Carte CADOU pentru voi [CONCURS]

Later edit: CÂȘTIGĂTORII SUNT
Răspuns 1 Mihaelapifou 
Din experienta trista pe care am trait-o eu – aceea ca nu mi-au fost sprijinite si cultivate tendintele naturale, in care as fi putut face performanta, si as fi putut sa traiesc implinita si fericita in profesia/ocupatia mea de zi de zi – cred ca acesta este primul lucru pe care trebuie sa-l facem impreuna cu copiii nostri…sa incercam sa aflam, cu atentie si rabdare, curiozitate si deschidere – care sunt inclinatiile reale ale copiilor nostri. Odata ce aflam acest lucru, si avand ca fundatie valorile familiei (etica, munca, seriozitate, etc.), putem „naviga” impreuna cu copiii nostri spre un viitor optimist. Orice facem impotriva firii unui om genereaza frustrari, nelinisti, neimpacare cu sine insusi, care consuma energie atat de pretioasa!
Răspuns 2 MamaLor
Cunosc adulți care nu merg singuri sa-și cumpere haine pentru ca nu știu ce sa aleagă sau dacă le sta bine. La orice decizie suna pe cineva (mama/tata/soț) si decide in funcție de ce spun ei. Nu mai zic de alegerea scolii/facultății sau, mai rău, a partenerului de viață (stim ca înainte căsătoriile erau aranjate de părinții iar locul de munca se moștenea). Din fericire am depășit acea perioada și in sfarsit putem sa ne creștem copiii liberi. Eu cred ca cel mai important lucru pentru un viitor de succes al copilului este sa nu îi tai aripile. Sa îl lași sa le deschidă și sa încerce sa zboare. Sa fii lângă el când aripa îi e frântă și să-l ajuți sa zboare din nou. Fără piedici, fără constrângeri, fără frici. Sa îi lăsăm să ia decizii, sa îi lăsăm să greșească, sa învețe din propriile experiențe. Sigur ca pe copiii mici trebuie sa îi indrumam dar sa a fim umbra lor nu mâna care conduce și face tot. Sa le dam idei, sa îi ajutam sa găsească răspunsuri, nu sa gândim în locul lor. Sa le conducem pașii, nu sa îi cărăm în spate. ” În spatele fiecărui copil lumina sta un părinte soare.” Am auzit asta la Mirela Retegan și mi-a plăcut tare mult. Îmi doresc copii lumina! Iar pentru asta eu cultiv independenta. Vreau copii care sa știe ce vor de la viata, care greșesc dar nu se descurajează ci își asumă, care cad și se ridică. Vreau copii liberi și așa ii cresc.
Răspuns 3 Gabriela Ghencea
Parerea mea este ca trebuie sa ii sprijinim in tot ceea ce fac, sa nu le frangem aripile sa ii lasam sa cerceteze si sa descopere iar atunci cand gresesc sa-i indrumam spre gasirea solutiilor.
Felicitari! Rog câștigătorii să îmi trimită pe privat – mamicaautentica@gmail.com sau mesaj pe facebook detaliile (adresa/email/telefon/persoana de contact) pentru livrarea cărții!!!
Fiecare părinte își dorește pentru copilul său să prospere și să aibă succes, iar această dorință a fost speculată de producători de jucării, video-uri și cărți care promit „stimularea cognitivă” a copilului.
Orice părinte ar plăti oricât pentru un tapet cu tabelul periodic și un carusel cu sistemul solar dacă aceasta le-ar garanta copiilor premiul Nobel în viață.
Din moment ce aceste lucruri nu sunt posibile, cred că în primul rând trebuie să întelegem știința din spatele învățării și în al doilea rând să întelegem cum alte aspecte ale creșterii copilului influențează decisiv dezvoltarea sa cognitivă.
Acestea și multe altele altele într-o carte pe care acum v-o ofer cadou.
20160824_202645.jpg

Am pregatit pentru voi un concurs, împreună cu Editura Litera și Clubul Profesorilor din Romania.

Ce trebuie să faceti este:
1 Like paginilor Mamica Autentica si Clubul Profesorilor din Romania..
2 Să răspundeți în comentariu la întrebarea: „care credeți că sunt elementele pe care ar trebui să le sprijinim/creștem in copii pentru a contribui la succesul lor? Și de ce?”

Pe 12 septembrie, chiar in prima zi de scoala vom anunta castigatorii, care vor fi alesi pe criteriul cel mai bine argumentat raspuns!
Stiu ca este o zi stresanta pentru parinti deci m-am gandit ca un cadou va fi binevenit sa va lumineze ziua!

START CONCURS!
#welovebooks #carti #parenting #educatie #succesulcopiilor#secretulsuccesului #edituralitera #clubulprofesorilordinromania

Cc: Tirnauceanu Raluca

 

6 comentarii

  • Multumesc. De ce? Si nu pentru ca nu as fi de acord, ci pentru ca este un proces important sa constientizam si motivele, care ne va conduce la a gasi si metodele 🙂

   Apreciază

 1. Sa-i lasam sa descopere lumea prin ochii lor si sa le fim alaturi la orice pas. Sa incercam sa-i ajutam sa descopere ce le place foarte mult sa faca si sa-i sprijinim pentru a-si urma pasiunile.

  Apreciază

 2. Din experienta trista pe care am trait-o eu – aceea ca nu mi-au fost sprijinite si cultivate tendintele naturale, in care as fi putut face performanta, si as fi putut sa traiesc implinita si fericita in profesia/ocupatia mea de zi de zi – cred ca acesta este primul lucru pe care trebuie sa-l facem impreuna cu copiii nostri…sa incercam sa aflam, cu atentie si rabdare, curiozitate si deschidere – care sunt inclinatiile reale ale copiilor nostri. Odata ce aflam acest lucru, si avand ca fundatie valorile familiei (etica, munca, seriozitate, etc.), putem „naviga” impreuna cu copiii nostri spre un viitor optimist. Orice facem impotriva firii unui om genereaza frustrari, nelinisti, neimpacare cu sine insusi, care consuma energie atat de pretioasa!

  Apreciază

 3. Cunosc adulți care nu merg singuri sa-și cumpere haine pentru ca nu știu ce sa aleagă sau dacă le sta bine. La orice decizie suna pe cineva (mama/tata/soț) si decide in funcție de ce spun ei. Nu mai zic de alegerea scolii/facultății sau, mai rău,  a partenerului de viață (stim ca înainte căsătoriile erau aranjate de părinții iar locul de munca se moștenea). Din fericire am depășit acea perioada și in sfarsit putem sa ne creștem copiii liberi. Eu cred ca cel mai important lucru pentru un viitor de succes al copilului este sa nu îi tai aripile. Sa îl lași sa le deschidă și sa încerce sa zboare. Sa fii lângă el când aripa îi e frântă și să-l ajuți sa zboare din nou. Fără piedici, fără constrângeri,  fără frici. Sa îi lăsăm să ia decizii, sa îi lăsăm să greșească, sa învețe din propriile experiențe.  Sigur ca pe copiii mici trebuie sa îi indrumam dar sa a fim umbra lor nu mâna care conduce și face tot. Sa le dam idei, sa îi ajutam sa găsească răspunsuri, nu sa gândim în locul lor. Sa le conducem pașii, nu sa îi cărăm în spate. ” În spatele fiecărui copil lumina sta un părinte soare.” Am auzit asta la Mirela Retegan și mi-a plăcut tare mult. Îmi doresc copii lumina! Iar pentru asta eu cultiv independenta. Vreau copii care sa știe ce vor de la viata, care greșesc dar nu se descurajează ci își asumă, care cad și se ridică. Vreau copii liberi și așa ii cresc.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s