„Unde nu-i cap, vai de picioare” – la propriu. Azi: despre articulații.

Luna aceasta Secom și-a propus să ne informeze despre cum să ne menținem sănătatea  articulațiilor, prevenind acum, de tineri, înainte de a ajunge să scârțâim la coborârea scărilor de exemplu, deci să prevenim „ArticuloRuginoza”. Râdem glumim dar nu e de glumă.

Mi-am propus așadar să vă împărtășesc din informațiile pe care le-am primit de la reprezentanții Secom, de la medicul Alin Popescu și de la antrenorul Radu Restivan astfel încât să vă puteți pune și voi ordine în priorități. pentru a nu ajunge să tratați.

5 chei către articulații sănătoase

 1. Să fim normoponderali.
 2. Să ne menținem hidratați. Ne naștem cu peste 80% apă și îmbătrânim cu 50%….
 3. Să menținem musculatura tonifiată.
 4. folosim articulațiile.
 5. Lichidul sinovial. 

5 motive să mergi să faci sport

 1. Să oferi un model sănătos copilului tău.
 2. Să ai mai multă energie fizică și psihică.
 3. Să te simți mai bine în pielea ta.
 4. Să fii mai fericit(ă).
 5. Să fi mai sănătos(oasă).

Despre suplimentele alimentare

Tipuri de suplimente:

 1. pentru articulații – exemplu MSM 750mg Secom;
 2. pentru sistemul nervos – suplimente de B;
 3. before și after training – pentru sport de performanță.

Nu am consumat deci nu vă pot oferi feedback, ce vă pot spune este că socrul meu folosește MSM de la Secom și este foarte mulțumit de el. Mie mi-a atras atenția prin ingredientele sale și i-am intrebat dacă folosesc ceva suplimente pentru articulații. Mare mi-a fost mirarea să aflu că fix MSM foloseau și m-am bucurat că am avut cui să îl dăruiesc pe cel primit de la Secom. Aceasta, combinată cu discuția purtată cu reprezentanții Secom cu privire la modul în care își aleg furnizorii, produse de calitate, testate și cu ingrediente din surse sigure, mie una îmi sporește încrederea în ei. Noi folosim de mulți ani Vitamina C și First Defense importate de ei.

Despre mișcare

Aveți probleme articulare? Nu alergați, mergeți iute :), practicați înotul, luați totul cu un grăunte de înțelepciune, dar nu vă opriți. Sportul și folosirea articulațiilor le face bine.

Eu am descoperit sportul târziu în viață, până atunci fiind copilul scutit de sport. Dar de când l-am descoperit nu îi vine să mă opresc. Și da, se pare că este un curent printre noi mamele de 30+, dar măcar este unul sănătos. Cu ocazia acestei campanii de conștientizare am avut ocazia să fac cunoștință cu acest one-man-show al claselor de indoor cycling  / spinning – Radu Restivan, pe care nu îl cunoșsteam anterior, dar față de care am prins o admirație aparte. Am mai fost la cycling, la mai mulți antrenori și mai multe clase (deși prima oară am căzut de pe bicicletă, aproape cu tot cu bicicleta fixă) însă acestea au fost cele mai fun și interactive, fără să piardă din intensitate. Jos pălăria, mulțumesc Radu și Secom, pentru ocazie.

#MSMdelaSecom

În loc de concluzie

 1. mergeți la cumpărături, cărați-vă apa, căci așa măcar faceți ceva mișcare.
 2. nu scutiți copiii de sport. Scutiți-i, dacă e cazul, de anumite mișcări care le creează disconfort sau durere, dar NU total de sport, căci le-ar putea face chiar bine.
 3. faceți sport cu cap – se pare că nu e chiar deloc indicat să facem de capul nostru acasă, diverse programe care circulă pe grupuri (T25, Insanity etc) și care reprezintă un efort intens pe o durată scurtă de timp, miscări făcute poate fără încălzire și chiar greșit. Apelați la un specialist care va personaliza nivelul antrenamentului și tipul exercițiilor. Unde nu-i cap, vai de picioare, se zice, și se pare că e la propriu, nu doar la figurat. Avem nevoie de o educație musculară, adică introducerea activității sportive și apoi creșterea intensității în mod treptat – nu poți alerga la maraton, dupa 1 lună de când ai început să alergi. 
 4. suplimentele alimentare nu înlocuiesc o viață sănătoasă, ci adaugă, acoperind carențe. Mi-a plăcut analogie domnului doctor – suplimentele alimentare sunt ca suplimentul de viteză la tren. Îl plătești suplimentar față de tariful de personal, dar nu îl înlocuiește.

Și surpriză

La ultimul antrenament l-am avut alături pe Lucian Mândruță care a transmis live pe facebook din sală și de la care am aflat despre turele pe care le face cu bicicletele. Data viitoare transmit din drumul spre mare!

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s