Dacia24 – designeri români cu prețuri accesbile

Mereu mi s-a părut că tot ce este produs la noi este mai scump decât ceea ce găsesc în mall, și, deși înțeleg că marii producătorii folosesc sclavi pentru a ține prețurile jos, în continuare mi s-au părut absurd de scumpe creațiile noastre.

În acest context când am primit invitația la lansarea unui magazin cu designeri români cu preț accesibil am zis un mare Da. Nu scriu de obicei despre modă, însă susțin producătorii români și susțin că o mamă autentică nu își poate nega latura feminină. Iar mie îmi plac hainele … tare!!! 

Vă prezint așadar un concept store dedicat stilului urban, Dacia24, care reunește designeri români și unde puteți găsi la prețuri accesibile: rochii, pantofi, genți, bijuterii.

Conceptul Dacia 24 pleacă de la ideea că vestimentaţia este esenţială atât pentru felul în care ne percep cei din jur, cât şi pentru încrederea în sine. De aceea, designerii prezenţi în showroomul de la Piaţa Romană sunt din categoria affordable, fără ca acest lucru să însemne că fac rabat de la calitate sau creativitate.

Magazinul Dacia 24 este deschis zilnic, intre 11.00 si 19.00, iar in weekend pe baza de programare.

 

Într-un spaţiu intim, retras, în care nu te vei înghesui la cabinele de probă şi nicio vânzătoare nu te va zori să iei o decizie, vei regăsi piese vestimentare în ediţie limitată sau chiar piese unicat semnate de designeri români şi produse exclusiv în România. Dacia 24 promovează astfel un concept diferit pe piaţa de fashion autohtonă, o alternativă la produsele de serie, şi care au ca particularitate faptul că pot fi uşor combinate şi alcătui astfel colecţii capsulă, esenţiale în garderoba oricărei femei.

În plus, Dacia 24 oferă posibilitatea de a experimenta diverse stiluri (clasic şic – Maison Ilia, Muna, Whiskers&Tales – design avangardist şi inspiraţie tradiţională – Aranjat by Anne, Larisa Dragna, pictură şi broderie – AteliereM sau Moenra etc) şi de a găsi combinaţii inclusiv cu accesorii preţioase, precum genţile pictate manual de la Lyria – povestea ta pictată sau pantofii Ancolette. De asemenea, concept store-ul oferă posibilitatea de a găsi bijuteriile perfecte, cu BonBons by Monica Rădulescu sau LouBijou.

 

Designerii pe care îi găsiţi acum la Dacia 24:

 • Creaţie vestimentară: Maison Ilia, Oana Nuţu, Larisa Dragna, Muna, Aranjat by Anne, Whiskers&Tales, AteliereM, Maison ChouChou, Moenra, Komodo.
 • Genţi, agende din piele: Lyria – povestea ta pictată, Desirette.
 • Pantofi din piele: Ancolette.
 • Bijuterii: BonBons by Monica Rădulescu, LouBijou
 • Design de obiect, grafică: MakeUp Şevalet, Alice Teca, Choofi.

Un lucru care nu îmi place mie când merg la târguri de exemplu, acolo unde găsești de obicei designerii noștri, căci nu aveam un Dacia24 până acum, este că nu sunt prețuri afișate pe produs, la fel cum puțini afișează prețuri în online. Da, revin la suiectul original, căci accesibilitatea e cheie.

Aș sugera celor de la Dacia 24 să se asigure că produsele au prețuri, iar designerilor, dacă nu își fac decât o pagina facebook în loc de un site de ecommerce, le sugerez să pună în descrierea produselor /pe etichetă și prețul.

Am avut răbdare să verific și puțini din cei prezenți în Dacia24 au afișat acest detaliu, și am găsit online și solicitări de preț nerăspunse sau, mai rău, răspuns de tip „ai mesaj privat”. Nu înțeleg de ce este asta o practică curentă, dar este.

Eu aleg să vă arăt câteva produse la care am găsit ușor prețul, care mie mi-au plăcut, de la designeri pe care îi găsiți în Dacia24, astfel încât să vă faceți o idee și despre partea de accesibilitate, care este destul de subiectivă.

1_large  2 moenra_fw2016_127 3 ALISSON

 1. Palton 485 lei de la Maison Chouchou 
 2. Rochie 250 lei de la Moenra
 3. Rochie 1100 de lei de la Oana Nutu

1  Anne - Flower Splash * 2 Tricou pictat 3 Pantofi cu versuri - La vie en rose - pictati manual

 1. Geantă pictată 249 ron de la Lyria
 2. Tricou pictat 130 lei de la Atelier EM
 3. Pantofi pictați 435 ron de la Ancolette

 2 

 1. Geantă piele 279 ron de la Desirette.
 2. Fustă 120 ron de la Loubijou
 3. Set colier+cercei 68,43 ron de la Choofi

Sper că am reușit să vă conturez o idee despre ce puteți găsi în magazin și sper că le veți face o vizită curând. Fie că este vorba despre un eveniment special, de un cadou sau de o ținută de zi, acolo veți găsi câte ceva din toate, indiferent de stilul pe care îl abordați.

Hai să încurajăm mai mult producătorii locali! Sunt creativi, frumoși și luptători pe o piață competitivă, unde nu e ușor să ieși în față.

Mulțumesc Diana pentru invitație și felicitări pentru organizare!

Voi reveni cu drag!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s