadă, iar spatele meu murea încet … Scaunul magic se balansează, are suport de picioare, are buzunare laterale, pentru șervețele, apă, o gustare, telefon, ce ai mai avea nevoie lângă tine. Este încă în uz, deși nu mai alăpez, dar nedrăgălim pe el în fiecare seară.
18 Patrate de tifon/scutecele de pe vremuri – cârpele noastre multifuncționale – învelit copil, acoperit cărucior, suport antivomă (căci ne-am luptat cu un reflux urât), joacă la schimbat și multe altele.
[…] Am rămas însă în minte cu ideea că este o activitate frumoasă, că iubitorii de munte sunt oameni aparte și că mi-ar plăcea ca ai mei copii să trăiască astfel de experiențe. Am ales așadar să învăț și eu să merg pe munte alături de ei. Am început acum 2 ani cu cel mai ușor traseu (Bușteni – Cascada Urlătoare pe care l-am făcut cu copiii deja de 2 ori și care pot spune că le-a deschis apetitul, măcar lui Vlad, Mara încă mai trebuie convinsă :), de altfel traseul Urlătoarea a fost făcut prima oară cu Mara în Manduca). […]
ApreciazăApreciază
[…] manduca, ca variantă alternativă în cazul în care Mara nu ar mai fi putut/vrut să meargă pe jos. Cred că a venit de altfel vremea să o vând căci nu am folosit-o (din nou, și de altfel de câțiva ani stă degeaba), […]
ApreciazăApreciază
[…] cu produsele VivaNatura. De când avem copii și ne-a crescut interesul pentru produse naturale, suntem clienții lor cu pastele de dinți GennaDent, acum descoperim gama nou lansată Bebe Drag (descrisă mai jos) și […]
ApreciazăApreciază