Calendar de activități #StămAcasă 19-25 mai

Începând din 18 mai am trecut la starea de alertă, unii dintre noi ne-am reîntors la birouri, copiii mai au de așteptat, deci continuăm școala online. Până acum s-a rulat aproape o lună de școală online obligatorie (instituită după Paște, căci înainte de vacanță nu toți au lucrat ceva organizat). Asta înseamnă că toți aveți deja orarul mai clar și o structură a orelor zilnice. Pentru acest motiv calendarul se va schimba, în încercarea de a vă oferi resurse relevante și utile, complementare și mai altfel, fără a își propune să înlocuiască activitățile oferite de cadrele didactice.

Rămân la îndemână mai jos linkurile calendarelor anterioare unde aveți sute de resurse cu acces direct și facil, structurate pe materii școlare și site-uri de unde puteți lua, la nevoie resurse – povești audio, cărți, yoga, artă, muzică. Calendarele anterioare – 16-23 martie, 24-30 martie, 31 martie -6 aprilie – școala altfel, 7-13 aprilie– vacanță, 14-20 aprilie – vacanță + Paște, 21-27 aprilie, 27 aprilie-4 mai, 4-11 mai, 12-18 mai.

Pentru 19-25 mai vă propun:

  • 19 mai – ziua muzeelor (ratată de mine pe 18 mai)
  • 20 mai – ziua albinelor
  • 21 mai – ziua diversității culturale
  • 22 mai – ziua diversității biologice
  • 23 mai – 24 mai – weekend în familie, un picnic, o plimbare în aer liber, un film, un restaurant acasă.
  • 25 mai – despre cetățenia digitală și securitatea online pentru copii

Marți 19 mai – Ziua Muzeelor (pentru că am omis să o sărbătorim pe 18 mai)

Pe 18 mai este sărbătorită Ziua internaţională a muzeelor, sub genericul „Muzee pentru Egalitate: Diversitate şi Incluziune”.

Miercuri 20 mai – Ziua Internațională a Albinelor

Azi vă propun o zi în lumea albinelor.

  • 50 de curiozități despre albine

Joi 21 mai – Ziua Diversității Culturale

Ziua de 21 mai a fost stabilită la iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), ca Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog şi dezvoltare prin care se sărbătoreşte nu numai bogăţia culturilor lumii, dar şi rolul esenţial al dialogului intercultural pentru realizarea păcii şi dezvoltării durabile.

Diversitatea îmbracă multe forme, dar limbajul este probabil una dintre primele pe care noi, ca fiinţe sociale, o întâlnim, arată directorul general al UNESCO, Audrey Azoulay, în mesajul său din 2019 cu ocazia Zilei mondiale pentru diversitate culturală, pentru dialog şi dezvoltare. Limbajul este ceea ce ne defineşte lumea interioară la fel de mult cum defineşte modul în care comunicăm în lumea exterioară. Este ceea ce ne conectează la rădăcinile noastre, la cultura şi istoria noastră, dar şi la comunităţile şi familiile noastre, se mai arată în mesajul directorului general al UNESCO.

Vineri 22 mai – Ziua Internațională a Diversității Biologice

Ziua Internațională pentru Diversitate Biologică (sau Ziua Mondială a Biodiversității) este o organizată anual pe 22 mai pentru a promova problema biodiversității.

De la crearea sa de către al doilea comitet al Adunării Generale a ONU în 1993 până în 2000, a avut loc pe 29 decembrie pentru a celebra ziua în care Convenția privind diversitatea biologică a intrat în vigoare. La 20 decembrie 2000, data a fost mutată pentru a comemora adoptarea Convenției pe 22 mai 1992, la Summit-ul Pământului de la Rio și parțial pentru a evita multe alte sărbători care au loc la sfârșitul lunii decembrie.

Weekend 16-17 mai

În starea de alertă ne-au fost permise plimbările în aer liber, deci, cu respectarea regulilor, vă invit să organizați un picnic, un grătar, un pescuit, un tur cu bicicletele, o plimbare în parc, un restaurant acasă.

Luni 25 mai – despre cetățenia digitală și securitatea online pentru copii

 

Azi vă propun să introducem în viața copiilor ideea de responsabilitate atunci când interacționăm pe internet. Resursa pe care v-o propun vine de la Google, care a creat conceptul de Eroii Internetului și a dezvoltat Interland-ul, platforma unde copiii învață despre regulile de interacțiune online care sa îi țină conectați dar în siguranță.

Pentru a profita de toate avantajele oferite de internet, copiii trebuie să fie pregatiți să ia decizii înțelepte. Eroii Internetului îi învață pe copii noțiuni fundamentale despre cetățenia digitală și securitatea online, astfel încât ei să poată explora lumea online cu încredere.

Codul eroului pe internet:

  • FII INTELIGENT PE INTERNET – Distribuie cu prudență
  • FII ALERT PE INTERNET – Nu te lăsa păcălit
  • FII PUTERNIC PE INTERNET – Securizează-ți secretele
  • FII AMABIL PE INTERNET – E cool să fii amabil
  • FII CURAJOS PE INTERNET – Dacă ai îndoieli, întreabă

Puteți explora lumea Interland aici.

Pentru linkurile de la Twinkl.ro cod gratuit de activare cont CVDTWINKLHELPS, pe perioada Covid 19 – valabil cel puțin până la 30 aprilie. Vă recomand să intrați și să vă downloadați ce aveți nevoie. Acces de aici http://www.twinkl.ro/offer

Downloadează calendarul și ține linkul aproape.

calendar - 10

Pentru clasele mai mari cu evaluări:

Ce am mai scris despre Coronavirus:

Nu uitați – like și follow ca să ținem aproape 🙂

4 comentarii

Lasă un răspuns