5 cărţi speciale pentru copii – cărţile noastre preferate

Întrucât peste tot scriu despre unul dintre momentele noastre preferate de conectare, cititul, m-am gândit să vă recomand câteva cărţi, care au avut cel mai mare succes la noi 🙂

1 Împărăţia lui Ciuboţel – Spiridon Vangheli

Intră şi tu în  împărăţia lui Ciuboţel. Cu moş Dalbu şi mătuşa Dalba, cu piticul de la moară, cu oul de lună, cu băiatul cu trei ochi, cu Ghiocica, cu sora soarelui, cu cocostârcul Haralamb şi cu Ciuboplanul. E lumea copilăriei tale!

  •   Un review detaliat şi interesant al cărţii aici si aici.

În lumea lui Ciuboțel când cineva greșește, nimeni nu se supără ci greșeala se convertește într-o situație amuzantă, evenimentele preiau semnificația jocului, și toată lumea o acceptă ca în scena în care piticul de la moară fură puterea lui Ciuboțel. El zboară până la lună, dar va fi iertat, pentru că nimeni nu a pățit nimic, iar cucuiul căpătat din căzătură va fi luat drept un ou din lună ce trebuia clocit. Semnificativă este și întâmplarea în care Ucu omulețul de zăpadă, va deveni negru pentru că se joacă în hogeag, dar va fi acceptat în final, de familia lui, pentru că era de treabă și-i învăța pe ceilalți să spună bună ziua. Atunci când Ghiocica va refuza căsătoria cu piticul acesta va fi nevoit să accepte situația, chiar dacă în pieptul lui va continua să bată o pasăre. Singurul sătean viclean cu gânduri rele, Carabulea, nu are nici o șansă să facă vreun rău pentru că intențiile lui vor fi dejucate. Un singur lucru nu se acceptă în împărăția lui Ciuboțel: să faci rău altuia. Moș Dalbu, om de zăpadă și cap de familie își va izgoni în lume propriul copil de zăpadă în momentul când îl va răni pe fratele lui: Una ca asta nu se mai întâmplase în familia lor. Moșul își zicea în capul lui cel alb că, dacă ar face și oamenii așa, ce-ar fi, Doamne?

(Mirela Miron)

O găsiţi aici.

2 Poftă de poveşti  – Luminiţa Alexandru.

Pofta de povesti este o carte amuzantă și educativă, cu desene frumoase și tipar de calitate, premiată internațional, creată în România!  Cum să nu vă aducem în magazin o carte care stimulează interesul copiilor pentru mâncarea sănătoasă și care are chiar autori români? Trebuie să ne promovăm valorile. Mai mult, această carte a obținut deja premii internaționale în varianta tradusă în limba engleză!

Ilustrațiile sunt frumoase și originale, și acoperă în întregime paginile, aspect care îi atrage mult pe copii.

Nu pot spune că ai mei au început să mănânce legume după această carte, însă le place, se amuză şi a intrat deja în folclorul de inside jokes al familiei noastre.

O puteţi găsi aici.

3 Incredibilul baieţel mâncător de cărţi – Oliver Jeffers

Henry nu este un băieţel obişnuit. El este pur şi simplu înnebunit după cărţi, dar nu aşa cum şi-ar imagina oricine… el adoră să le mănânce! Tot mâncând cărţi Henry devine foarte inteligent, aproape cel mai inteligent copil din lume, dar la un moment dat lucrurile nu mai stau aşa de bine şi mâncatul de cărţi începe să-i dăuneze…

O poveste amuzantă care ne învaţă importaţa cărţilor în viaţa noastră şi le cultivă celor mici pasiunea pentru lectură. Educativă şi incitantă, cartea conţine colaje şi ilustraţii color originale şi pline de umor.

Pagina preferată a copiilor este cea unde Henry vomită în toaletă. Primele dăţi am citit-o şi de 10 ori la fiecare lectură, acum o ştiu şi o citesc singuri 🙂

O găsiţi aici.

4 Hai hui prin Univers – Mauri Kunnas 

Imaginație, informații pe înțelesul copiilor și mult umor într-o uimitoare călătorie prin spațiu

Suntem în anul 3001. Copiii de la o școală obișnuită dintr-un orășel obișnuit de pe Pământ pornesc într-o excursie prin Sistemul Solar și chiar mai departe, spre stele și galaxii. Autobuzul lor școlar zboară prin spațiu aproape cu viteza luminii și-i poartă spre planete, sateliți sau asteroizi, îi duce în apropierea Soarelui sau a cometelor și străbate hyper-tuneluri spre alte stele.

Mauri Kunnas este probabil cel mai iubit autor şi ilustrator finlandez contemporan de literatură pentru copii. Fiecare carte a sa devine imediat bestseller, datorită modului extrem de creativ și atrăgător în care abordează subiecte de mare interes pentru copii și cu o bogată încărcătură educativă.

Aflate la granița dintre cărți de povești și benzi desenate, operele lui Mauri Kunnas sunt exact genul de cărți pe care le visam în copilărie: format mare, generos, pagini pline de culoare, ilustrații exuberante și creative, multe informații reale și mult, mult umor.

O găsiţi aici.

5 Cărţi din seria Disney CARS (Maşini) 

  • Fă cunoştinţă cu maşinile – conţine detalii despre 200 de personaje din filmele Maşini şi Maşini 2.
  • Seria Aventuri cu maşini.

Acum sincer nu le mai găsesc disponibile pe nicăieri… Dar erau aici şi aici.

 

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s