Cadou de la Plușica: trusa ei de doctor

UPDATE: Câștigătoarea este Klara Bosinceanu! Felicitări! Aștept detaliile pe email mamicaautentica@gmail.com!

Noi ne uităm la desene animate, nu mult, însă urmărim cu plăcere Mickey și piloții de curse, Prietenii cățeluși, iar după ce am primit cadou trusa doctoriței Plușica, cu siguranță că vom începe să ne uităm și la aventurile Plușicăi, mai ales că avem episoade noi în fiecare sâmbătă din 10 februarie la 8:30 pe Disney Junior. 

127114_111_ful.jpg

Doctorița, dar și Spitalul Jucăriilor se întorc. După ce a fost preluat de la Bunica Plușica, Spitalul Jucăriilor funcționează mai bine ca oricând. Dar pentru că sunt din ce în ce mai multe jucării care trebuie vindecate, Doctorița și Hallie au nevoie de ajutor suplimentar… așa că Lambie, Chilly și Stuffy le oferă o mână de ajutor, dar întâi trebuie să-și dea seama la ce fel de îngrijiri se pricep cel mai bine.

Cine este DOCTORIȚA PLUȘICA? 

Aviz amatorilor ca mine, care au fost ignoranți până acum 🙂

Oferind lecții despre igienă, sănătate şi compasiune, serialul Doctorita Plusica o prezintă pe micuţa Dottie, în vârstă de 6 ani, care “tratează” jucăriile de plus din camera sa. Împreună cu prietenii săi, Dragonel, Oiță, Hallie si Zăpi, Dottie îşi bandajează jucăriile şi le ajută să scape de dureri, în timp ce împarte sfaturi utile micilor telespectatori despre ingrijirea celor din jur.

Serialul aduce în prim plan conceptul de implicare în comunitate și cât de important este să dai o mână sau o lăbuță de ajutor atunci când oamenii sau jucăriile de plus au nevoie. Totodată, în acest fel, preșcolarii sunt încurajaţi să își depăşească teama de a merge la doctor.

Creator și producător executiv: Chriss Nee.
Produs de Brown Bag.

Despre cum a apărut serialul aveți mai multe detalii într-un interviu realizat de Laura Frunză cu Chriss Nee.

CONCURS

Dacă și voi aveți fani ai doctoriței acasă sau copii care vor să se joace de-a doctorul, vă ofer alături de partenerii mei de la Disney Junior posibilitatea de a câștiga o trusă de doctor însoțită de o marionetă Lambie, precum cea de mai jos. Tot ce trebuie să faceți este să îmi povestiți în comentariu o experiență de la medic cu cei mici, dacă cooperează sau cum obțineți cooperarea lor în cabinet.

Aveți timp să comentați până pe 23 februarie la ora 12. Apoi până seara voi realiza extragerea. Câștigătorul va fi anunțat prin update la articol și pe facebook. Aștept adresa de livrare in 48h, iar partenerii mei vor expedia premiul în cel mai scurt timp. În cazul în care câștigătorul nu răspunde în 48h, voi efectua o nouă extragere.

Copii din lumea întreagă cântă azi la medic „cântecul consultului”, de sâmbătă cântăm împreună 🙂

Activități în familie

Iar dacă v-a plăcut ce ați citit, Disney Family ne oferă și câteva activități numai bune de umplut timpul în stat casă atunci când suntem bolnaviori … așa cum suntem noi zilele astea: o fișă de colorat și o carte de activități doctorița Plușica

djr_col_doc_group02_DJ

Nu uitați de moderație în toate, mai ales în accesul copiilor la tehnologie. 

39 de comentarii

  1. Fetița cea mare (6 ani) are un stetoscop de jucărie și de câte ori mergem la doamna doctor cu ea își ia stetoscopul și când doamna doctor o asculta cu stetoscopul, fetița mea o consultanta și ea pe d.na doctor. .Așa trecem de frica care o are față de doctori (am avut unele probleme de sănătate cu ea..alergiile, astmul. .mergem des la doctor ).

    Apreciază

  2. Fetita mea o iubeste pe Plusica. Din nefericire in ultimul timp, am cam stat prin cabinetele medicilor..de la raceala, am dat-o in otita si tot asa. Pot spune ca acum fetita mea e cuminte in cabinetul medicului si face tot ce este rugata, desi are doar 3 anisori. Deschide gura mare, respira pe gura, scoate limba sa verifice doctorul gatul.

    Apreciază

  3. Cei 3 copii ai mei iubesc desenele animate ,cele 2 fete o adora pe doctorita Plusica deoarece le invata cum sa se comporte cu cei din jur si cum sa acorde un prim ajutor unei persoane bolnavioare!Din pacate in ultima luna am fost cu cei 3 copii f.des la medic unde sunt cooperanti deoarece ii ajuta sfaturile Plusicai si am avut chiar si o internare asteptand un RMN la gl.hipofiza si de aceea doresc tuturor copiilor multa sanatate si dvs.la fel!

    Apreciază

  4. Fetița mea are o teama nejustificata de mersul la medicul de familie, care doar ii asculta inima și ne da trimiteri, dar merge fără pic de teama la dentist. E drept ca dentistul, care este o doamna doctor, are un monitor pe care rulează continu desenele “ Doctorița plusica”. Cred ca desenele au efect de hipnoza, deoarece cooperează fără pic de protest fetița mea.

    Apreciază

    • si baiatul meu sta ca hipnotizat la tv … pe mine ma sperie un pic asta, de aceea am si povestit ca am limitat accesul, dar recunosc ca la medic este util de multe ori sa existe tv…

      Apreciază

  5. Ultima dată când am fost la dna dr Chiar m – a ajutat foarte mult faptul că fetiță mea urmărește cu interes aceste desene. I am spus că dna dr se va uita in gurita ei asa cum o face si plusica, ca nu o sa o doara absolut deloc , si ca la sfarsit va fi si mai puternică deoarece ă avut acest curaj. A funcționat de minune!

    Apreciază

  6. Fetita mea cea.mica merge cu placere ls dr..ea isi ridicca bluzita,ea ii spune doamnei dr ce sa ii faca…este foarte cooperanta…dr spune ca e cel mai indraznet copil si de fiecare data primeste o jucarie pt ca e curajoasa..asta doar datorita desenelor cu DOCTORITA PLUSICA..

    Apreciază

  7. Cand era mica a mea fetita racea des,pana la 3 ani ne-a fost destul de greu.Avea o paturica preferata pe care o lua cu ea de fiecare data cand mergeam la doctor,ii placea pentru ca era pufoasa si moale.Din pacate, am intalnit odata o asistenta care a intampinat probleme la montarea branulei,a intepat-o de cateva ori fara succes,asa ca la un moment dat am refuzat sa mai intervina persoana in cauza,pentru ca oricum nu reusea.Am asteptat,copilul s-a calmat,era foarte speriata.In sfarsit, venit o alta doamna care i-a povestit cum seamana branula cu un fluturas,apoi i-a aplicat un plasture cu desene si totul a decurs fara probleme.Din fericire ,am trecut cu bine peste acest episod neplacut.
    Acum are 6 ani,cand mergem la dentist e foarte rabdatoare,stie ca trebuie sa aiba grija de dinti si ii place ca primeste un cadou si diploma cu locul I pentru curaj sau medalie pentru cel mai curajos pacient. Si copiilor mei le place Plusica,fetita o admira in special pe Oita pentru ca e balerina,e gratioasa si imparte imbratisari tuturor.

    Apreciază

    • Ce drăguț! Acum am si eu fani ai oitei :)) si ai Plusicai in casa 🙂 iar despre medic si acum la 2 ani distanta imi povesteste cea mica despre cum au intepat.o in mai multe locuri…tot o branula chinuitoare…una din multele pe care le a avut. Sanatate vouă!

      Apreciază

  8. Pentru că nu am copii, dar lucrez cu copii în spitale care au boli precum cancer, aș dori să particip pentru a oferi acest cadou unuia dintre ei – o fetiță. Cred că acești copii trec oricum prin multe și această jucărie i-ar putea ajuta sa se adapteze mai ușor tratamentelor. Din câte am observat, un mod bun și sănătos de a obține cooperarea copiilor este de a-i ajuta să se relaxeze fie prin muzică sau vizionarea unui filmuleț plăcut din natură și de a le povesti ce se va întâmpla și că e posibil să doară uneori, dar că astfel vor fi mai sănătoși.

    Apreciază

  9. În primul rând, renunțăm la celebrele fraze cu care am fost crescuți la rândul nostru: Dacă nu ești cuminte, chem medicul să-ți facă o injecție sau Dacă nu te potolești, chem salvarea să te ducă la spital (cu variabilele Polițistul sau Vânzătoarea de la colț sau Pompierul).Există alte metode de a convinge un copil să coopereze fără să transformi o viitoare vizită la medic într-un coșmar pentru copil.Fetitei mele ii povestesc cât de importantă e meseria de medic.Ii citesc cărți despre meserii, ii explic pe îndelete cât de multe trebuie să știe un medic înainte să ajungă să practice meseria.Jocurile cu instrumente medicale ne-au fost de mare ajutor,foarte utile, asa le-a invatat si le recunoaște în cabinetul doctorului, știe la ce folosesc și nu se sperie de ele.

    Apreciază

    • super! din nefericire inca am mai auzit parinti tineri care ii ameninta pe copii cu injectiile … pe de alta parte am intalnit medici care i-au lasat pe ai mei chiar sa manipuleze instrumentele lor, sa se uite in urechi etc. conteaza foarte mult abordarea deopotriva a medicilor si a parintilor, iar jocul de rol ajuta. sanatate multa!

      Apreciază

  10. Buna! Noi avem norocul ca doctora de familie sa fie … vecina! Ne cunoastem si din afara cabinetului si oricand am mers la cabinet a fost o experienta frumoasa, vizita la un prieten!
    Am avut emotii cand i-a recoltat sange pentru prima data in viata ei, pentru analizele anuale, a plans putin, apoi a pus o fatuca viteaza si si-a oprit lacrimile sa para curajoasa in fata doctorei Diana! In concluzie noi mergem cu placere si niciodata nu mi-as speria copilul de vizita la medic, orice fel de medic…

    Apreciază

  11. Buna!
    Noi la dr de familie nu am avut niciodata probleme, am mers cu drag tot timpul, nu i-a fost frica, poate si pentru ca dr are mereu acadele si / sau baloane pe care le primesc ca si recompensa, la vaccin mereu ii pune bandaj cu fata fericita si totul a fost mereu ok. In schimb am avut mari emotii pt prima vizita la medicul dentist. Avea un inceput de carie si imi era si mie putin teama ca se va speria de zgomote. Cand i-am spus dentistului ca este prima vizita, s-a comportat exemplar, desigur si eu am stat in cabinet. A intrebat-o daca vrea povestea, sau adevarul despre instrumentele din cabinet, si a avut grija sa ii prezinte fiecare fiecare aparat in parte! Ea a spus ca vrea adevarul, si i-a explicat ca unui copil mare, ce este freza, ce este clestele…etc. Apoi i-a spus si povestea, freza era un elefantel…
    Asa am trecut cu bine si peste prima vizita la dr dentist!

    Apreciază

    • excelent! eu prima vizita la stomatolog cu copiii am stat mai mult pe hol ca sa nu ma vada pe mine cat de frica imi era … uf… greu a fost, desi nu au avut interventii doar controale…. eu acum ma tratez de frica aceasta cu acelasi medic, de copii :)))

      Apreciază

  12. Offf,daaa,eu la prima vizita la stomatolog a fetei am avut emotii mai mari decat ea, care parea destul de linistita.Am luat si tatal din dotare cu noi pentru ca sincera sa fiu eu nu ma simteam capabila sa intru cu ea in cabinet si am vrut sa o incurajez,nu sa-mi tradez emotiile.Cand am vazut ce relaxata era cand a iesit nu mi-a venit sa cred,m-am rusinat singura de cat de fricoasa sunt…..M-am gandit atunci la mama…Cand a primit vestea ca i s-a nascut prima nepoata era in drum spre servici si s-a asezat jos chiar acolo unde se afla,intamplator chiar langa gardul liceului unde am invatat in copilarie.Apoi a pornit la drum spre noi…….

    Apreciază

  13. Fetita mea (4 ani) a mers intotdeauna fara probleme la medic. De mica ii explic de acasa ce urmeaza sa se intample in cabinet iar cand ajungem acolo este foarte curioasa sa afle despre instrumentele medicale.
    Singurul lucru care nu ii place este betisorul folosit de catre medici cand verifica gatul. Drept urmare a invatat de mult timp sa deschida gura maaaare ca sa nu mai fie nevoie de betisor 🙂
    Profit de desenele cu Plusica si prietenii ei pt a-i aminti ca trebuie sa bea multa apa (avem o problema cu bautul apei 🙂 ), sa manance fructe si legume si sa se odihneasca.

    Apreciază

    • Super! Deci nu ati avut surprize pana acum de gen mergi la control si ii ia sange.. ca noi am avut o data si surpriza asta pe care nu o pregatisem… de atunci las o portita libera legat de ceea ce se va intampla.. sanatate multa!

      Apreciază

  14. Am doi copii, un baietel de 12 ani si o fetita de 5 ani, deci va puteti imagina ca am ceva “experienta” cu vizitele la medic. Nu am avut vreun episod care sa-mi fi pus la incercare rabdarea, si asta pentru ca niciodata nu mi-am speriat copiii cu amenintari de genul “te duc la doctor sa-ti faca injectie!”. Conteaza mult atitudinea parintilor fata de medic si spital, pentru ca aceasta se transmite si copiilor! Ceva haios va pot povesti despre fetita mea, Teodora. Pentru ca merge in coelctivitate, ia contact cu tot felul de virusi si bacterii, asa ca ajungem la medic cam o data la 3 luni cu episoade de varsaturi. La prima vizita la medic, i s-a facut o injectie in vena, pentru hidratare si cu efect antivomitiv.a doua oara insa, i s-a facut in fundulet, si Teodora a inceput sa tipe ca ea vrea in vena, ca e fetita curajoasa!
    Si, tot pentru amuzament…Plusica este una din preferatele noastre.Teodora o imita, si intr-o zi a venit la mine cu un stetoscop sa imi asculte inima.Am intrebat-o ce face…si mi-a raspuns intr-un mod adorabil “mami, vreau sa aud cum se aude iubirea din inima ta”!

    Apreciază

  15. Noi suntem fani de mult ai Plusicai. Avem si o varianta de plus acasa. Si Plusica si Hallie. Cat despre mersul la doctor, suntem norocosi ca nu am calcat decat prin cabinetul medicului de familie si stomatologului. Recunosc ca eu am avut mari emotii cu stomatologul. Ca eu am traumele mele din copilarie. Dar am avut noroc. Copilul e foarte incantat cand merge la stomatolog si e in stare sa stea si o ora pe scaun, daca e nevoie.

    Apreciază

  16. Fetitei noastre nu ii place sa mearga la medic, insa avem mare noroc deoarece doamna doctor are in cabinet cateva plusuri tare haioase (slabiciunea Daliutei); in plus, este pusa sa intre in rolul Plusicai (ceea ce nu-i displace, desigur; cred ca toti copiii o adora): ea trebuie sa ingrijeasca plusurile, in timp ce Plusica mare (dna doctor) o consulta pe ea ☺. Mai greu e cand mergem la analize, deoarece refuza categoric („daca nu mergem la dna noastra buna, nu vreau sa merg”) dar reusim sa trecem cu bine si de pasul acesta.

    Apreciază

    • Eu abia acum am recunoscut-o pe Plusica pe cabinetul medical de la gradinita … deci si acolo se foloseste personajul pentru o apropiere a copiilor de cadrul medical. e foarte bine ca functioneaza!

      Apreciază

  17. La noi e standard ca atunci cand ne apropiem de doctor, toate simptomele dispar – nu mai curge nas, mana a intrat la loc in cot, nu mai doare pe nimeni urechea. Nu ma plang 🙂 Fetita noastra mare (5 ani) e foarte cooperanta si apreciaza cand poate sa ia ceva acasa (batul de uitat in gat, o foaie cu reteta). Ultima data cand am mers, cea mica a deschis gura larg doar daca i-am zis sa faca cum face tigrul. Altfel, nu era suficient de motivata. Distractiv la doctor, overall 🙂

    Apreciază

  18. Cu doctorii nu are probleme, dar cu recoltarea de sânge, da. Aşa că atunci când e nevoie, trebuie să port nenumărate discuţii cu ea în avans, să ofer mită şi să mă înarmez cu foarte, foarte multă răbdare. Şi nu-mi reuşeşte niciodată 😀 Cred că şi la 30 de ani va face drame în cabinetul de recoltare. Dar măcar atunci nu va mai fi problema mea 😀

    Apreciază

    • :))))) pai probabil ca nu ne va iesi niciodata recoltarea de sange… adica in the end doare nene! si cu toata mita, povestea aia tot doare :))) funny abordarea cu „nu mai e problema mea” … mai avem de asteptat o vreme pana acolo :))))

      Apreciază

Lasă un răspuns