Un super-concept pentru copii la preț accesibil

Opera Comică pentru Copii este Wow!

Da, acesta este sentimentul cu care am plecat eu de acolo, și care mi-a stat în suflet cât timp am fost în sală, unde recunosc că am fost emoționată până la lacrimi de atât frumos. Copiii deja cunoșteau locul, întrucât fuseseră alături de grădiniță (eu zic mersi că ei mai acoperă și astfel de evenimente la care noi nu ne-am făcut timp până acum să îi ducem), însă pentru mine a fost prima oară.

M-am simțit ca un copil intrat într-un basm, curcubee, baloane de săpun, melodia extraordinară a cărării galbene, copăcei, lumini colorate, energie bună.

Mi-am hrănit copilul interior, care nu avea parte de astfel de spectacole, și am trăit, am aplaudat, am râs și m-am bucurat alături de copiii mei de un spectacol excelent. Am mers apoi în culise și am descoperit măreția din spate. Ce vă pot spune este că eu m-am întrebat rapid cum susțin financiar astfel de spectacole, în condițiile în care totul este de calitate superioară, de la cartea spectacolului, la puzzle, agende personalizate, decoruri, costume, sunet, muzică, actori, iar biletele sunt accesibile, între 15-25 lei.

Eu deja urmăresc noile lansări și o vizam pe Eliza, însă este deja soldout pentru azi și mâine.

Și pe lângă faptul că ceea ce organizează este de calitate, Opera Comică derulează și proiecte speciale: tururile ghidate “În Spatele Cortinei”,Concertele Lecție, campaniile “Bilet în așteptare” și “Prietenul OCC”, precum și evenimente speciale, cum e “Noaptea Muzeelor” sau ”Noaptea Vrăjitoarelor”, și “OCC-Revista pentru Copii”.

Despre proiectul Micii Jurnaliști la Opera Comică pentru Copii – ediția a III-a

Programul „Micii Jurnaliști” a continuat, cu ocazia premierei musicalului „Micuța Dorothy” de Marius Țeicu, la Opera Comică pentru Copii. Sâmbătă, 11 februarie 2017, 12 copii cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani au luat parte la a treia ediție a acestui program, lansat la începutul stagiunii 2016-2017. Tinerii gazetari au văzut cea mai nouă producție din stagiune – spectacolul “Micuța Dorothy” (musical de Marius Țeicu, regia: Antoaneta Cojocaru) – după care au participat la turul ghidat în culise și la conferința de presă special organizată pentru ei. Copiii au fost încântați să își regăsească numele pe lista de presă, să primească ecusoane și agende personalizate, să afle ce se ascunde în spatele cortinei și să descopere ce presupune participarea la un eveniment în calitate de ziarist cultural.

Cei 12 „mici jurnaliști” au stat de vorbă cu echipa de realizatori ai musicalului „Micuța Dorothy” – Antoaneta Cojocaru (regia și mișcarea scenică), Vladimir Turturică (scenografia) – cu Valentin Racoveanu (director adjunct al Operei Comice pentru Copii) și cu Micuța Dorothy însăși, interpretată de Alexandra Giurca. Astfel, au reușit să schimbe locul pentru o zi cu părinții lor, care sunt fie jurnaliști, fie bloggeri. Conferința de presă a fost organizată de agenția Quartz Media, cu sprijinul Solaris și Sloop.

Până la finalul stagiunii curente, Opera Comică pentru Copii pregătește alte 14 spectacole în premieră: “Pinocchio” (la Sala Mare), “Concert-lecție de Violoncel”, “Cu Nino la Londra”, “Concert-lecție de Harpă”, “Nino Arlechino”, “Concert-lecție de Pian”, “Salonul de Musical”, “Concert-lecție de Vioară și Pian”, “Directorul de Teatru” (la Salonul Mozart), “Eliza, Micuța Florăreasă”, “Povestea Sunetului”, “Ivan Turbincă”, “Underground Tango”, “Harap Alb” (la Sala UnderGrant).

Pentru a vedea cum a fost la premieră găsiți aici album foto, iar aici clip eveniment:

Despre spectacolul Micuța Dorothy, musical de Marius Țeicu

Regie și mișcare scenică: Antoaneta Cojocaru
Scenografie și light design: Vladimir Turturică
Asistent mișcare scenică: Andreea Soare

Povestea „Micuța Dorothy”, musicalul semnat de Marius Țeicu, pe libretul Silviei Kerim, are la bază o poveste clasică din literatura universală ("Minunatul Vrăjitor din Oz", de Lyman Frank Baum),devenită și una dintre cele mai de succes producții cinematografice muzicale ale tuturor timpurilor („Vrăjitorul din Oz”, cu Judy Garland în rolul principal).

Micuța Dorothy, pornită în căutarea lui Oz, este însoțită în aventurile sale de Țic-Țic, cățelușul său, și de prietenii săi, Sperie-Ciori, Omul de Tinichea și Leul Papanaș, povestea lui Dorothy fiind, de fapt, o lecție despre forța prieteniei, despre curaj și despre importanța acestora în depășirea tuturor greutăților.

Dorothy este o fetiţă de 12 ani, care trăieşte într-o fermă din Kansas, alături de mătuşa sa, Em, şi unchiul ei, Harry, dar visează să stea într-un loc mai bun, “undeva, sub curcubeu”. Într-o zi, Dorothy, în timp ce se afla în casă, este luată prin surprindere de către o tornadă, care o poartă, alături de căţeluşul ei, Țic-Țic, până în Oz, îndepărtatul tărâm de basm.

Odată ajunsă acolo, Dorothy face cunoştinţă cu oamenii din ţinuturile tărâmului Oz, unde îi întâlneşte pe Sperie-Ciori (omul de paie care îşi dorea să aibă şi el puţină minte), pe Leul Papanaș (care dorea să devină şi el un leu curajos) şi pe Omul de Tinichea (a cărui dorinţă era ca la el în piept să bată o inimă la fel ca la toţi oamenii normali).

Când Dorothy află de marele Vrăjitor din Oz, care era în Oraşul de Smarald, atunci ea se hotărăşte că trebuie să-l caute şi să ajungă la el, pentru a-l ruga să o ajute să se întoarcă acasă, la ferma sa din Kansas. Atunci când cei trei prieteni pe care Dorothy i-a întâlnit pe tărâmul Oz au auzit de puterile pe care le are acest vrăjitor, s-au gândit că îi poate ajuta şi pe ei, îndeplinindu-le dorinţele.

Călătoria în care ei pornesc, pentru a-l găsi pe Vrăjitorul din Oz, se dovedeşte a nu fi una foarte uşoară, dar datorită puterilor fiecăruia, reușesc împreună să scape de pericolele pe care le întâlnesc în calea lor. După un drum lung şi extenuant, ei ajung la Marele Vrăjitor din Oz, dar acesta nu e de acord să-i ajute pe cei patru atât de uşor, spunându-le că pentru a le îndeplini dorinţele trebuie să treacă prin câteva încercări. Astfel, ei ajung să o omoare pe Vrăjitoarea cea Rea din Apus, descoperă povestea Maimuţelor Înaripate, şi, după toate aceste probe, se întorc în Orașul de Smarald, unde descoperă că Vrăjitorul din Oz este de fapt un artist. Oz este cel care crede și visează și, astfel, îi face pe toți din jurul său să creadă în magie, în sacru și în povestea lui.

Distribuția 
Dorothy: Alexandra Giurca
Povestitorul, Paznicul: Valentino Tiron
Țic-Țic: Ciprian Chiricheș
Zâna Albă: Daniela Cârstea
Sperie-Ciori:, Adrian Rădulescu
Omul de Tinichea: Răzvan Răduță
Leul Papanaș: Matei Chioariu
Piticul Șiretlic: Andreea Paraschiv
Maimuțoiul Șef: Cătălin Seimeanu
Vrăjitoarea Zug: Corina Ivanov
Vrăjitorul Oz: Valentino Tiron
Ajutoarele Maimuțoiului Șef: Florin Crăciun, Adrian Loghin, Vlad Milotoi, Tudor Morgovan,
Tudor Morar, Vlad Troncea, Cosmin Vijeu, Rareș Zimbran
Prietenii Piticului Șiretlic*: Filip Cheagă, Denis Ciucă, Kaya Oscar Oostendorp, Irina
Rădulescu, Vlad Lăcătuș, Bogdan Toma

*copii pregătiți în cadrul Atelierului de Street Dance al Operei Comice pentru Copii, coordonat de Ionuț Picincu

Unde găsiți aceste minuni?

Găsiți Opera Comică pe Calea Giulești nr. 16, sector 6, București, unde are trei săli de spectacole: Sala Mare, cu o capacitate de 424 de locuri, Salonul Mozart, cu 120 de locuri, și Sala UnderGrant, cu 120 de locuri.

Mulțumim echipei care construiește Opera Comică. Pe noi ne veți găsi des în sală!

2 comentarii

Lasă un răspuns