O aventură magică, alături de Dorothy și prietenii săi

Luna aceasta am descoperit, alături de copii, pe Boomerang, desenul animat “Dorothy și Vrăjitorul din Oz”. Desenul se difuzează începând din 16 octombrie, de luni până vineri, de la ora 20.35.

Pentru că îmi place să provoc copiii și să privim desenele animate cu tâlc, le-am lansat și acum 3 provocări:

  1. să realizăm pantofii de rubin ai lui Dorothy, căci ne place cam orice cu sclipici.
  2. repovestim povestea, pentru a integra informația și a culege lecții din ea.
  3. realizăm un tablou care să rezume acțiunea.

Despre ce este vorba în povestea Dorothy și Vrăjitorul din Oz?

Povestea repovestită de către Vlad 🙂 el dicta, eu scriam și tare mult i-a plăcut această perspectivă. De altfel, tot el a dat și titlul articolului.

„Trebui să ajuți, dacă poți, iar dacă stăm împreună îi învingem pe cei răi. 

Dorothy stătea la fermă, în Kansas. A venit ciclonul și a luat-o pe sus. Casa s-a învârtit și apoi s-a prăbușit. A mers ce-a mers și s-a întâlnit cu oamenii în albastru care i-au dat pantofii de argint. 

Dorothy și cățelușul ei, Toto, au plecat spre Oz, vrăjitorul care îi putea duce îmapoi acasă. Au călătorit până cand s-au întalnit cu o speritoare de ciori, care vroia să aiba minte. Și au luat-o cu ei. 

Apoi s-au întâlnit cu omul de tinichea care tăia lemne și care își dorea o inimă bună. L-au luat și pe el cu ei. 

Merseră ce merseră și s-au întâlnit cu un leu. S-au speriat tare, dar leul le-a spus că nu le face nimic, pentru că el este fricos și are nevoie de curaj. S-a alăturat și el prietenilor.

Au ajuns după câteva aventuri la vrăjitorul din oz și i-au cerut ajutorul. Acesta le-a cerut în schimb să o omoare pe Vrăjitoarea de la Apus.

Pe drum, vrăjitoarea le-a trimis Maimuțe Zburătoare, care i-au închis în cușcă. Dorothy a scăpat și a turnat apă pe vrăjitoare și astfel au scăpat.  

Întorși la Oz, Leul a primit licoare de curaj, Omul de Tinichea a primit o inimă frumoasă, iar Sperietoarea de Ciori a primit cuie pentru o minte ascuțită. 

Dorothy a ajuns înapoi acasă.

Sfârșit!”

Cum sclipești o pereche de pantofi?

  • Se iau pantofii.
  • Se curăță.
  • Se usucă.
  • Se ung bine cu adeziv decoupage.
  • Se presară, bine și uniform sclipici. Dacă folosiți sclipici în culoare pantofilor, e mai simplu, căci nu se vede rău acolo unde mai cade, sau unde mai ratați, cum se vede la noi 🙂
  • Se poartă cu încredere și mândrie. Mara chiar a renunțat la pantofii de grădiniță cu personajul preferat în favoarea sclipicioșilor imperfecți.

Cum arată tabloul poveștii?

Are o cărare galbenă, are prietenii și dorințele lor, are maci și nori, are direcții și iubire. Și a ajuns să nu fie un desen doar, ci un tablou creativ care a implicat decupat, lipit, colorat, desenat și muncă în echipă 🙂

Rezultatul mai jos.

dorothy-si-vrajitorul-din-oz.jpg

Eu una am rămas plăcut surprinsă și de modul în care a decodificat Vlad mesajele din poveste, dar și de ideile creative pe care le-au avut în realizarea tabloului.

Așadar, așezați-vă lângă ei și lucrați ceva împreună. S-ar putea să îi admirați puțin, când îi vedeți în acțiune.

3 comentarii

Lasă un răspuns