18 lucruri pe care le iau în bagaj – drumul cu mașina cu copiii

Am călătorit cu copiii cu mașina, cu trenul, cu avionul … cel mai mult cu mașina, și cel mai bine cu mașina, căci cu mașina pot opri oricând am nevoie. Iată câteva din lucrurile care pe noi ne-au salvat când a mers până la 10h cu mașina cu cei mici, pe categorii de nevoi.

WC – ce facem când avem dar și când nu avem toaletă în zonă

 

  1. Olița portabilă, pe când erau mici și nu se puteau ține până la primul WC, și nici nu eram adepta pipi-la-copac, am descoperit la Ioana olița minune – am dat pe ea 50 lei. Nu am mai folosit-o de ceva vreme căci cei mici au crescut, însă o voi lua acum cu mine la cort, pentru urgențe nocturne, când poate nu vreau sa alerg cu ei prin camping la toaletă. Este foarte bună și pentru plajă, pentru a nu mai folosi marea pe post de wc, apoi mirându-ne ca ne îmbolnavim de enterocolite.
  2. Colac de unică folosință pentru acoperit WC-urile publice, găsite la Jumbo – sub 10 lei setul de 10. Sunt super! Mă scapă de tapetarea unui wc public cu hârtie, sau de a ține copilul pe sus într-o poziție total nenaturală, incomodă pentru amândoi. Ușor de folosit și utile.
  3. Hârtie igienică, este evident de ce. 🙂

Mâncare – ce ne ajută în restaurante, dar și în mașina

 

  1. Gustări sănătoase de la MamaPan, care țin copiii ocupați la drum cu mașina, la o întâlnire de afaceri  sau la medic. Mâncarea este unul dintre lucrurile care pe ai mei copii îi ține ocupați, atâta timp cât le place. Mă bucur că am găsit acești biscuiți sărați la numai 6 lei, buni și sănătoși.
  2. Apă, multă apă, preferabil în 2 sticle, câte una pentru fiecare copil.
  3. Scaun de masă portabil – pentru mese în diverse localuri, care nu au scaune de copil, se montează pe orice scaun normal cu chingi reglabile, este înalt poziționând copilul la înalțime bună pentru masă, are centuri pentru copil, este ușor și se strânge într-o geantă mica.. Are spațiu de depozitare unde țineam kit-ul de schimbare scutec – șervețele umede, scutece, păturică.

Somnul în mașină

 

  1. Cât au fost copiii mici am avut scaun cu 3 poziții și era ușor de reglat până la poziție aproape orizontală pentru un somn comod.
  2. După ce au crescut și copiii și scaunele, au început să doarmă mai drept și perna de gât, pe care am luat-o tot din Jumbo la 5 lei a devenit foarte utilă – altfel stăteam mereu întoarsă în spate să ridic capetele copiilor. Se vede în poze cum se doarme cu și fără pernă.
  3. Parasolar lateral – a fost util mai ales când erau mici și plângeau dacă le intra soarele în ochi. Acum dacă le e somn dorm și gata, dacă îi deranjează soarele își mută capetele. Dacă aveți copii mici sigur vă este util.

Joacă, căci copii plictisiți în spațiu mic, este grav pentru toată familia 

 

  1. Am mereu o mașinuță în geantă 🙂 și mai nou o păpușă
  2. Improvizăm jocuri: numărăm mașini de o anumită culoare, observăm copaci, clădiri. Ne uităm mult pe geam la ce este în jur.
  3. Cântăm, fie după CD cu cântecele pentru copii, fie alături de Itsy Bitsy.
  4. Dansul transpirației – invenția noastră care ne ajută să nu mai fim uzi pe spate la coborârea din mașină. Ne aplecăm în față și scuturăm umerii – shake it baby! Acum îl facem și de distracție.

Alte MUST-HAVE-uri la drum cu copii

  1. haine de schimb copii *2 – am mereu o bluza extra pentru coborârea din mașină, pentru că în general transpiră. Și în plus câte 2 schimburi, 1 pentru risc de murdărire la toaletă, altul pentru risc de murdărire de mâncare. Acestea fiind la îndemână în mașină, fără cele din portbagaj.
  2. haine de schimb mamă – mai ales dacă ai copii mici. Mie mi s-a întamplat des, prea des, ca cei mici să vomeze pe mine, să verse ceva pe mine, și să nu am haine de schimb. Deci schimbul pentru tine mămico, este o condiție necesară.
  3. haine comode la purtător – eu mă îmbrac astfel încât la nevoie să mă pot muta în mașină, să pot să mă descalț și încalț ușor 🙂
  4. trusa prim ajutor – la noi s-au înmulțit episoadele cu genunchi rupți, deci dezinfectarea rănii și plasturii nu mai lipsesc din bagaj.
  5. servețele umede, utile în multe situații.

Voi ce MUST-HAVE-uri aveți când plecați la drum cu cei mici? 

 

15 comentarii

  1. Eu iau cam tot ce iei si tu, mai putin olita portabila. Perna pentru scaunul de masina avem, dar nu ca cea din poza ta. Cred ca dau si eu o tura la Jumbo sa iau una ca e lung drumul pana in Grecia. 🙂 Eu mai iau carti de colorat si creioane pentru ca Irinei ii place sa deseneze in masina. Oricum, de obicei, nu avem mult loc pentru ca atunci cand mergi cu cortul….ai nevoie de multe si umpli masina. 🙂 Unde mergeti cu cortul?

    Apreciat de 1 persoană

  2. noi calatorim des, de obicei drumuri lungi, de peste 10 ore, chiar acum ma pregatesc pentru unul, luam….de toate, suntem genul ala care ne pregatim in ultima zi, iar dimineata la 4-5 AM cand ducem bagajele mai aruncam in masina diverse care ne ies in cale, asa ca doar la piciarele soferului este liber, in rest sta fiecare cum poate, de obicei pe scaunul meu nu stau doar eu, ci si poseta si vreo papornita cu gustari, la picioare ape, sucuri, rontaieli, la picioarele copiilor la fel, luam inclusiv perne si paturi, schimburi, jucarii, carti, creioane 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • exact asa si eu :)) acum cand am plecat cu cortul am avut geanta speciala cu diverse uitate si stranse la repezeala iar pe scaunul meu sunt gustari, apa punga de gunoi, eventual si olita portabila … pe langa mine, daca nu conduc eu.

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns