Sunt un turist bipolar

Astăzi Superblog mă provoacă să scriu din nou despre vacanțe și uite așa un dor mă ia de Mexic unde am fost în luna de miere, sau de Nafplio, a doua lună de miere, sau de primul all inclusive în Bulgaria, încât îmi dau seama că atunci când vine vorba de vacanțe sunt un turist bipolar.

Adică merg pe extreme – cu copiii în vacanță este clar că cea mai bună varianta este cea all inclusive, cu mult confort, cu acces la o varietate de mâncare și activități, fără deplasări mari, cu ei agățați de mine, multe sarsanale și multe nevoi: de apă, toaletă, plasturi, suc, gustare, etc.

Pe de altă parte, pe sufletul meu este să vizitez fiecare cotlon al locației și nu numai, să merg mult cu mașina și chiar mai mult pe jos, să intru în cultura locală și să gust cu toate simțurile din stilul lor de viață. Abia aștept să mai crească cei mici să putem experimenta mai mult împreună, căci până acum tentativele de genul acesta au fost eșuate.

Am deci două tipuri de vacanțe ideale, singurul lor numitor comun fiind micul dejun. Indiferent de vacanță pentru mine 50% din farmec îl are momentul în care doar cobor din cameră și am la îndemână o varietate de alegeri la mic dejun, cafea și sucuri, limonadă, fructe etc. Atât de important este, încât am stat a doua oară la același hotel scump din Viena, strict numai pentru acest minunat detaliu, pe care l-am primit cumva întâmplător prima oară.

Iată deci turistul bipolar:

1 vacanța perfectă cu copiii – la cort la mare. Un fel de all inclusiv mai liber. Totul accesibil la picior, cu libertatea de a mânca picnic style dimineața, la prânz, și seara. Vacanța mai simplă, camping să fie, întrucât fără apă și baie nu stau eu :)))

2 vacanța perfectă în cuplu – locație exotică, junglă, aventură, mers pe jos, vizitat obiective turistice, imersiune în viața și cultura locală, cu mare și munte la un loc, cu snorkling și hike, cățărat și parasailing, cu parc de distracții și mâncare picantă.

Mă voi opri și voi visa numai pe sufletul meu azi. Din această perspectivă, am avut vacanța perfectă în Mexic, Cancun, iar următorul vis este Bali, unde mi se pare foarte interesantă o destinație de vacanță găsită la CND Turism – Pan Pacific Nirwana.

Deși prezentată ca și destinație de lună de miere și relaxare,

Pan Pacific Nirwana Resort este construit în vârful unei stânci, de-a lungul liniei de coastă, oferind vederi impresionante ale Oceanului Indian și Tanah Lot. Aici vă puteți bucura de liniștea stațiunii cu un tratament spa tradițional sau puteți admira oceanul de la piscinele în cascadă.

eu aș însoți-o de următoarele excursii, pentru a fi vacanță pe sufletul meu, exotică, variată, autentică, spirituală:

  1. scufundări la reciful de corali.
  2. hike pe vulcanul Batur.
  3. lecții de surf.
  4. apusul la Tanah Lot.
  5. parcul acvatic Splash Bali.
  6. peștera Goa Gajah.
  7. templul Mengwi.
  8. plajă pe plajele albe (mai ales în partea sudică) şi plajele cu nisip negru (în nord şi vest).
  9. rafting pe râul Ayung.
  10. orezăriile în terase.

În poză Tanah Lot – sursa – Wikipedia.

Și aș sta 14 zile. Dacă tot zbor multe ore, măcar să văd cât mai mult, însă aș păstra câteva zile și de relaxare locala, piscină, mâncare bună, spa și plajă.

Sursa foto – http://www.vacantespeciale.ro.

Dacă nu aveți încă planuri de vacanțe, găsiți pe pagina de sejururi destinații care mai de care mai interesante. Eu una am în bucket list si Maldive și Republica Dominicană și Punta Cana … și da, îmi propun să călătoresc mult în viitor, iar astăzi am visat mult pentru mine, în timp ce planific vacanțe cu copii, mai puțin exotice, mai relaxate, însă cu mult suflet.


Acest articol a fost scris pentru spring superblog 2017.

 

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s