Te iubesc, orice culoare ai avea

O carte frumoasă, terapeutică, cu o linie de acțiune simplă, ilustrații pline de căldură, de emoții și culoare, care mie îmi provoacă un vârtej emoțional la fiecare lectură …

Te iubesc, orice culoare ai avea, scrisă de prietena mea Mihaela Coșescu, cu ilustrațiile unui copil frumos de 13 ani, Ana Stinghe, este o carte despre frați, despre suferința primului născut la apariția unui frate/unei surori, dar mai ales despre iubire necondiționată în familie.

13179271_818683231610130_4570379039204887595_n

Îmi amintesc că, atunci când eram mică, mă apucasem să fac un album cu decupaje din reviste … așa cum făcea sora mea mai mare. Apoi ascultam Michael Jackson (și altele) … așa cum asculta sora mea mai mare.

La fel în poveste Vivi cea mică și roz se vopsește pentru a fi ca sora ei.

Ceea ce am aflat eu târziu în viață, este că sora mea mai mare asculta muzica aceea pentru că eu o ascultam, iar în poveste Gigi, sora cea mare, pornește în aventura de a găsi vopsea roz, pentru a semăna cu cea mică, si, poate, să primească și ea așa pierduta afecțiune și atenție.

Îmi dau lacrimile de fiecare dată când citesc povestea aceasta copiilor, simțind durerea de a te simți respins de cei dragi, iar apoi la final ne îmbrățișăm întotdeauna, toți trei emoționați. Îmi doresc ca Vlad și Mara să se înțeleagă bine și să aibă o relație bună, apropiată, întrucât cred că frații sunt unii pentru alții stâlpi de sprijin atunci când dau de greu.

În același timp, îmi dau seama că am văzut suferința lui Vlad și, uneori, încă o văd, și că depinde de noi să îi iubim necondiționat pentru ceea ce sunt ei, așa cum sunt, diferiți, frumoși și unici, nu pentru ceea ce am vrea să fie, sau pentru ceea ce nu sunt.

Cred că este o poveste terapeutică pentru noi ca frați, nu doar ca părinți, și nu doar pentru copii.

Mulțumesc Mihaela pentru o frumoasă carte adăugată deja colecției de povești preferate!

Cartea este disponibilă aici, iar acesta nu este un post publicitar, ci unul din suflet!

Sursa imagini: Album lansare carte la Institutul cultural român.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s