Care e cea mai mare frică a ta, legată de mașinile second hand?

Anul trecut am cumpărat o mașină rulată.

V-am povestit aici despre documentarea mea în cele 6 luni, dar nu am povestit și despre fricile care au stat la baza acestui lung proces. Când m-ați întrebat v-am spus de ce am ales Sixt SH și chiar v-am trimis cartea de vizită a lui Daniel, omul care m-a ajutat să îmi găsesc mașina și liniștea, omul care mi-a liniștit fricile cu argumente, cu cifre, cu documente, nu cu vorbe goale, în sediul de la Otopeni.

Am revenit acum cu un binemeritat articol legat de cum Sixt SH a avut un răspuns pentru fiecare frică a mea. De ce scriu? Pentru că eu nu am găsit recomandări și detalieri legat de dealeri, iar pe cei de la Sixt SH i-am găsit accidental, pur și simplu, căci nu mai știam ce să caut și unde să caut, deci am încercat să văd dacă marea companie de închirieri, vinde mașini.

Iată deci fricile mele:

Frica 1 – sunt femeie și sunt tratată cu aroganță și păcălită de vânzători.

O credință limitativă proprie care, din păcate, mi se confirmă des când intru în contact cu meseriile „tipic” masculine – IT, mecanici, spălătorie auto, instalatori și meșteri etc. Așa am ajuns să îmi dezvolt o rețea de oameni cheie, aproape pe fiecare domeniu. La Sixt am fost tratată ca un om de la intrare, deși păream o blondă rătăcită care stătuse în sediul mare și frumos, unde se vând mașini noi, și nu găsise din prima spațiul retras, alocat mașinilor SH.

Nu am fost zorită în nici măcar un moment (iar eu stau pe decizie o vreme), mi s-a răspuns la toate întrebările oricât de stupide și neștiutoare, oricâtă neîncredere ar fi ascuns, și chiar s-a insistat să fac un test drive al mașinii și să mă gândesc bine înainte să iau decizia.

Frica 2 – accidente ascunse, kilometraj dat înapoi.

La Sixt SH primești istoricul complet al mașinii, inclusiv cu accidente și stadiul integral al reviziilor, unde se vede și kilometrajul, totul este transparent și deschis, pentru că nu au nimic de ascuns.

Frica 3 – reparații la colț de stradă, neînregistrate, cu piese din dezmembrări.

Mașinile se vând când ies din garanție, iar până în acel moment ele au fost reparate pe garanție și asigurare, deci sunt reparate în service autorizat și cu piese noi, întrucât nu există motive să nu fie întreținute corect.

Mai mult, sunt reparate și aspectele estetice – zgârieturi de exemplu, deci mașina mea arată ca nouă (se și mișcă ca nouă).

20190329_174130

Frica 4 – o cumpăr azi, moare mâine.

La Sixt SH beneficiez de garanție bară-în-bară 2 ani, ceea ce nu oferă niciun alt dealer (sau eu nu am găsit altul care să ofere acest mare avantaj, din punctul meu de vedere). E pe bune, își permit să facă asta pentru că sunt mașini întreținute, vezi punctele 2 și 3.

Frica 5 – are mulți km, cât mai ține?

La Sixt SH vei găsi multe mașini sub 100.000 km și chiar sub 50.000. Dacă ai mai avut mașină și ai condus ceva, ar trebui să știi deja că nu contează numerele, cât modul în care a fost întreținută – mașina pe care am vândut-o eu la 230.000 km mergea mai bine decât o mașină pe care am împrumutat-o și avea numai 100.000. În acest calcul trebuie să te uiți și la mașină, model, vechime, unde a fost condusă, cum a fost întreținută. Mai mult, o mașină veche cu puțini km, e mai periculoasă decât una cu mulți km, întrucât evident că a stat mult și probabil nu a fost întreținută deloc.

Frica 6 – prețul prea mare pentru o mașină veche

Prețurile pe care le-am găsit eu la SixtSH mi s-au părut chiar bune – nu cele mai mici, dar par corecte raportat la mașinile pe care le vând – iar aici am cerut opinii prin prieteni și mecanici și toți au spus că am plătit un preț corect pe mașină. Este ușor să verifici asta căutând mașina pe care o vizezi, cu aceleași caracteristici, la alți dealeri sau chiar autovit, ca să ai preț de comparație.

Mai mult, au diverse facilități de plată în rate de exemplu.

Frica 7 – cât trebuie să mai investesc în ea, ca să fie funcțională?

Când am ajuns la Sixt SH mașinuța mea era în reparații. Aștepta piese, revizie și am luat-o deci proaspăt service-ată, cu ulei schimbat, plăcuțe noi, proaspăt curățată profesionist, iar singura investiție a fost cea în cauciucuri, căci nu avea decât un set, și acela destul de uzat. A fost gata de drum, imediat, dovadă că am și testat-o rapid și am dat o tură cu ea la munte.

Primul nostru drum a fost aventura mea, de Paște anul trecut, când am plecat de acasă fără un plan clar, fără să știu cu cine mă întâlnesc, ce o să fac și unde o să dorm, și încă ce aventură am trăit aici… pe deal, la Sânpetru, lângă Brașov.

received_360621388129717

Alte motive pentru a alege să arunci măcar o privire la Sixt SH:

  • mașinile au avut un singur proprietar 
  • au o gamă largă de mărci și modele
  • mașinile sunt mai noi – acum mă uit pe site și au mașini din 2012, deci scapi de a căuta o mașină care să îți placă, iar când deschizi detaliile să vezi că e din 2006 … (deci mult prea veche)
  • gamă largă de prețuri – acum de exemplu au de la 3960 eur până la 36.000 eur.
  • site-ul este user friendly și ușor de folosit
  • prin faptul că ei au tot istoricul mașinii, eviți un du-te vino pe care l-ai face în altă parte, unde vânzătorul este intermediar și trebuie să contacteze proprietarul pentru detalii, iar totul pare de fapt o conspirație (în realitate este cel puțin o pierdere de vreme). Aici poți afla totul pe loc.

Eu m-am bucurat să găsesc în Sixt SH acel partener de încredere de care aveam nevoie, într-un moment dificil al vieții mele, așadar jos pălăria și mulțumesc!

20190416_164000

Pentru mine mașina este un stil de viață, conduc mult de 10 ani deja, îmi place, ne place, mașina este acel membru al familiei pe care ne bazăm să ne poarte în aventuri, să ne adăpostească de ploaie când nu putem monta cortul în camping, să ne ducă la plajele mai izolate din Vadu si să stea parcată pe macadam, să tragă la urcare când escaladăm șosele alpine sau dealuri la țară, să ne suporte când râdem și când plângem deopotrivă, să ne scoată de pe strada care uită să fie deszăpezită iarna, să ne facă răcoros și liniștit drumul spre mare vara. Atât de importantă este mașina pentru noi și nu o menajăm deloc, trage cot la cot cu noi în fiecare zi.  

Voi ce frici mai aveți?

PS: Pentru că îmi place să conduc, am mai scris despre asta în categoria SheDrives.

PS: Acesta nu este un articol plătit, ci reflectă experiența mea detaliată și sper să vă ajute să luați cea mai bună decizie pentru voi. Am început articolul de la 5 frici, am ajuns la 7 și tot mai adaug detalii și am un mare regret al faptului că eu nu am găsit un astfel de articol atunci când căutam mașină…

7 comentarii

  1. Impartasesc fricile tale si, chiar daca eu ma bazez pe sotul meu in achizitie, tot il bat la cap cu aceste detalii deci ne-au ajutat f tare informatiile.

    Apreciază

    • Cu mare drag! Da si pentru mine a fost reconfortant sa ii gasesc. Cred ca daca as fi luat de pe un oarecare site de vanzari mi-as fi pus la fiecare trosc intrebarea daca am fost pacalita de fapt… Succes!!!

      Apreciază

Lasă un răspuns