Ajutorul potrivit, la momentul potrivit

Pe vremea părinților mei, care vin de la țară, Visul era să ajungă în capitală, unde să își facă un rost și să-și întemeieze o familie, pentru a avea un viitor mai bun, dincolo de munca la câmp și statul la coada vacii. Ai mei au venit la oraș la 15 ani. S-au descurcat prin gazde și chirii de tot felul, lucrând în fabrică. Au cumpărat după revoluție apartamentul primit în chirie de la Icral pe vremea lui Ceaușescu, iar apoi și-au crescut copiii cum au știut și cum au putut, trăgând de la un salariu la altul de bani, ajungând des să se împrumute și mereu să fie o binecuvântare luna în care le pica rândul la jocurile din fabrică, de tip „miloaga”. Așa se numea la ei. Practic contribuiau mai mulți oameni în fiecare lună cu o sumă mică, iar în fiecare lună unuia îi venea rândul să ia grămada de bani acasă. Era o modalitate rudimentară de economisire/împrumut, pentru aceia care știau că nu pot pune la saltea 11 luni pe an, fără să înceapă să cheltuie din ei sau care aveau nevoie de bani mai urgent.

Din toate aceste situații financiare, am învățat deci să mă descurc pe banii mei, să fiu propria mea plasă de siguranță financiară. Am lucrat de la 15 ani pentru independența mea financiară și a fost un șoc prima oară când am aflat că uneori e mai bine să construiești pe banii băncii.

Vremurile au evoluat iar acum o astfel de nevoie, de a avea o sumă mai mare de bani la un moment dat, o poți acoperi ușor printr-un mic credit online, pe care apoi îl returnezi în rate. Sigur că aici, față de mai sus, vei avea și o dobândă, iar acest caz trebuie atent analizat.

Iată cum un împrumut rapid ne-a oferit liniște într-un moment cheie din viața noastră: NUNTA. La orice nuntă două dintre problemele cu care te confrunți sunt: diferența între numărul de persoane confirmate și cele participante, dar și diferența între prețul meniului și darul primit. Da, știu nunta nu e afacere, dar realitatea e ca nu toată lumea își permite să „facă cinste” așa mare, și nu voi intra în discuția asta… Adaugă nota deschisă la bar și ai o noapte de … coșmar (!?). Toate acestea sunt motive de stres pentru miri, întrucât la capătul serii ei trebuie să achite nota de plată, indiferent de încasări, trebuie să plătească restaurant, bar, fotograf, cameraman, formație/dj, asta peste cheltuielile deja realizate cu decorațiuni, tort, ținute etc. Nunta oricât de frumoasă ar fi se transformă în afacere, atunci când tragi linie și ieși pe minus.

Și știu mulți oameni care stau cu întrebarea în minte:

Oare de unde achităm dacă nu ne acoperim meniurile comandate?

Ei bine, noi am evitat toate cu ajutorul unui împrumut în familie. Dacă nu am fi avut acest avantaj, sigur am fi luat un credit similar celor pe care astăzi le poți lua prin telecredit.ro (începusem deja să analizăm variantele disponibile). Așadar am luat un împrumut, am plătit tot în avans și apoi am petrecut în voie, fără să stăm să numărăm bani la restaurant și să plătim serviciile. Am petrecut, ne-am bucurat de prieteni, de familie, am venit acasă, ne-am bucurat de flori și cadouri și am citit mesajele celor apropiați, iar apoi ne-am pregătit de luna de miere, fără stres. Da, ne-am achitat și datoria 🙂

Care sunt avantajele unui astfel de credit urgent?

În ce alte situații te mai poate ajuta un astfel de credit:

  • când faci accident din vina ta și nu ai casco.
  • când ai prea multe nunți, botezuri, cumetrii, la care trebuie să mergi.
  • când copilul îți sparge telefonul de la birou.
  • când vrei să faci o surpriză cuiva drag.
  • când vrei să pornești o afacere cu buget mic și mai ai nevoie de completare de bani.

Adică în toate acele situații cu bune și cu rele, care apar (uneori) pe neprevăzute, și afectează bugetul familiei.

Voi ce părere aveți? Ați apelat deja la astfel de credite și în ce moment v-au fost utile?


Articolul este scris pentru competiția Spring Superblog 2017.

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Mămica Autentică

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura