Premiile de excelență Itsy Bitsy

Pe 1 februarie scriam că sunt protestatar în timp ce mă pregăteam de o seară a contrastelor, de o gală și o ieșire în stradă. Mulți au judecat acțiunea noastră de a participa la gală ca fiind „țara arde, baba se piaptănă„. Adevărul este că ne-am pieptănat, însă fără a ignora faptul că țara arde. Am ales să particip la gală și este important faptul că acest eveniment a avut loc pentru că nu trebuie să uităm că putem fi frumoși, că putem construi împreună, iar oamenilor care deja o fac este important să le recunoaștem meritele și să îi încurajăm să continue ceea ce fac.

De ce să îi pedepsim pe ei, și să nu îi celebrăm, când proiectele lor sădesc semințele unui viitor luminos? 

Așadar, voi vorbi acum despre gala Itsy Bitsy.

Câștigătorii trofeelor au fost:

La Categoria BINE PENTRU COPII: Asociatia Salvati Copiii Romania, pentru întreaga activitate de susținere a drepturilor copiilor, educație, siguranță.

La Categoria BINE PENTRU FAMILIE : Danone Romania, pentru proiectul Danonino „Spune DA”, care a îndemnat părinții să crească independența și autonomia copiilor.

La Categoria IMI PASA: OMV PETROM, pentru proiectul “Tara lui Andrei” care de mai mulți ani susține cetățenii din România care vor să se ajute singuri, care gândesc și se implică în proiecte care fac viața mai bună pentru toți.

La Categoria PARINTE IMPLICAT: Ioana Chicet – Macoveiciuc, pentru că este o voce puternică în sprijinul părinților și copiilor români, o mamă care susține comunitatea de mămici să lupte cu succes pentru nevoile și drepturile copiilor și părinților.

La Categoria PARENTING PENTRU TOTI:  Cristina Trepcea, psihoterapeuta, jurnalista, realizatoarea radio și TV, care susține activ în emisiunile și evenimentele la care participă nevoia copiilor de a petrece timp de calitate cu parinții, nevoia părinților de a se dezvolta personal.

La categoria ALTFEL DE EDUCATIE: Centrul Step by Step pentru Educatie şi Dezvoltare Profesionala, pentru că promovează un învățământ  modern.

La categoria CURSURI PENTRU COPII: Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, care reușește an de an să îmbine tradiția și valorile românești cu metode moderne de educație prin joacă. La această categorie am fost și eu nominalizată și sunt tare mândră să stau alaturi de nume mari, cu proiectul meu Learning Hub.

Learning HUB este spatiul in care copiii isi redescopera creativitatea, curiozitatea si setea de cunoasetere. Alaturi de o echipa de profesionisti care ii provoaca sa gandeasca, sa cerceteze si sa experimenteze, pe baza unui set de activitati transdisciplinare, copiii gasesc raspunsuri, aleg solutii, dau si primesc feedback, devin azi mai buni ca ieri, maine mai buni ca azi.

La Categoria INVESTIM IN EDUCATIE: Asociatia Environ pentru proiectul  Baterel si Lumea NON-E care a dus educația ecologică în sute de școli din țară.

La categoria SPORT PENTRU COPII: Fundatia Tiriac, care a dus la deschiderea singurului patinoar modern cu investiție privată 100% – Telekom Arena,  și care va stimula dezvoltarea sportului de iarnă printre copii.

La categoria PROIECTE ARTISTICE PENTRU FAMILIE: KINOdiseea – International Children Film Festival, pentru profesionalismul și energia cu care promovează arta cinematografică în rândul copiilor și părinților.

La Categoria ARTA SPECTACOLULUI PENTRU COPII: Teatrul Ion Creanga, instituție care aduce poveștile în viața copiilor din anul 1964, pentru că imaginația și teatrul sprijină dezvoltarea sănătoasa a copiilor.

La categoria MUZICA PENTRU FAMILIE: Mirela Rizea Marinescu, coordonatoarea grupului de copii MINITON, compozitoare, textieră, producatoare și mai ales învățătoare care promovează armonia și inocența în muzica pentru copii.

La Categoria CARTI PENTRU PARINTI MAI BUNI: Editura TREI, pentru susținerea pe care o oferă părinților prin editarea anuală a unui număr semnificativ de cărți care oferă informații actuale, diverse și folositoare părinților.

La Categoria LITERATURA PENTRU COPII: Victoria Patrascu, pentru cărțile ei pline de căldură, iubite de copii, pentru textele actuale și întreaga activitate în domeniu.

La categoria OAMENI CARE INSPIRA au fost finaliști personalități-model pentru părinții din Romania, care se implică în îmbunătățirea calitații vieții de familie: Andreea Marin, Virgil IantuOana Moraru. Marele premiu la aceasta categorie a fost primit de Magician Marian Ralea, actorul care a inspirat mii de copii și părinți peste 20 de ani,  și cu care am crescut și eu … eu pot, eu sunt magician… 

Dacă doriți să vedeți atmosfera de la eveniment găsiti aici albumul întreg de fotografii, iar aici filmul. Ar fi trebuit să fotografiem și garderoba cu rucsaci și schimburi pentru piață, mai ales că fiecare discurs a inclus menționarea evenimentelor din piață, iar mulți au plecat direct într-acolo.

Felicitări Nadia și Felix Tătaru și mulțumim! itsy

16298620_10154287429537043_3009255448958931116_n

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s